A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

A téli időszakban milyen vitaminokat ajánlott szedni nőknek?

A téli időszak az amelyben néhány fontos tápanyag hiányos lehet a nők szervezetében. Az alábbiakban néhány fontos vitamin és ásványi anyag ajánlott forrásait mutatom be:

Milyen vitamin ajánlott nőknek februárban?

 1. D-vitamin: A D-vitamin hiánya gyakori a téli hónapokban, amikor kevesebb napfény áll rendelkezésre. A D-vitamin fontos a csontok egészségéhez, az immunrendszer erősítéséhez és az általános egészség megőrzéséhez. A D-vitamint a napfény, azonban a táplálékkal is bevihetjük, például halakból, tojásból, tejtermékekből vagy D-vitaminban gazdag élelmiszerekből, például gabonapelyhekből, növényi tejekből.
  Ajánlott D-vitamin készítményért kattints ide!

 2. C-vitamin: A C-vitamin segít az immunrendszer erősítésében és az antioxidáns hatásának köszönhetően védi a sejteket a károsodástól. A C-vitaminban gazdag élelmiszerek közé tartoznak a citrusfélék, a bogyós gyümölcsök, a kivi, a paprika és a brokkoli.
  Ajánlott C-vitamin készítményért kattints ide!

 3. B-vitaminok: A B-vitaminok segítik az idegrendszer egészségét és energiát adnak a szervezetnek. A B-vitaminokban gazdag élelmiszerek közé tartoznak a hüvelyesek, a teljes kiőrlésű gabonák, a magvak, a tojás és a tejtermékek.
  Ajánlott B-vitamin készítményért kattints ide!

 4. Vas: A vas hiánya gyakori a nők körében, és okozhat fáradtságot és vérszegénységet. Vasban gazdag élelmiszerek közé tartoznak a vörös húsok, a hüvelyesek, a szójatermékek, a gabonapelyhek és a leveles zöldségek.
  Ajánlott Vas készítményért kattints ide!

 

Fontos azonban megjegyezni, hogy minden egyes személy tápanyagigénye eltérő lehet, és az egyéni életmód és egészségi állapot is befolyásolhatja a szükséges tápanyagok mennyiségét.

Keresés