A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

MIBŐL FAKAD A MINDENNAPOKBAN AZ INGERÜLTSÉG?

Manapság elég könnyű stresszhelyzetbe kerülni, aminek pedig a szorongás a válaszreakciója. Valószínűleg már a gondolatától is herótod van a reggeli dugó, a főnököd, a szorító határidők, a vírushelyzet miatt… Az agyunk pedig elkezdi csűrni-csavarni a dolgokat, jönnek az egészen abszurd gondolatok is, ami pedig kellően befolyásolja a jóllétünket (“Már megint belekötött a munkámba, tuti ki fog rúgni!”). Ilyenkor aktiválódik az “üss vagy fuss” reakció, amennyiben fenyegetve érzi magát a szervezeted.

 

Ashwagandha por bio (álombogyó)
1 550 Ft-tól

 

“Üss vagy fuss”: a tested válaszol aszerint, hogy harcolni vagy menekülni kell. Befeszülnek az izmok, szokatlanul éberré válsz, a bélrendszer fokozottan dolgozik, az energiát pedig égeted rendesen. Ez egy rövidke ideig teljesen előnyös, ha az életedről van szó, na de hosszantartóan idegronccsá tesz, és betegségeket idéz elő.
Persze, hogy szinte mindenki stresszel, meg szorong, mert sokkal gyorsabban változnak az életkörülmények, az életmódok, mint ahogy az evolúció lépést tudna tartani vele.
A hosszútávú megoldatlan stressz szorongást idéz elő, ami mentális és testi tüneteket produkál. Állandó baljós előérzet gyötörhet, teljes pesszimizmus, ingerlékenység, fókuszálatlanság, illetve az az érzés, hogy egy vesztes vagy. Mivel mentálisan baj van, így kimerültség léphet fel álmatlansággal, hideg bőr, hidegrázás, vagy épp hőhullámok és izzadás. Érezhetsz olyat, hogy majd kiugrik a szíved a helyéről, nehezen lélegzel, kipirulsz, szorít a mellkasod, feszülnek az izmok és hasmenéses vészhelyzet lép fel.

Ez egy tarthatatlan állapot, valamivel védekezni kell! Indiában évezredek óta alkalmazzák az ashwagandhát, ami önmagában ‘a ló szagát’ jelenti, pont emiatt igazi lóerőt tulajdonítanak neki. Ennek megfelelően az ashwagandha cserje virágából és gyökeréből készült por pótolhatja neked az elvesztett energiát a nehéz időkben, javíthatja a koncentrációt, hogy gond nélkül el tudd végezni a munkádat. Pluszban pedig még érdemes testmozgást beiktatni legalább heti 3x30 percet!

 

Keresés