A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Menthol kristály egészségügyi előnyei

Menthol kristály egészségügyi előnyei

Pillanatok alatt kitisztítja az elzáródott légutakat. Nem meglepő, hogy elzáródás esetén a mentol kristály illatának és gőzének belégzése, szinte azonnal megtámadja és felszakítja az alsó légutakban felhalmozódott váladékot. Hűsítő és nyugtató érzete már önmagában is gyógyító hatású.

A mentol lokális érzéstelenítő, fájdalomcsillapító, viszketésgátló, görcsoldó tulajdonságú. Fürdő és testápoló termékekben használva elfoglalja a hideg érzékelő receptorokat és hűsítő érzést biztosít. Ugyanez a hatás érvényesül a mentol belégzésekor és lenyelésekor is.

A légúti elzáródás, nem csak kellemetlen érzés, de mechanikailag is nehézzé teszi a légzést. Az alsó légutak tisztítása számos légzési problémát szüntethet meg. Ha a felső légutak elzáródnak, a mentol párolgó illata szerencsére segítséget nyújt a gyógyulásban, ahogyan azt a tanulmányok bemutatták.

A mentol, szájvizek, fogkrémek, balzsamok és számtalan más termék gyakori összetevője.  A mentol a borsmenta olajban a legaktívabb, melyet kellemesen hűsítő érzetéről, menta illatáról és ízéről ismerjük. A mentol kristály igen koncentrált, kis mennyiségben előnyös, tüdőtisztító keverékhez hozzáadva.

Mentol kristályok elzáródott légutak és köhögés esetén

A tüdőt tisztító termékek gyakran tartalmaznak mentol kristályt, mely hatásos elzáródott légutak, légúti problémák, mandula gyulladás és köhögés esetén. A mentol, öblögetők, köhögés elleni szirupok, légutakat tisztító balzsamok fő összetevője.

A kutatások a mentol kristály hatásosságáról

A "Professional Care of Mother and Child" kiadványban olvasható, hogy a mentol extrém hatásos elzáródott légutak esetén.  Továbbá csillapítja a köhögési tüneteket. A tiszta mentol kristály  - eltérően a köhögésre ajánlott néhány gyógyszertől - nem tartalmaz antihisztamint, mely gyakorta álmosságot okoz.

Japánban a Nagoya Egyetem kutatói úgy találták, hogy a mentol kristály hatása nagyon előnyös légúti tünetek esetén, mert képes serkenteni a légutak finom izom összehúzódásait.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés