A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Nehézfémek és candida

Nehézfémek és candida

Minél magasabb a nehézfém terhelés, annál kisebb adagban szükséges a méregtelenítés, hogy a vérben keringő nehézfémek mennyisége minimális értéken maradjon. A második probléma a dózisok időbeli elosztása. Harmadik, hogy milyen tipusú legyen a méregtelenítés.

Negyedik a candida gombák számának csökkentése először lúgosítással, gyakran más kiegészítő terápiákkal is.
A méregtelenítésről és nehézfémek kivezetéséről keringő internetes leírások túlnyomóan félrevezető információkat tartalmaznak.

Nagyon egyszerű oka van a méregtelenítés hatástalanságának. Hosszú ideig fennálló nehézfém kitettségnél, például amalgám esetén, a nehézfémek beépülnek a szövetekbe és nem keringenek a vérben. Ha a véráramban keringenének, sokkal erősen destabilizálnák a szervezetet.

Az oxigénnel és vérrel az agyba is eljutnak a keringő nehézfémek, hatására immunelnyomás alakul ki. Az agy az immunitást végrehajtó szerv, metabolikus acidosist hoz létre, amely gyakori oka a candida, gombák és más állapotok megjelenésének. Metabolikus acidosis akkor jön létre, ha mérgező kémiai anyagok vagy nehézfémek kerülnek a szervezetbe, és az savassá válik. Az agy szabályozza a test lúgosságának állapotát. Bizonyítása nagyon egyszerű. A diétás colában, cukormentes rágógumiban vagy gyermek vitaminokban levő aszpartám, methanol, formaldehid fogyasztásáról ismert, hogy elpusztítják az idegsejteket, és azonnal savassá változtatja a folyadékot. Az agytumor oka a hosszabb idejű érintettség vagy idegrendszeri diszfunkció miatti túlzott savasság.

A nehézfémek idegeket romboló hatása ellen komplex B vitaminnal lehet védekezni, mellé C-vitamin lúgos változata (nátrium aszkorbát) és E-vitamin ajánlott. A B-vitaminok segítik az idegi növekedést, a másik két vitamin antioxidáns. Méregtelenítésnél általános segítség a hidrogénperoxid terápia, mellyel a májban felgyülemlett kémiai mérgek semlegíthetők.
A C-vitamin két állapotban létezik, savas, aszkorbinsav vagy lúgos, nátrium aszkorbát. A savas állapot oxidatív, és a szervezet ellen működik. A lúgos állapot antioxidáns.
Az antioxidánsok védik az idegeket, hatásos működésük feltétele a megfelelő lúgosság.

Amikor savas a szervezet, az erőteljes méregtelenítés hatására magas a vérkeringésben levő nehézfémek mennyisége. Az állapot erősen oxidatív jellegű. A gyenge immunvédelem hatására gombák kezdenek növekedni.

A méregtelenítés gyakorlata egyszerű példával megérthető. A legtöbb autista gyermek tanulási nehézségekkel küzd, ami a nagyon magas nehézfémektől (rendszerint higany és aluminium) alakul ki.  Azonban ha az ólom mennyisége már az oltások előtt is magas volt, az oltóanyagban levő ólom halálhoz is vezethet (hirtelen csecsemőhalál).

Autista gyermeküket kezelő szülők úgy találták, hogy gyermekük a túlzott mennyiségű koriander első adagja után összezavarodik. Átlagosan alacsony dózis esetén a 8. napon az agyban zavar alakul ki, a már előtte létrejövő candida és más bőrproblémák hatására. Az autista gyermekeket kezelő, úgynevezett szakértők, egy hétig alkalmazzák a méregtelenítést, majd eredményességét két hétig figyelik. Úgy tűnik, hogy működik, de fogalmuk sincs, hogy miért.

A adagolás időszaki elosztása másként is lehetséges. Koriandernél, érzékenyebb gyerekek esetén (tanulási nehézség, hiperaktivítás) csak 1-2 levelet kapnak naponta, minden második napon vagy hetente két alkalommal. Magnéziummal, lúgosító hatású C-vitaminnal és szódabikarbónával (magnéziumcitrát 250 mg, C-vitamin 500 mg, 1/4 teáskanál szódabiakarbóna naponta kétszer) kiegészítve mellékhatás vagy kellemetlen reakció nem történt.

A magnézium a vérben keringő nehézfémek kellemetlen hatása elleni puffer. Ha a terápia során a vérben keringő nehézfémek mennyisége növekszik, mérgezéses állapot alakul ki. A szervezetből eltávozó nehézfémek aránya jelentős részben függ a két kapuőrtől, melyek a vesék és a bélrendszer. A fémek fő eltávozása a veséken keresztül történik, kisebb arányban a bélrendszerben, és valamekkora részben az izzadtságmirigyeken át.

A belek nehézfémeket eltávolító képessége jelentősen függ a szervezet és bél közötti ozmotikus egyensúlytól. Két tényezője, a klorid szintje és a lúgosság mértéke. Utóbbit leggyakrabban a szervezet bikarbóna szintje határozza meg. Ha a kloridok szintje magas, például a klóros csapvíz ivásától, a bikarbonáté alacsony. Oka a modern táplálkozásban keresendő, melynek során az ozmotikus egyensúly száraz bélrendszert alakít ki. A szervezet a bélrendszeren keresztül szívja fel a magas mennyiségű vizet és próbálja egyensúlyban tartani pH értékét, több lúgos fém, így nátrium felvételével.

A nátrium felvétele magas, mert a szervezetnek a nátrium : klorid arányt megfelelő szinten, 1,2:1 vagy 1,3:1 arányban kell tartania. Érdekes az asztali só, ami teljesen destabilizáló hatású a benne levő tapadásgátó anyagok, például alumíniumszilikát miatt. A tapadásgátló és más kémiai anyagok a nátriumklorid sót savassá változtatják. Savasság gyakran pH 5 érték körüli, ami nagyon távol van az ideális 7,35 értéktől. A szervezettől nagymennyiségű energiát igényel, hogy a bevitt élelem savasságát 5-ről 7,35-re emelje. Érdekes módon a tengeri sók kémiája közel egyező a szervezetével, mivel átlagos lúgosságuk pH 7-8 közötti. Értékük jelentősen közelebb áll a vér normál értékéhez, mint a bolti sóé.

A megevett élelmiszerek 90%-ban savat hoznak létre. Emiatt is rendkívül előnyös a tengeri só és a szódabikarbóna, amelyek pH értéke 7-8 közötti, és ozmotikus egyensúlyt hoznak létre a bélrendszer és szervezet között, eredményeként megszünik a székrekedés.

Székrekedés esetén a tengeri só és szódabikarbóna együttes használata hashajtó hatású. Adagolása közepes székrekedés esetén: fél teáskanál szódabikarbóna és fél teáskanál tengeri só fél pohár vízzel. Krónikus székrekedésnél: 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál tengeri só, fél pohár vízzel. A koncentráció és a dózis betartása szükséges. Kicsi gyermeknél a felnőtt mennyiség fele elég laza széklet vagy hasmenés eléréséhez. 

A magnézium nagyon fontos szerepet tölt be a nehézfémek kivezetése során. Ha magas a nehézfémek mennyisége, a magnéziumé alacsony. A magnézium segít a nehézfémek kivezetésében, és az okozza alacsony szintjét. Candida esetén a méregtelenítés során a legtöbb ember azért tudja jól kezelni a problémát, mert a szövetekből kiáramló nehézfém mennyisége alacsony, a szervezet erősen lúgos állapotú és magas a magnézium szintjük.

Az interneten számos csodaszerről olvashatunk. A különböző tabletták, pasztillák, táplálkozáskiegészítők neve helyett sokkal fontosabb az időbeli elosztás és az alacsony dózis. A folyamat legszűkebb pontja a vese. A méregkivezetési terápiák eredménye nagyban függ attól, hogy milyen a szervezet kezdeti lúgossága. A természetgyógyászok jelentős része nem tudja megmagyarázni a jelenségek egy részét, mert eljárásuk túl agresszív, túl nagy dózisú, és gyakran nem veszik figyelembe a lúgosság fontosságát.

A méregkivezetésben fontos szerepet játszik a granulált lecitin, a terápia megkezdése előtt. A lecitin megelőzi az idegsejteket védő szigetelés károsodását (demielinizáció), mely gyakori a
méregtelenítés során a vérkeringésben levő magas mennyiségű nehézfémek esetén.

A probléma megoldására számos lehetőség van.

ALAP
1/2 teáskanál szódabikarbóna legalább fél pohár vízben (ideális esetben 1 pohár vízben) naponta két alkalommal.

HALADÓ (candida és bőrproblémákkal foglalkozik a méregtelenítés időszakában)
1/4 teáskanál szódabikarbóna és 1/4 teáskanál nátriumkarbonát (mosószóda) legalább 1/2 pohár vízben, naponta háromszor.

ENERGIA szintre hat, bizonyos bélproblémáknál a helytelen fermentáció miatti magas bőrkósavsók miatt.
2 evőkanál organikus almaecet, 1/2 teáskanál szódabikarbóna fél pohár vízben, naponta kétszer.

LÚGOSÍTÁS száraz bél és székrekedés esetén
1/2 teáskanál szódabikarbóna, 1/8 teáskanál tengeri só 1 pohár vízzel

LÚGOSÍTÁS candida és székrekedés esetén

A szerhez legalább tengeri só és szódabikarbóna szükséges.
Jelentős számú embernek szükséges segítség, akik metabolikus acidosis és savas bél esetén szükségtelenül és magas mennyiségben fogyasztják a probiotikumokat. A savas bél azonnal elpusztítja a probiotikumot. A kutatási eredmények bemutatták, hogy a bélflóra könnyedén megváltoztatható probiotimok nélkül is, a bélrendszer szódabikarbónával történő lúgosításával és a gyümölcsök, valamint savanyú ételek bevitelének megszüntetésével. Ebben az esetben a legjobban alkalmazható szer ¼ teáskanál szódabikarbóna és ¼ teáskanál nátriumkarbonát (mosószóda) legalább 1/2 pohár vízzel, naponta 3 alkalommal. Sokkal hatásosabbak a bélflóra lúgosításában és normális szintre beállításában, mint a protiotikumok használata. A bél számára szükséges környezet kialakítása már a probiotikum bevitele előtt. A lúgos állapot elérését követően nincs szükség probiotium használatára.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés