A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

MIÉRT FONTOS TOJÁST ENNÜNK?

A kolin a B-vitamin család oszlopos tagja, ám mégsem számít vitaminnak, mert a szervezet csak kis mennyiségben képes előállítani, de nem elegendőt.
Tulajdonképpen ez egy makrotápanyag, aminek már magzatkorodban is szerepe volt az idegrendszered fejlődésében.

Javasoljuk 3-5 tojássárgája elfogyasztását minden nap, mert ez már fedezi a napi kolinszükségletet.
Súlyos tévhit volt évtizedekig, hogy a tojás növeli a koleszterint – amit már rég be is bizonyítottak –, szóval emiatt nem kell aggódnod.

 

GAL Kolin-só cseppek

Edd a tojást, mert a kolin nagy figyelmet kap a zsírsavak felhasználásakor!
Meggátolhatja a koleszterin megtelepedését az erekben, ugyanakkor kolin nélkül megnőhet a homociszteinszint, ami alapvetően károsítja az erek falát.
A tojásfogyasztással való kolinbevitel kiemelkedő fontosságú a terhesség alatt, hiszen nagy hatással van az emberi memória kialakulására.
Ez megalapozhat egy jól működő memóriát a gyermekeknél. Szakmai ajánlás szerint 4 éves korig magas kolinbevitel ajánlott.

A tojás által a kolin képes bejutni az agysejtekbe, ahol az emlékezést támogató vegyületté alakul át. Hiánya megnövelheti az Alzheimer-kór kialakulását.
Az a napi néhány tojás megóvhatja a májat az elzsírosodástól, segíthet megszabadulni a toxikus anyagoktól (pl. gyógyszerek, alkohol).
Sportolás esetén is jó étrendalap, mivel a kolin által fokozódhat az izomsejtek kommunikációja, így jobb állóképességet és zsírégetést eredményezhet.
Mindezek mellett az elegendő tojásevőknél alacsony maradhat a gyulladást jelző fehérjék száma, tehát megúszhatják a komolyabb betegségeket.
 

A kolinhiány jelei:

- feledékenység, negatív közérzet, kognitív képességek rosszabbodása, az izmok erőtlensége, vérkeringési panaszok, fülzúgás, fejfájás, székrekedés.

A kolin könnyen pótolható a tojás, máj, lazac és kelbimbó rendszeres fogyasztásával.
Viszont, ha egyik sincs ínyedre, akkor neked ajánljuk a kolin-sót!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír kolin-só táplálkozás

Keresés