A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

NE GÖRCSÖLJ RÁ

Ébredtél mostanság izomgörcsre? Az ember ilyenkor ösztönösen befeszíti még jobban a területet, pedig pont az ellenkezőjét kellene, lazítani és masszírozni.
Ha ez még nem lenne elég, tapasztalhatod, hogy nehezen megy az alvás, ráadásul meglepően sokszor és hamar felkapod a vizet mindenen. Ezek a jelek bizony magnézium hiányra utalnak.

Irgum-burgum, manapság nem ehettél túl sok zöldleveles zöldséget, teljes kiőrlésű dolgokat vagy magvakat! Bár sokszor előfordul, hogy egy egészséges étrend mellett sem kerül annyi magnézium a szervezetbe. Vannak kisegítő lehetőségek is a magnézium pótlására.
Az egyik a magnézium olaj – ami természetesen nem szó szerinti olaj, csak az állaga miatt hívják így. Ez azért más, mert közvetlenül az izomgörcsös részre permetezhetjük, ami helyileg pillanatok alatt enyhítheti a fájdalmat. Abból a szempontból is szerencsés, hogy ezzel nem terheled az emésztőrendszeredet, mivel pontosan a kívánt helyen szívódik fel, vagyis a fájdalmas izomzatban.

MAGNÉZIUMOLAJ CSOMAG - IZOMGÖRCSÖK ELLEN

1.290 Ft

Mégis mitől van az izomgörcs? Az izomműködésben nemcsak a kalciumnak van óriási szerepe, hanem a magnéziumnak is. Az a jó arány, ha a kalcium kétszeresen van jelen a szervezetben a magnéziumhoz képest. Ez az egészséges működés alapja, miszerint a kalcium összehúzza az izmokat, a másik elernyeszti. Akkor van a bökkenő, ha felborul az arány, és a túl sok kalcium izomgörcsöket produkál.

Mindannyian alszunk, de nem mindannyian jól. Ha nem elegendő a magnézium a testben, akkor az izomfájdalom mellé még problémás alvás is párosulhat. Az ásványi anyag biztosítja az agyunkban és az idegrendszerünkben található GABA receptorok hatékony működését, ami az agy “kikapcsolását” segíti. Ehhez a magnézium olajat csak a végtagokra kell fújni.

Ne hagyd, hogy a nyugtalan izmok ébren tartsanak éjjelente!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés