Menü

Méregtelenítés zeolit kúrával

Zeolit méregtelenítés

Mik a zeolitok?

A zeolitok természetes ásványi anyagok, melyek szilárd szerkezetűek és mikropórusokkal rendelkeznek. Az általános jellemzőjük az egyedi kristályszerkezet, amelyben rendszeres sorrendben elhelyezkedő mikropórusok találhatók. Ezek a mikropórusok különleges tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a zeolitok széles körű felhasználását.

A zeolitok kialakulása gyakran vulkanikus eredetű. A magma kihűlése során és a vulkáni hamu lerakódása révén alakulnak ki. A zeolitok különböző típusai léteznek, és különböző kémiai összetétellel és kristályszerkezettel rendelkezhetnek.

A zeolitok kémiai szerkezete általában alumínium, szilícium és oxigén tartalmú, és gyakran tartalmazhatnak más elemeket, mint például nátrium, kálium, kalcium, magnézium stb. Ezek az elemek kationcserélő tulajdonságokat biztosítanak a zeolitoknak, ami azt jelenti, hogy képesek ionokat cserélni más anyagokkal a környezetben.


 

A zeolitokat használják a bélrendszer méregtelenítésre?

A zeolitokat népszerűen használják méregtelenítésre az emberek körében. Az úgynevezett "zeolit kúrák" vagy "zeolit méregtelenítés" során a zeolitot szájon át szedik, általában por vagy kapszula formájában. 

Miért lehet erre alkalmas?

  1. Adsorpció: A zeolitok nagy felületű pórusrendszere és adszorpciós tulajdonságai lehetővé teszik, hogy magukhoz vonzzák és "fogságba ejtsék" a szervezetben jelen lévő toxikus anyagokat, például nehézfémeket, peszticideket, nitrátokat, ammóniát és más káros anyagokat. A zeolitokhoz kötődve ezek a méreganyagok nem szívódnak fel a szervezetbe, hanem a zeolittal együtt ürülnek ki a széklettel.

  2. Kationcserélő hatás: A zeolitok kationcserélő tulajdonságai lehetővé teszik a szervezetben lévő toxikus nehézfémek kicserélését. A zeolitokhoz kötődve a nehézfémek kationjai cserélődnek a zeolit kationjaival, és így a zeolit segítségével kiválasztódnak a szervezetből.

  3. pH-szabályozás: A zeolitok a vér pH-értékének szabályozásában is szerepet játszhatnak. A zeolitok alacsony pH-jú környezetben protonokat adszorbálnak, ezáltal segítve a vér pH-értékének kiegyensúlyozását.


 

Hogyan érdemes zeolit kúrát csinálni? 

Amennyiben por vagy kapszula formában szeretnéd szedni a zeolitot méregtelenítés céljából, fontos néhány dologra odafigyelni. Az alábbiakban rámutatunk néhány általános útmutatóra a zeolit szedésével kapcsolatban:

  1. Kezdeti adagolás: Kezdd alacsony adaggal és fokozatosan növeld a mennyiséget. Ez segít a szervezetnek fokozatosan hozzászokni a zeolit porhoz és csökkenti az esetleges mellékhatások kockázatát. Általában javasolt kezdetben 1-2 teáskanálnyi (kb. 5-10 gramm) zeolit por naponta.

  2. Adagolás időtartama: A méregtelenítő kúra időtartama változó lehet, és függ a személy egyedi igényeitől. Általában javasolják, hogy egy zeolit kúrát 4-6 hétig folytass, majd tarts egy pihenőidőt, mielőtt újra elkezded a kúrát. A pontos időtartamhoz érdemes konzultálni egy táplálkozási szakértővel.

  3. Folyadékbevitel: Fontos, hogy elegendő mennyiségű folyadékot fogyassz a zeolitpor szedése során. A zeolitpor vízzel keverve jobban felszívódik és hatékonyabban működik. Javasolt legalább 1-2 pohár vízzel fogyasztani a zeolitot.

  4. Üres gyomorra: A zeolitpor legjobban szívódik fel, ha üres gyomorra fogyasztod. Az étkezések előtt vagy után, legalább fél órával ajánlott a zeolitot bevenni. Az étel jelenléte a gyomorban csökkentheti a zeolit por hatékonyságát.

  5. Figyeld a szervezeted reakcióját: Amikor elkezded szedni a zeolit port, figyeld meg, hogyan reagál rá a szervezeted. Néhány ember észlelhet enyhe emésztési zavarokat, például puffadást vagy enyhe hasmenést. Ha bármilyen kellemetlen tünetet tapasztalsz, csökkentsd az adagot.


 

Fontos megjegyezni, hogy bár a zeolitok képesek magukhoz vonzani és eltávolítani bizonyos káros anyagokat, a tudományos bizonyítékok a zeolitok hatékonyságával kapcsolatban vegyesek és korlátozottak. Nincs elegendő klinikai vizsgálat, amely alátámasztaná a zeolitok hatékonyságát méregtelenítésre az emberi szervezetben.

Keresés