A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Mosódióhéj használata

Schramm Tamás
2015. 09. 13. 23:07:56
Mosódióhéj használata

A mosódió a legfinomabb selyemtől a legjobb minőségű gyapjún keresztül, a legdurvább felületű vászonig minden anyagot moshat. Nélkülözhetetlen a textil pelenkákhoz. A ruháknak friss illatot, puhaságot és tisztaságot ad. Eközben gyengéd a bőréhez is.

Darabos mosódió használata az alábbi helyzetekben

Gépi és kézimosás
Mosogatógépben kiváló a mosódió héja
Sampon és szappan - háziállatnak is
Ételek méregtelenítése, tisztítása
Permetezés, a mosódióval a levéltetvek ellen
Ezüst tisztítása mosódióval
Ablaktisztítás
Autómosás
Általános tisztítószer padlótól a mennyezetig

Tudja-e, hogyan "bio" mosóporok enzimtartalma 60°C feletti hőmérsékleten lebomlik még azelőtt, hogy a fehérje- és szénhidrát foltokat eltávolítaná. Fehérítőszerként leggyakrabban nátrium-perborátot használnak, melynek fehérítő hatása 60°C felett érvényesül a legjobban. A felszabaduló oxigén roncsolja a vér-, bor-, és gyümölcsfoltokat, elpusztítja a kórokozókat, tehát fertőtlenít is. 60°C-nál hidegebb vízben fölösleges használni, mert fehérítő hatása kihasználatlan marad.

Tudja-e, hogyan működnek az optikai fehérítők? Elnyelik az ibolyántúli sugárzást, és kék fényt bocsátanak ki. Ezzel kioltják a fehérneműk sárgás színárnyalatát. A ruha ragyogó fehérnek látszik, ami nincs összefüggésben tisztaságával. Alkalmazásuk teljesen felesleges. Ha végigmennénk UV lámpával a lakásunkon, láthatnánk merre szóródott szét az optikai fehérítő, amely nehezen lebomló kemikáliából áll, hatása kiszámíthatatlan.

Tudja-e mitől babapopsi puhaságú a törölköző? Állítólag az öblítő miatt.
A puhaságnak és illatnak azonban ára van: 20 százalékkal csökken a textília nedvességfelvevő-képessége. A törlőrongyok, törölközők, pelenkák, fehérneműk illatos öblítése így többet árt, mint használ.

Tudja-e, hogy a kozmetikai és háztartási vegyi áruk, így a samponok, hajzselék, szappanok, desodor, samponok, illetve a mosóporok is, szinte ugyanabból a kémiai alapanyagokból készülnek. Ezeket Európában csak néhány nagy vegyi üzemben gyártják. A technológia és gépek is szinte teljesen azonosak. A kozmetikai vagy egyéb vegyi áruk, tisztítószerek esetében a különbség csak a koncentrációban van, azaz, hogy melyikbe mennyi hatóanyagot és mennyi ballasztot, hígítást, stb tesznek.
Az olcsóbb termékek kisebb, a drágábbak nagyobb koncentrációval rendelkeznek.
Ugyanez igaz a mosóhatású, illat, illetve egyéb anyagokra is. A tényleges különbség, a csomagolás, a reklám és a tervezett árrés, azaz a profit.

Valószinűleg Ön is bedőlt már a fehér köpenyes, hiper laboratóriumos, extra tudományos maszlagoknak. Pedig a módszer egyszerű. Ami olcsó abból több kell, a drágábból kevesebb, ugyanannyi ruha kimosásához.

A mosódióhéjjal mosott pelenka, ruha és ágynemű kiváló érzékeny, ekcémás, pikkelysömörös, allergiás vagy gyulladásos bőrű csecsemők, gyermekek és felnőttek részére.
A mosódióhéj fán terem, ezért nem tartalmaz durva kémiai összetevőket és szintetikus illatanyagokat.

MosódióhéjA mosódió lágyít ja a vízet, a belső falán levő szaponin már a mosózsákban kioldódik, ezért a vízkőképződés csökken . Ha ragaszkodik megszokott öblítőjéhez, sokkal kisebb mennyiség szükséges. Nálunk 6 éve folyamatosan bizonyít.

A mosódióhéj ekcémás, pikkelysömörös vagy allergiás bőrű vásárlóink kedvence.

Vérpöttyös
fehér lepedőt, hófehér törülközőbe beleszáradt hajfestéket, damaszt abroszra lecsöppent levesfoltot, tornaóráról, osztálykirándulásról hazahozott zoknit, nyáron fűnyomot nyomtatlanul eltünteti.

A foltokhoz egy kávéskanál oxigéndús, perkarbonátos folttisztító-fehérítő elég.

A mosódió szükségtelenné teszi a csapból ömlő vízkőoldót és a világmárkás mosóporokat.

A mosóporokban használt kémiai anyagoktól viszketett és időnként kipirosodott a bőrünk. Mára csupán rossz emlék maradt. A színes ruhák és alsóneműk valóban puhábbak, és nem fakulnak.
Vásárlóink közül többen vászonpelenkát is mosnak a mosódióval. Azóta a "teli" pelenkából semmilyen kémiai anyag nem kerül a baba bőrébe.
Ami jó a babának, az kiváló a papának és mamának.

A mosódió eddig tapasztalt előnyei számunkra

• szintetikus mosó, öblítőanyagok, környezetet szennyező vízkőoldó száműzése,
• megszűnt a bőrérzékenység (pikkelyek a tenyéren, pirosodás a karon, lábon),
• 2 éve alig tapasztalunk vízkőképződést,
• csökkent a víz- és mosóanyag fogyasztás, a ruha öblítés után vegyszermentes.
• a mosódióval bármilyen anyagú ruha mosható (kézzel és géppel is)
• megnőtt a textilanyagok nedvszívó képessége
• éves szinten 60% költségcsökkenést számoltunk össze.
Mindezt a mosódió, fehérítő, folttisztító és öblitő használatával értük el. Ismer hasonlót?

Mosódió kézi és gépi mosáshoz

4-5 mosódió héjat (keményebb vízhez 8) tegyen a mosózsákba (használhat kötött zoknit, régi harisnyanadrág lábfej részét, kis szemű hálót) és kösse le. A zsákot helyezze a mosógépbe, majd mosson a megszokott módon. A mosódió 30-90 fok között használható.
Az ideális mosóvíz hőmérséklete 40 fok.
A mosódió héjakból az első használat alatt, illetve magasabb hőmérsékleten oldódik ki a legtöbb szaponin, ezért tanácsos a jobban szennyezett ruhákat első töltetként vagy új adag mosódióval mosni.

Túl kemény víz esetén (13 keménységi fok feletti) és magasabb hőmérsékleten mosáskor javasoljuk a mosódió mellé oxigéndús fehérítő használatát. A színek felfrissülnek, élénkek maradnak. Nagyon világos és fehér, és/vagy az átlagosnál piszkosabb ruhák mosásakor érdemes a mosódobba adagolni. Makacs foltok esetén közvetlenül a ruhaneműre szórjon a folteltávolítóból 1 kiskanállal. Bele is dörzsölheti a ruhába nedvesen, és így rakja be a mosógépbe.

Összegyűjtöttük profik ajánlását különböző tipusú foltok eltávolításáról.

Tehet néhány csepp természetes illóolajat az öblítő tartóba, vagy a mosógépbe rakott anyagra cseppentve. A ruhák illatosan kerülnek ki. Pamut, illetve vászon anyagok, törülközők, pólók, ingek és a mosható pelenkák kb. 20%-kal több nedvességet képesek felszívni, ha a gyári öblítőket elhagyja.
4 illóolajos öblítőnket kedvező áron kínáljuk. Ha megszagolja, nem fog ellenállni.

A mosódió környezetbarát és gazdaságos

1 kg mosódió héj 3-4 tagú családnak, heti 3 mosás esetén körülbelül 1 évig elég.
Egy adag mosódióval a mosási hőmérséklettől és a víz keménységétől függően több egymást követő mosást tud végezni, ha 30 és 60 °C közötti vizet használ. A két felhasználás között hagyja a diót megszáradni. Ha a hatóanyag elfogy, a mosódió belső színe sötétebbé válik . (Elfogy a saponin tartalma) Ilyenkor a következő mosásnál tegyen néhány új dióhéjat a többihez. A mosódió természetes anyag, ezért komposztálható.

Tudja mennyit költ mosóporokra, öblítőkre, szappanra, samponra, hajzselére, testápolóra, hajkondicionálóra, üvegtisztítóra, mosogatógép tablettára és öblítőre évente? Ha ezeket egy mozdulattal lecserélhetné, egyetlen dolog, amit otthon kell tartania 1kg mosódió. Hihetetlen, ugye? Mégis igaz. Évente 6-7 ezer Ft (1 kg mosódió, 1 db oxigén aktív folteltávolító-fehérítő, illetve illóolajos öblítő ízlése szerint.) Próbálja ki mennyire zseb-, környezet- és bőrbarát.
Mosódió csomagjaink és kiegészítőink kínálata.


Mielőtt a használt mosódió héjakat kidobná:

Készitsen belőle folyékony mosószert, sampont, tusfürdőt, tisztítószert.

+1 ötlet
Szabadságára is vigyen magával 2 kis zacskó mosódiót. Az egyiket bármilyen váratlan esemény során használhatja. 100 ml-es folyékony Sapdu mosódiónk 3 mosáshoz elegendő. Már 30 fokos vízhőmérséklet esetén is használható, ezért gyors segélyként a mosdótálba is öntheti. Azonnal teljes értékű környezetbarát mosószert kap.

Többgyermekes családoktól kapott visszajelzésekből ekcéma, bőrgyulladás megszűnéséről kaptunk hírt. Termékeinket bőrgyógyászok, természetgyógyászok is ajánlják.

Aktív oxigénes folteltávolító por

Kb. 40 fokon a környezetet kímélő aktív oxigént juttat a mosólúgba, mely az erős foltokat is megszünteti (pl. vászon pelenka, fehérnemű, betegek ruháinak fertőtlenítése, tea, vörösbor, fű, gyümölcsfoltok). A folt színanyagait oxidálja, ezáltal színtelenné teszi, a foltot képező anyagokat pedig oldhatóvá téve távolítja el a mosás folyamán.

A nátrium-perkarbonát a korábban elterjedten használt nátrium-perboráttal szemben nem káros az élővilágra. Adagolás a mosógép mosószer tartójába vagy közvetlenül a ruhákra:
• normál szennyezettségű ruhák: 1-2 kávéskanál
• függönyök: 1-2 kávéskanál
• erősen szennyezett ruhák: 2-3 kávéskanál
• közvetlenül a foltra is tehető. Nedvesítse be az anyagot, dörzsölje meg a porral a foltos részt, majd így tegye a mosógépbe.

Mosódióhéj mosogatógépben

A mosódió héj alkalmas mosogatógépben használatra is.
Szaponin tartalma leoldja a zsírt az erősen szennyezett edényekről. Ugyanígy használható zsíros fazekakhoz, lábosokhoz, evőeszközökhöz és üvegárukhoz is. Mosódióval a kémiai szerekhez hasonlóan az edény fénye olyan lesz, mint ha új lenne.

Fürdés, hajmosás, sampon

A mosódióval arcát, haját és teljes testét moshatja, ezért bátran lecserélheti a szappanokat, hab-és tusfürdőket, samponokat, kondicionálókat.
Mosódióval történő mosdás után bőre puha és finom lesz, sokkal ellenállóbbá válik a fertőzésekkel szemben. Teáskanálnyit rakjon a fürdővízébe, és élvezze a csodát. A mosódió 100%-ban természetes anyag, ezért a legérzékenyebbhez - a csecsemők bőréhez - is alkalmas. Kitűnő a zuhanyozáshoz. Egyidejűleg tisztítja a zuhanykabint is.

Vékonyabb, egészségesebb haja lesz, ami fésüléssel valóban selymessé válik. Csökkenti a korpásodást, és megelőzi a hajhullást. Ha túl sok folyadékot használ, vagy nem öblíti eléggé, a haja bekeményedhet. Ilyenkor újra öblítse ki vizzel. Használjon jó minőségű kefét, ezzel csökkenti haja keménységét és segíti a fényesedését. Tapasztalni fogja, hogy minél többször mos hajat, annál gyorsabban távoznak a bőrből és hajból a beleépült kémiai anyagok. Ha illatos sampont szeretne, olvassa el jobboldali cikkünkben levő sampon receptet. Néhány csepp illóolajjal, a gyárival megegyező illatot kap.

Vékony rétegben felkenve kiváló a pattanások ellen. Indiában tradicionális használják pikkelysömör, ekcéma és krónikus bőrgyulladások kezelésére.

Honlapunk cikkei között elolvashatja
• miből készülnek kedvenc kozmetikai szerei,
• mivel mossa gyeremeke haját,
• mivel keni bőrét, és
mit tiltottak ki a forgalomból a multinacionális gyártók agyonreklámozott termékei közül.

Mosódió sampon

A házilag készített mosódió sampon sok vásárlónk visszajelzése alapján nehézkesen tárolható.
Kész, mosódió alapú, natúr samponjaink egyszerűvé teszik a hajmosást.

(Tegyen 7-8 darab mosódió héjat edénybe, adjon hozzá 250 ml vizet. Forralja fel, hagyja további 5-10 percig takaréklángon. Ha lehült, öntse a folyadékot egy üres samponos flakonba. Ha csak egyszer használta, tegye félre, vagy dobja ki a dióhéjakat. A mosódió sampon nem tartalmaz habot. Ha ezt szeretné, töltse át pumpás flakonba. A boltihoz hasonló illathoz töltsön bele pár csepp illatolajat.)

Mosódió sampon háziállatoknak

Tegyen 7-8 darab dióhéjat edénybe, adjon hozzá 250ml vizet. Forralja fel, hagyja további 5-10 percig takaréklángon. Ha lehült, öntse a folyadékot egy üres samponos vagy másfajta flakonba. Ha csak egyszer használta, tegye félre, vagy dobja ki a dióhéjakat. Az oldat elűzi a parazitákat a háziállatokból. Az állat szőre puha és selymes lesz, a sampon hatása megvédi a további fertőzésektől.

Mosódió, ételek méregtelenítésére, tisztítására

Rakjon 7-8 darab mosódióhéjat edénybe. Adjon hozzá 250ml vizet. Forralja fel a keveréket, majd hagyja lassú tűzön további 5-10 percig. Öntse a folyadékot egy pumpás flakonba, és fújjon a gyümölcsökre, zöldségekre. A kémiai és fertőző anyagok kimosódnak, így tiszta, teljes értékű élelmiszert kap. Étkezés előtt alaposan öblítse le.

Permetezés kertben és lakásban

Permetezőfejes flakonból fújjon gyenge oldatot a növényekre, segít távol tartani a levéltetveket a szobai és kerti növényektől. Anélkül, hogy kárt tenne bennük. Nem fertőzi a kertet kémiai anyagokkal.

Mosódió az általános tisztítószer

1 liter vízbe tegyen 100gr mosódió héjat és forralja 30 percig. Másik lehetőségként öntsön forrásban levő vizet a dióhéjakra, majd hagyja kihűlni.
A mennyiséget változtathatja, attól függően, hogy milyen töménységű oldatot kíván létrehozni.

Ha előzőleg nem használt diót választott, akkor egy meglehetősen erős oldatot kap, melyet igénye szerint bármikor higíthat. Hagyja az oldatot lehűlni. A műveletet többször megismételheti. Az oldat sűrűségétől függően ki tudja tapasztalni a felhasználáshoz szükséges mennyiséget.
Pár csepp illóolaj hozzáadásával hatásos általános tisztító spray keletkezik.
Pici fehérecettel
szuper hatású ablak és üvegtisztítót kap.

Kézi mosogatás

A mosogatógép mellett kézi mosogatásra is kiváló bőrbarát tisztítószer. Kevés oldatot melegvízben elkeverve alkalmas üvegáru, tálak, edények, fazekak mosogatására. A mennyiség az edények szennyezettségétől függ. Ne hiányolja a buborékokat, mesterséges habositót nem tartalmaz. Az áztatástól is tisztává válnak edényei. Saját megjegyzésem: kézi mosogatáshoz nálunk nem vált be. Az áztatás hatásos. A darabos mosódió mosogatógépben jól használható.

Ablaktisztítás

Öntsön mosódió oldatot egy vödör vízbe. Az üveget száradás után törölje le papírtörülközővel.

Mosódió - általános tisztításra a padlótól mennyezetig

Természetes alapanyaga miatt a mosódió mindenre alkalmas, amit mosni és tisztítani lehet kémiai és nem kémiai anyagokkal. Öntsön az oldatból vödörben levő meleg vízbe, és otthona a padlótól a mennyezetig, belül és kívül tiszta lesz.

Ékszer tisztítása mosódióval

Különösen alkalmas ezüst tisztítására. 2-3 mosódió héjat tegyen 100-150 ml melegvizet tartalmazó tálba 40-45 percre. Kicsit keverje, hogy a szaponin kioldódjon. Tisztíthatja a dió héjával vagy tegyen az ujjhegyére az oldatból keveset, és dörzsölje az ékszert. Azon részeket, melyeket ujjával és a dióhéjjal nem ér el, egy régi, használt fogkefe sörtéjével tisztíthatja. Kiváló eredményt ér el. Ha kész, öblitse le az ékszert, hagyja megszáradni, majd fényesítse. Úgye jobban hangzik, mint a fémtisztító paszták.


Tudja mennyit költ évente mosóporokra, öblítőkre, szappanra, samponra, hajzselére, testápolóra, koncicionálóra, üvegtisztítóra, mosogatógép sóra, tablettára és öblítőre? Ha ezeket egy mozdulattal lecserélhetné, holnaptól egyetlen dolog, amit otthon kell tartania 2 csomag 1kg-os mosódióval teli zacskó. Hihetetlen, ugye? Mégis igaz. A tárolóhelyben és időt Ön tudja, a többit mi adjuk. Legyen tudatos vásárló, kímélje pénztárcáját és környezetét.

Autómosás mosódióval

Tegyen az oldaltból egy vödör vízbe. Mossa le az autóját a megszokott módon és száradás után fényesítse. Különösen alkalmas a hagyományos szűrők tisztítására (Higítsa 1:4 arányban hideg vízzel).

Egyéb felhasználás

Bármit moshat, ami mosható. Ha nem öblíti, akkor védőréteg képződik olyan tárgyakon is, mint az autó és szőnyeg.
 

Cserélje fel a bevásárló kocsijába gyűjtött különböző tisztítóeszközöket egy csomag mosódióra.
Időt, rengeteg tárolóhelyet és még több pénzt takarít meg. Elfelejtheti a drága, és környezetét is mérgező, kémiai anyagokat tartalmazó készítményeket.

Utazáskor egy 2 csomag mosódióhéj megoldja az összes mosási és tisztitási feladatot.

Mire nem használható a mosódió?

Nagyon szennyezett anyagokat nem tud olyan hatásfokkal tisztítani, mint a kereskedelemben kapható tisztítószerek, és a fehér nem lesz olyan vakító, mint amihez hozzászokott. A mosódióban nincs optikai fehéritő, ami a legtöbb mosóporban megtalálható. A mosódióhoz hozzáadhat környezetbarát, természetes vizlágyítót és fehérítőt, eredményével nagyon elégedett lesz.

Tárolás

Száraz, légmentesen helyen tárolja. Fürdőszobában, zuhanyozóban nedvesség érheti.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés