A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Környezetbarát, bőrbarát és emellett gazdaságos - mosódióhéj

Környezetbarát, bőrbarát és emellett gazdaságos - mosódióhéj

Az indiai mosódió a legfinomabb selyemtől a legjobb minőségű gyapjún keresztül, a legdurvább felületű vászonig minden anyagot moshat. Textil pelenkákhoz nélkülözhetetlen. A ruháknak friss illatot, puhaságot és tisztaságot ad. Eközben gyengéd a baba, mama és papa bőréhez is. 

A mosódió lágyítja a vízet, a szaponin már a mosózsákban kioldódik, ezért a vízkőképződés csökken. Ha ragaszkodik megszokott öblítőjéhez, sokkal kisebb mennyiség szükséges.

A mosódió 8 éve folyamatosan bizonyít - nálunk

Vérpöttyös fehér lepedőt, hófehér törülközőbe beleszáradt hajfestéket, damaszt abroszra lecsöppent levesfoltot, tornaóráról, osztálykirándulásról hazahozott zoknit, nyáron fűnyomot nyomtatlanul eltünteti. A foltokat marhaepeszapppannal bedörgöljük. A mosódió szükségtelenné teszi a csapból ömlő Calgont és társait, és a világmárkás mosóporokat.

A mosóporokban használt kémiai anyagoktól viszketett és időnként kipirosodott a bőrünk. Mára csupán rossz emlék maradt. A színes ruhák és alsóneműk valóban puhábbak, és nem fakulnak.

Vásárlóink közül többen vászonpelenkát is mosnak a mosódióval. Azóta az átázott pelenkából sem kerül kémiai anyag a baba bőrébe. Ami jó a babának, az kiváló a papának és mamának.

Összefoglalva a mosódió eddig tapasztalt előnyei számunkra:
> szintetikus mosó, öblítőanyagok, környezetet szennyező vízkőoldó száműzése,
> megszűnt a bőrérzékenység (pikkelyek a tenyéren, pirosodás a karon, lábon),
> alig tapasztalunk vízkőképződést,
> csökkent a víz- és mosóanyag fogyasztás, a ruha 3-4 öblítés után vegyszermentes.
> a mosódióval bármilyen anyagú ruha mosható (kézzel és géppel is)
> megnőtt a textilanyagok nedvszívó képessége
> éves szinten 60% költségcsökkenést számoltunk össze.
Mindezt a mosódió, fehérítő és öblitő használatával értük el.
Ismer hasonlót?

Mosódió kézi és gépi mosáshoz

Tegyen a mosógépbe egy adag mosódiót, majd mosson a megszokott módon.
A mosódió 30-90 fok között használható.
Az ideális mosóvíz hőmérséklete 40 fok . A mosódió héjakból az első használat alatt, illetve magasabb hőmérsékleten oldódik ki a legtöbb szaponin, ezért tanácsos a jobban szennyezett ruhákat első töltetként vagy új adag mosódióval mosni.

Ha a víz túl kemény (13 keménységi fok feletti) és magasabb hőmérsékleten mosáskor javasoljuk a mosódió mellé oxigéndús {fehérítő-folteltávolító} használatát. A színek felfrissülnek, élénkek maradnak. Nagyon világos és fehér, és/vagy az átlagosnál piszkosabb ruhák mosásakor érdemes a mosódobba adagolni. Makacs foltok esetén közvetlenül a ruhaneműre szórjon a folteltávolítóból 1 kiskanállal. Bele is dörzsölheti a ruhába nedvesen, és így rakja be a mosógépbe.

Összegyűjtöttük a profik ajánlását különböző tipusú {foltok eltávolításáról.}

Rakjon néhány csepp természetes aromaolajat az őblitőszertartóba. A ruhák illatosan kerülnek ki a mosógépből. Pamut, illetve vászon anyagok, törülközők, pólók, ingek és a mosható pelenkák kb. 20%-kal több nedvességet képesek felszívni, ha elhagyja a pakura alapú gyári öblítőket.
4 illóolajos {öblítőinket} kedvező áron kínáljuk. Aki eddig megszagolta, nem bírt ellenállni.

A mosódió környezetbarát, bőrbarát és emellett gazdaságos

1 kg mosódió héj 3-4 tagú családnak, heti 3 mosás esetén körülbelül 1 évig elég.
Egy adag mosódióval a mosási hőmérséklettől és a víz keménységétől függően több egymást követő mosást tud végezni, ha 30 és 60 °C közötti vízet használ. A két felhasználás között hagyja a diót megszáradni. Ha a hatóanyag elfogy, a mosódió belső színe sötétebbé válik. (Elfogy a szaponin tartalma) Ilyenkor a következő mosásnál tegyen néhány új dióhéjat a többihez. A mosódió természetes anyag, ezért komposztálható.

Tudja mennyit költ mosóporokra, öblítőkre, szappanra, samponra, hajzselére, testápolóra, hajkondicionálóra, üvegtisztítóra, mosogatógép tablettára és öblítőre évente? Ha ezeket egy mozdulattal lecserélhetné, egyetlen dolog, amit otthon kell tartania 1kg mosódió. Hihetetlen, ugye? Mégis igaz. Évente 6-7 ezer Ft (1 kg mosódió, 1 db oxigén aktív folteltávolító-fehérítő, illetve illólajos öblítő ízlése szerint.) Próbálja ki mennyire zseb-, környezet- és bőrbarát. {Mosódió csomagjaink és kiegészítőink kínálata.}

Mielőtt a használt mosódió héjakat kidobná

Készitsen belőle folyékony mosószert, sampont, tüsfürdőt, tisztítószert.

+1 ötlet
Szabadságára is vigyen magával 2 kis zacskó mosódiót. Az egyiket bármilyen váratlan esemény során használhatja. 100 ml folyékony Sapdu mosódiónkból 2-3 mosáshoz elegendő. Már 30 fokos vizhőmérséklet esetén is használható, ezért gyors segélyként a mosdótálba is öntheti. Azonnal teljes értékű környezetbarát mosószert kap.

Többgyermekes családoktól kapott visszajelzésekből ekcéma, bőrgyulladás megszünéséről kaptunk hírt. Termékeinket bőrgyógyászok, természetgyógyászok is ajánlják.

Hajmosás, sampon

A mosódióval haját és teljes testét moshatja, ezért bátran lecserélheti a szappanokat, hab-és tusfürdőket, samponokat, kondicionálókat.
Mosódióval történő mosdás után bőre puha és finom lesz, sokkal ellenállóbbá válik a fertőzésekkel szemben. Teáskanálnyit rakjon a fürdővízébe, és élvezze a csodát. A mosódió 100%-ban természetes anyag, ezért a legérzékenyebbhez - a csecsemők bőréhez - is alkalmas. Kitűnő a zuhanyozáshoz. Egyidejűleg tisztítja a zuhanykabint is.

Vékonyabb, egészségesebb haja lesz, ami fésüléssel valóban selymessé válik. Csökkenti a korpásodást, és megelőzi a hajhullást. Ha túl sok folyadékot használ, vagy nem öblíti eléggé, a haja bekeményedhet. Ilyenkor újra öblítse ki vizzel. Használjon jó minőségű kefét, ezzel csökkenti haja keménységét és segíti a fényesedését. Tapasztalni fogja, hogy minél többször mos hajat, annál gyorsabban távoznak a bőrből és hajból a beleépült kémiai anyagok. Ha illatos sampont szeretne, olvassa el jobboldali cikkünkben levő sampon receptet. Néhány csepp illóolajjal, a gyárival megegyező illatot kap.

Vékony rétegben felkenve kiváló a pattanások ellen. Indiában tradicionális használják pikkelysömör, ekcéma és krónikus bőrgyulladások kezelésére.

Olvassa el a termékek cimkéjén:
• miből készülnek kedvenc kozmetikai szerei,
• mivel mossa gyeremeke haját,
• mivel keni bőrét, és
• mit tiltottak ki a forgalomból a multinacionális gyártók agyonreklámozott termékei közül.

Mosódió sampon háziállatoknak

Tegyen 7-8 darab dióhéjat edénybe, adjon hozzá 250ml vizet. Forralja fel, hagyja további 5-10 percig takaréklángon. Ha lehült, öntse a folyadékot egy üres samponos vagy másfajta flakonba. Ha csak egyszer használta, tegye félre, vagy dobja ki a dióhéjakat. Az oldat elűzi a parazitákat a háziállatokból. Az állat szőre puha és selymes lesz, a sampon hatása megvédi a további fertőzésektől.

Mosódió, ételek méregtelenítésére, tisztítására

Rakjon 7-8 darab mosódióhéjat edénybe. Adjon hozzá 250ml vizet. Forralja fel a keveréket, majd hagyja lassú tűzön további 5-10 percig. Öntse a folyadékot egy pumpás flakonba, és fújjon a gyümölcsökre, zöldségekre. A kémiai és fertőző anyagok kimosódnak, így tiszta, teljes értékű élelmiszert kap. Étkezés előtt alaposan öblítse le.

Permetezés kertben és lakásban

Permetezőfejes flakonból fújjon gyenge oldatot a növényekre, segít távol tartani a levéltetveket a szobai és kerti növényektől. Anélkül, hogy kárt tenne bennük. Nem fertőzi a kertet kémiai anyagokkal.

Mosódió az általános tisztítószer

1 liter vízbe tegyen 100gr mosódió héjat és forralja 30 percig. Másik lehetőségként öntsön forrásban levő vizet a dióhéjakra, majd hagyja kihűlni.
A mennyiséget változtathatja, attól függően, hogy milyen töménységű oldatot kíván létrehozni.

Ha előzőleg nem használt diót választott, akkor egy meglehetősen erős oldatot kap, melyet igénye szerint bármikor higíthat. Hagyja az oldatot lehűlni. A műveletet többször megismételheti. Az oldat sűrűségétől függően ki tudja tapasztalni a felhasználáshoz szükséges mennyiséget.
Pár csepp illóolaj hozzáadásával hatásos általános tisztító spray keletkezik.
Pici fehérecettel szuper hatású ablak és üvegtisztítót kap.

Mosódió - általános tisztításra a padlótól mennyezetig

Természetes alapanyaga miatt a mosódió mindenre alkalmas, amit mosni és tisztítani lehet kémiai és nem kémiai anyagokkal. Öntsön az oldatból vödörben levő meleg vízbe, és otthona a padlótól a mennyezetig, belül és kívül tiszta lesz.

Ékszer tisztítása mosódióval

A mosódió különösen alkalmas ezüst tisztítására. 2-3 mosódió héjat tegyen 100-150 ml melegvizet tartalmazó tálba 40-45 percre. Kicsit keverje, hogy a szaponin kioldódjon. Tisztíthatja a dió héjával vagy tegyen az ujjhegyére az oldatból keveset, és dörzsölje az ékszert. Azon részekhez, melyekhez ujjával nem fér hozzá, egy régi, használt fogkefe sörtéjével tisztíthatja. Kiváló eredményt ér el. Ha kész, öblitse le az ékszert, hagyja megszáradni, majd fényesítse. Sokkal jobban hangzik, mint a fémtisztító paszták.

Tudja mennyit költ évente mosóporokra, öblítőkre, szappanra, samponra, hajzselére, testápolóra, koncicionálóra, üvegtisztítóra, mosogatógép sóra, tablettára és öblítőre? Ha ezeket egy mozdulattal lecserélhetné, holnaptól egyetlen dolog, amit otthon kell tartania 1db 1kg-os mosódióval teli zacskó. Hihetetlen, mégis igaz. A tárolóhelyben és időt Ön tudja, a többit mi adjuk. Elhiszi, hogy 2 doboz jobb minőségű mosópor ára 1 évre elegendő. Legyen tudatos vásárló, kímélje pénztárcáját és környezetét.

Autómosás mosódióval

Tegyen az oldatból egy vödör vízbe. Mossa le az autóját a megszokott módon és száradás után fényesítse. Különösen alkalmas a hagyományos szűrők tisztítására (Higítsa 1:4 arányban hideg vízzel).

Mosódióhéj egyéb felhasználásra

Bármit moshat, ami mosható. Ha nem öblíti, akkor védőréteg képződik olyan tárgyakon is, mint az autó és szőnyeg.

Cserélje fel a bevásárló kocsijába gyűjtött különböző tisztítóeszközöket mosódióra.
Időt, rengeteg tárolóhelyet és még több pénzt takarít meg. Elfelejtheti a drága, és környezetét is mérgező, kémiai anyagokat tartalmazó készítményeket.
Utazáskor egy 2 csomag dióhéj megoldja az összes mosási és tisztitási feladatot.

Mire nem használható a mosódió?

Nagyon szennyezett anyagokat nem tud olyan hatásfokkal tisztítani, mint a kereskedelemben kapható tisztítószerek, és a fehér nem lesz olyan vakító, mint amihez hozzászokott. A mosódióban nincs optikai fehéritő, ami a legtöbb mosóporban megtalálható. A mosódióhoz hozzáadhat környezetbarát, természetes vizlágyítót és fehérítőt, melynek eredményével nagyon elégedett lesz.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés