A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Mi az a 06-21-380-7165 az aláírásban?

Mi az a 06-21-380-7165 az aláírásban? Vásárlóink közül sokan érdeklődtek, mit jelent az elérhetőségünkben megadott 06-21- szám.  A VOIP jelentése: voice over ip, azaz a hangcsomagok az interneten keresztül utaznak. A szám földrajzilag hordozható. Ha van internet, az Északi Sarkról és a világ bármely pontjáról indítható és fogadható hívás. Hátránya: nem tárcsázható sürgősségi szám (mentő, rendőrség, tűzoltók, katasztrófavédelem)..

A legtöbb internet szolgáltató, amely hangszolgáltatást is biztosít a régi telefonszám megtartásával vagy vonaláthordozással, valójában voip szolgáltatást nyújt.

Előnye a Skype és hasonló programokhoz képest, hogy a hivások indítása és fogadása a T-csoport idejében is használt analóg telefonkészülékkel történik, és független a számitógép állapotától.

1989 előtt 10 évig vártunk a telefonvonalra. A hőn áhított szolgáltatást 37.500 Ft-ért kiépítették. Pár év után arra az elhatározásra jutottam, hogy a világ legdrágább csomagja a "Felező", hiszen a felét elhasználom, a másik felét is kifizetem, így a 10 Ft-os percdij éppen a duplája. Elgyalogoltam a Matáv ügyfélszolgálatára, és írásban felmondtam a vezetékes vonalat.

Hiszik vagy nem, megbolydult a szolgáltató. Levelek érkeztek, majd minél közelebb kerültünk az utolsó naphoz, annál többször hívtak és ajánlottak kedvezményt. Bizonygatták, hogy az ő csomagjuk a legválasztékosabb, legolcsóbb és legüzembiztosabb, sőt 3 * 1.000 Ft kedvezményt is elhúztak az orrom előtt, ha visszavonom a felmondást. Igazuk van, nagyon jó a szolgáltatásuk, ezért használják Önök is.

Egyetlen bökkenő volt. Budapest nyocker MATÁV világszinvonalú szolgáltatása optikai hálózaton működik, ezzel kizárt az ADSL internetből. Maradt volna a kábeltv net, amely számomra szintén MATÁV, mivel UPC villámgyorsan bekábelezett, majd rövid időn belül kivonult. A kábeleket is lebontotta

A megoldás a mikrohullámú internet. 6. éve használjuk, okos és jó döntés volt. Elégedett előfizető vagyok. Működik nyáron 40 fokos melegben, és télen hóesésben is.
Nem kell hozzá telefonvonal, nincs vezetékes havidíj. A voip használatához egy telefonadapter, illetve router szükséges. Utóbbi 4-5.000 ezer forintért kapható.
A telefonáláshoz a voip ata adapter két független vonalat biztosít. Az adapter ara 8-10.000 Ft, alternatívája egy voipra is képes router, vagy egy ip alapú telefonkészülék. Mielőtt a szívéhez kap, (akkori áron az adapter 18.000 Ft volt) az első fél év során behozta az árát.

Két független telefonvonalunk van, az egyik publikus, melyet a megrendelések automatikus visszaigazolása tartalmaz. Naponta hivok budapesti és belföldi vezetékes számokat, hetente Ausztriát, Németországot, Nagy-Britanniát és az USA-t. Néha előfordul, hogy a munka miatt egzotikusabb helyekre is indítok hívást (Ázsia, Közel-Kelet, sőt USA mobiltelefont is időnként). Belföld és Európa 5-6 Ft/perc.

Internet és VOIP telefon költségünk - utóbbi vezetékes és külföldi mobil számokra - nem éri el a havi 4.000 Ft-ot, ÁFA-val. Hol tud ilyet a híres és nagy T-csoport?
Nem kell gondolkodnom, hogy mennyibe fog kerülni egy hívás. Bármilyen probléma, ajánlatkérés vagy szállítási kérdés esetén hívom külföldi szállítóinkat vagy a kiszemelt céget és az időt nem figyelve beszélek, kérdezek. Ezért olyan közvetlen a kapcsolatunk külföldi beszállítóinkkal.

2010-ben találtunk olyan magyar voip szolgáltatót, ahol 19,90 Ft/perc (bruttó áron) lehetett hivni voipon bármelyik magyar mobilszámot. Ma 2014-ben az okostelefonok világában persze ez már nem hír.

Tanulság: 2005 végétől 2014 nyaráig a havi 3.200 Ft-ot, illetve a legolcsóbb ADSL szolgáltatást számolva, kb. 300.000 Ft-ot takarítottunk meg. A beruházás 18.000 Ft volt, melyeből 2.000 Ft-ot felhasználhattunk hívásokra.

Visszatérve az alapkérdésre: a 06-21-380-7165 számunk internetes telefonvonal. Az Önök vezetékes számát 4-7 Ft-ért tudjuk hívni. Önök a T-COM hálózatából kb.ugyanannyiért  hívhatnak bennünket. Olcsóbb, mint a mobilszámunk.

Új szolgáltatók havonta jelennek meg a piacon. Ha ADSL kapcsolathoz vezetékes telefont használ, a voip csak akkor gazdaságos, ha telefonszámlája jóval magasabb, mint a havi előfizetési díj vagy nagyon sok kimenő külföldi hívása van és nincs 100 óra ingyenes hívás.

Telefonelőfizetés nélküli internet esetén, ha nem csak mobilhívásokat indít, akkor a VOIP extra szuper megoldás. Bizonyos szolgáltatóknál a fax is működik, másoknál nem. Nálunk a fax is számítógépes, papírral takarékosan bánunk. UPC szolgáltatásán keresztül bizonytalan a 3. fél által nyújtott voip.

Érdeklődjön a szolgáltatóknál, mielőtt elszánja magát a váltásra.

Időközben megírtam visszaemlékezeimet, hogyan lettünk milliomosok. Néhány szolgáltatás (telefon, internet, tv, mobiltelefon), illetve egyéb szolgáltatás és termék megvonása után bő 1,5 millió Ft-ot maradt a zsebünkben.
De ez már más lapra tartozik.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés