A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Elfogadom
Termékek Menü
0

Moringa por - a vitaminbomba - 100 gr

moringa oleifera por - 100 gramm Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.250 Ft
Készletünk Raktáron

A moringa fa Afrikában és Ázsiában nő. A növény levele, termése, virága, gyökere és szára is egészségügyileg előnyös tulajdonságú. Nagyon magas a kalcium, kálium, magnézium, béta-karotén, B-vitamin tartalma. A moringát folyadékban, vagy joghurtban elkeverve lehet fogyasztani, naponta 1 gr (fél tk) mennyiségben. Koffeinmentes!

Szerezhető hűségpontok: 23
Várható szállítás: 2017. augusztus 23.
Átlagos értékelés: Ossza meg Velünk tapasztalatát!
Egységár: 22 Ft/g
Kérjük jelölje azt a darabot, amivel a terméket kiegészítené:
Vegetáriánus kapszula Vegetáriánus kapszula
450 Ft
Menny.:db
Termékleírás

Moringa por - a vitaminbomba - 100 gr

Moringa tea: a táplálékokban dús energiaital!

Mi teszi a moringa oleifera teát tápláló és ízletes itallá?
Valójában egyáltalán nem tea. A moringa oleifera gyógynövény, és a teáktól eltérően nem tartalmaz koffeint. A moringa levél a növény legszélesebb körben használt része. A levelek ehetők, szárítva megőrlik és ebből készül a por. Háromszor több vasat tartalmaz, mint a spenót!

Közel 100, az emberi szervezet számára létfontosságú összetevőt és majdnem 50, különféle antioxidánst tartalmaz. Az Ayurveda alapján 539 összetevőből áll, amely 300 betegség ellen véd!

2x több proteint tartalmaz, mint a tej. A tejet fontos kalcium forrásnak tekintik, de a moringa levelek
4x több kalciumot tartalmaznak, mint a tej.
4x több beta karotint tartalmaz, mint a sárgarépa. A levelek őrlésével készült por
7x több C-vitamint tartalmaz, mint a spenót.
7x több káliumot tartalmaz, mint a banán,
36x több magnéziumot, mint a tojás,
50x több B-2 vitamint, mint a banán és
50x több B-3 vitamint, mint a mogyoró.

 

A moringa egészségügyi előnyei

  • A moringa oleifera tea kiváló energia ital. Antioxidánsai és vitaminjai kitisztítják a gondolatokat és növelik az energiát.

  • A moringa a szervezet által igényelt összes aminosavat tartalmazza. Az aminosavak a proteinek építőelemei, melyek a sejtek növekedéséhez, javításához és fenntartásához szükségesek. Az emberi szervezet 10-12 aminosavat állít elő. A maradék 8, esszenciális aminosav néven ismert. Ezeket a napi táplálkozással kell a szervezetbe juttatnunk és a moringa mindet tartalmazza.

  • A moringa jobb, mint a legtöbb multivitamin és kalcium tabletta. Azok szintetikus összetevőkből készülnek. Különböző táplálkozás kiegészítők a moringa leveléből és terméséből készülnek, amelyek a kalcium és multivitamin természetes forrásai. A feldolgozás folyamata növeli a biológiai felszívódást.

  • A moringa levelei segítik a természetes módon hosszan létrejövő és hosszan tartó energia löketet. Úgy találták, hogy gyógyítja a fekélyeket, csökkenti az arthritis fájdalmait és a gyulladásokat, szabályozza a vérnyomást és gátolja a tumorok kialakulását

  • Az egészséges hajhoz hasonlóan az egészséges bőr is megfelelő tápanyagok igényel. A moringa tele van tápanyagokkal (kalcium, A-, B-, C-, D- és E-vitamin), réz, vas, cink, magnézium, szilikon, mangán. A moringa hidratáló-, tápláló és tisztító tulajdonságai kiválóak, ezért nagyon sok bőrtápláló kozmetikumban aktív összetevő.

  • A növény minden része gazdag antixodánsokban és tápanyagokban. Megszámlálhatatlan egészségügyi előnyt biztosít és számos állapotot gyógyít. Csodafa néven nevezik, a tradicionális gyógyítás széles körben használja.

  • Napi fogyasztása javítja a szervezet természetes védelmi mechanizmusát. A moringa stimulálja az immunrendszert, gyakorta írják fel AIDS betegeknek.

  • Gazdag A-vitamin vagy béta-karotén forrás, így a moringa hatásos fegyver a vakság megelőzéséhez.

  • Fontos szerepe van a szoptatós anyák számára. Fogyasztása drámai módon növeli az anyatej termelődését.

  • Egyensúlyban tartja a cukor szinteket, a moringa extrém hatásos lehet a cukorbetegek számára.

  • A feldolgozott ételek fogyasztásának növekedése jelentősen hozzájárul a magas koleszterin szinthez. A moringa segít a szervezet koleszterin szintjének egyensúlyban tartását.

  • A moringa levelek fogyasztása előnyös a metabolizmus és az emberi test sejt struktúrájában.

  • A növény különféle antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, ezért tisztító és természetes méregtelenítő formájában is használják. A moringa magok tisztítatlan vízzel keverve felszívják a szennyező anyagokat. A moringa segíti a vérben levő mérgek kiválasztását és eltávolítását.

  • Soha, semmilyen mellékhatásáról nem készült jelentés. Biztonságosan fogyaszthatják gyermekek és felnőttek. A moringa tészták, kenyerek táplálék növelő összetevője.

  • A moringa magokat parfümök és aromaterápiás olajok gyártásában használják. A virágokból növényi tea készül, flavonoidokat és antioxidánsokat tartalmaz.

  • Gyulladáscsökkentő és antiszeptikus tulajdonságai miatt a moringa kiegészítők a kisebb karcolások, sérülések, vágások és égések gyors gyógyítója.

  • A moringa gyökér a tradicionális gyógyászatban keringési rendellenességek szabályozására, étvágynövelésre és az emésztőrendszer funkciójának javítására használt. Ugyancsak használják szexuális diszfunkciókra, női reprodukciós problémákra és arthritis kezelésére.

  •  Kutatások alapján, a moringa gyökérben levő bizonyos elemek gyógyítani képesek a méhdaganat, vesekő és gyulladás tüneteit. Javítják a teljes vese funkcióit, lehetővé teszi, hogy a vesékből a kalcium és foszfátok a leghatékonyabban távozzanak.

 

A moringa előnyös hatása a hajra

  • Az egészséges haj javítja a fizikai megjelenést. A hiányos táplálkozás károsítja a hajat, törékeny hajvég, korpásodás és a hajszálak törése alakul ki. A moringa vitaminjai, ásványi anyagai hozzájárulnak a haj egészségének fenntartásához.

  • A moringa magas A-vitamin tartalmú, ezzel segíti a haj növekedését. Az A-vitamin fontos szerepet játszik az egészséges sejtek és szövetek fejlődésében és csökkenti a haj hullását. Az A-vitamin hiányától kiszárad a haj, korpásodás és vékonyodó hajszálak alakulnak ki.

  • A növény cink tartalma elősegíti a haj növekedését. A cink és szilikon az A-vitaminnal meggátolja az izzadságmirigyek kiszáradását és elzáródását. A cink hiánya a hajgyökér kiszáradását okozhatja. A cink hatással van a nuklein savak működésére is.

  • A moringa E-vitamin tartalma erőteljes antioxidáns, elősegíti a fejbőrben a vér áramlását. A megfelelő véráramlás eredményeként a fejbőr több tápanyagot szív fel és juttat a hajgyökérhez.

  • A moringa a haj számára szükséges tápanyagok raktárbázisa. B-vitamin, különösen B-6, biotin, inositol és folsav hiánya esetén kezdődik a hajhullás. A C-vitamin és az E-vitamin együtt javítják a fejbőr és a kapillárisok vérkeringését, ami nagyon fontos a hajgyökerek szempontjából.

  • A moringa a haj egészségéhez fontos ásványokból, kalcium, vas, kálium, magnézium, szelén, réz és mangán nagy mennyiséget tartalmaz.

  • A moringa olaj javítja az általános és a fejbőr egészségét és erejét. Az olajjal történő rendszeres masszázs csökkenti a hajvégek töredezettségét és a korpásodást.

 

A moringa bőrre gyakorolt előnyei

  • A moringa anti-aging (bőr öregedését gátló) tulajdonsággal is rendelkezik. Az emberi bőrön a szabad gyökök ráncokat hoznak létre, amitől a bőr öregebbnek látszik és kevésbé ellenálló. A moringa kiváló tisztító képességével megtisztítja a bőrsejteket a szabad gyököktől és annak vitalitását, illetve fiatalságát helyreállítja.

  • A moringa levelei kb. 30 antioxidánst tartalmaznak , olaja magas arányban felszívódik, és így segíti a hatásos antioxidánsok bőrbe juttatását.

  • A moringa levelei ként is tartalmaznak. Az ásványi anyag minden egyes emberi sejtben megtalálható, a kollagén és keratin kulcs összetevője. A kollagén elasztikus anyag, rugalmasságát és puhaságát adja, a keratin kemény anyag a bőr keménységét és erejét biztosítja. A két összetevő alakítja ki a bőr szövet többségét.

  • A moringa növény magja népszerű a kozmetikai iparban, terápiás előnyei és bőrt finomító tulajdonságai miatt. Kiszűri a bőr mélyebb rétegében levő tisztátalan dolgokat, és csodálatosan méregteleníti és fiatalítja. Egyensúlyban tartja a természetes bőrszint és tónust. A moringa paszta szépséget ad a bőrnek, ezért arcmaszk formájában használják.

  • A mag kivonatát bőrvédő krémekben alkalmazzák. Védelmet nyújt a cigaretta füst és a nehézfém mérgezés hatásai ellen.

  • Erőteljes tisztító anyag, a mélytisztító krémek és folyadékok aktív összetevője

 

A moringa oleifera táplálkozási értéke:

A legcsodálatosabb tény, hogy a moringa a tápanyagok és orvosi kémiai anyagok tárháza. A vitaminok és ásványi anyagok mellett fitotápanyagokat, nyolc esszenciális aminosavat tartalmaz.A táblázat mutatja növény táplálkozási értékét.

Általános élelmiszerek és moringa levelek összehasonlítása:
Értékek 100 gramm étkezési adagra

A moringa táplálkozási előnyei

Tápanyag

Moringa levélben

Más élelmiszerben

A-vitamin

6.780 mcg

sárgarépa 1.890 mcg

C-vitamin

220 mg

narancs 30 mg

Kálcium

440 mg

tehéntej 120 mg

Kálium

259 mg

Banán 58 mg

Protein

6,7 g

Tehéntej 3,2 gr

Ne feledjük, hogy a moringa levelei az ember növekedéshez és fejlődéshez szükséges, összes esszenciális aminosavat tartalmazzák.

 

Moringa levelek aminosav tartalma

Tápanyag

Szárított levél

Friss levél

Arginin

406,6 mg

1.325 mg

Histidin

149,8 mg

613 mg

Isoleucin

299,6 mg

825 mg

Leucin

492,2 mg

1.950 mg

Lizin

342,4 mg

1.325 mg

Methionin

117,7 mg

350 mg

Pheninalinin

310,3 mg

1.388 mg

Threonin

117,7 mg

1.188 mg

Tryptophan

107 mg

425 mg

Valin

374,5 mg

1.063 mg

Minden érték 100 gramm étkezési adagra vonatkozik.

 

Gyógynövények

Vélemények
Ennél a terméknél Ön lehet az első, aki hallatja véleményét!
Kérjük mondja el véleményét!


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Gyengécske Kiváló

Mások ezeket is választották