A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

MRSA és a szűz kókuszolaj

Schramm Tamás
2015. 08. 19. 12:37:30
MRSA és a szűz kókuszolaj A Merck Manual (az orvosok Bibliája) azt írja, hogy az antibiotikumok elpusztítják az egészséges baktériumokat. Az egészséges baktériumok immunrendszerünk első védelmi vonalai a külső betolakodók és kórokozók ellen. Nevetséges, hogy a gyógyszerek elpusztítják azt, amely a baktériumok elleni küzdelemben az első sorban áll.

MRSA és egy megoldás: szűz kókuszolaj

Az MRSA leírásában olvashatjuk, hogy veszélyes és egy potenciálisan halálos baktérium fertőzés. Nagyon nehéz eltávolítani a szervezetből, mert ellenáll az antibiotikumoknak.

Az ismeretek ellenére sok orvos mégis antibiotikumokat próbál használni. Az antibiotikumok károsítják az immunrendszert és alig van hatásuk az MRSA kórokozókra. A témát kiegészíthetjük azzal, hogy az orvosok nem ismerik, ezért figyelmen kívül hagyják a természetes antibiotikum hatású anyagokat, melyek ellen a kórokozók és baktériumok nem fejlesztenek ki ellenállást. Emiatt immunrendszerünk védelmét sem rombolják le.

MRSA-ban szenvedőknek az egyik természetes megoldás lehet a szűz kókuszolaj. Belülről és kívülről is.
Belsőleg fogyasztva a szűz kókuszolaj erőteljes vírus-, gombaellenes és antibakteriális. Idővel, a betegségek ellen harcoló lipidjei beépülnek a szervezetbe, és folyamatos védelmet biztosítanak számos probléma ellen.

Leghasznosabb védelmi összetevője a laurinsav, ami egy közepes láncú triglycerid zsírsav (telített zsír). Miután a szervezetbe kerül, könnyedén átalakul monolaurinná. A monolaurin egy monoglycerid, aktív védelmi anyag. A szűz kókuszolaj kb. 50% laurinsavat tartalmaz. Az anyatej csak 20%-ot, mégis aktív védelmet nyújt az anyatejjel táplált csecsemőknek.

A szűz kókuszolaj segíti a kórokozók gyors eltávolítását. A Staphylococcus aureus, mely az MRSA-val együtt jön, a számos baktériumok és vírusok egyike, melyet a BIO, szűz kókuszolaj képes inaktiválni. Ajánlott terápiás dózisa általában 3-4 evőkanál naponta. Kezdetben, míg szervezete megszokja napi 1-2 teáskanál javasolt pl. kávéban. A szűz kókuszolaj önmagában is segíti szervezete méregtelenítését.

Az MRSA nem csak a bőrre van káros hatással, hanem a vért is mérgezi. Nagy-Britanniában a vérmérgezéses esetek közel 40%-ban találtak a vérben MRSA-t. Vérmérgezés esetén az egyetlen logikus megoldás a mérgek eltávolítása.

A szűz kókuszolaj testápolóként is használható. Összetevői savas védőréteget hoznak létre a bőrön, mely antibakteriális, ezért nem kedvez a kórokozók számára. Ilyen védőréteg esetén nagyon kevés kórokozó található a bőr felszínén. Bőrünk természetes módon savas kémhatású. A védelmet a gyári tisztítószerek gyakori használatával eltávolítjuk. Bőrünk nyitottabbá válik az MRSA részére is.
A szűz kókuszolajat célszerű közvetlenül fürdés, zuhanyozás után használni bőrünkön, és ezzel visszaállítani a védőréteget.

Az MRSA elleni extra védelemhez a természetes módon antiszeptikus és antibakteriális összetevőket tartalmazó teafa olajat is hozzáadhatja a kókuszolajhoz. Tanulmányok kimutatták, hogy a teafa olaj és a szűz kókuszolaj keverve hatásos az MRSA ellen.

A legtöbb orvos nem tudja sajnos, hogy a betegek hosszútávú immunrendszer védelmének érdekében mit okoz az antibiotikumok felírásával.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés