A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Olajos, zsíros arcbőr tisztítása olajokkal

Olajos, zsíros arcbőr tisztítása olajokkal Az olaj oldja az olajat. Az olajos, zsíros arcbőr tisztitása a természetes bőrápolás alapja, akne, pattanások és egyéb problémák esetén is. Nagyon sokan csodálatos eredményt érnek el olajos, zsíros bőrük olajos tisztításával. Minél többet mossa haját, annál kevesebb ideig bírja mosás nélkül. A hajas fejbőr működése teljesen egyezik az arcbőr alapjaival. .

Hogyan lehetséges olajjal tisztítani olajos, zsíros arcbőrét?

Röviden, a tisztítás során olajat használ tisztítószerként, mely alkalmas a makeup eltávolítására is.
A módszer nagyon egyszerű:

  • Öntsön pici mennyiséget a tenyerébe.
  • Masszírozza néhány percen keresztül arcbőrébe. Kezelje kiemelten a problémás területeket. A masszírozás ideje legyen elég hosszú ahhoz, hogy az olaj felszívódjon a pórusokba és feloldja a bőrt elzáró szennyeződéseket. Igen, jól olvassa, az olaj feloldja az olajat, illetve a szemöldök festék és makeup nyomait is.
  • Áztasson be nagyon meleg vízbe egy kisméretű törülközőt és helyezze arcára. A melegség felnyítja a pórusokat, így a túlzott mennyiségű olaj és lerakódások el tudnak távozni. Ne dörzsölje a bőrt, inkább paskolja.
  • Öblítse ki, majd áztassa el és helyezze arcára a törülközőt. A műveletet addig ismételje, amíg úgy érzi, hogy bőre kitisztult.
    Feszülő bőrét hidratálja néhány csepp olajjal.

Milyen olajat használjak?

Az alap rendszerint ricinusolaj.

A ricinusolaj nagyon sűrű, meglehetőse szárítja a bőrt, ezért más olajjal keverjük. Olajos bőr esetén 30%-ban ricinusolaj, normál bőr esetén 50%, száraz bőr esetén 10-30 % ajánlott.
30% = 1/3 rész ricinusolaj, 2/3 rész hordozó olaj
50% = 1/2 rész ricinusolaj, 1/2 rész hordozó olaj

Extraszűz oliva

(minden bőrtipushoz)

Jojoba

(minden bőrtipushoz, különösen akne érzékenyhez)

Mandula 

(minden bőrtipushoz, különösen a zsíroshoz)

Szőlőmag

(minden bőrtipushoz, különösen a zsíroshoz)

Avokádo

(száraz és öregedő bőrhöz)

Sárgabarackmag

(normál és száraz, illetve öregedő bőrhöz)

Argán

(minden bőrtipushoz, különösen az öregedő bőrhöz)

Napraforgómag hidegen préselt

(minden bőrtipushoz)

Mikor használjam?

A legtöbb ember az esti időszakban használja. A bőrnek reggelente nincs igénye külön tisztításra.

Folyamatos használat mellett legalább néhány hétre van szüksége bőrének a kitisztuláshoz és az egyensúlyi állapot eléréséhez.
Nagyon fontos, hogy ne használjon semmilyen erőteljes kémiai tisztítószert, tonikot, szappant, vagy más, irritáló szert, ásványolaj alapú kozmetikumot. Ezek eltömítik a pórusait, és hatástalanítják az olajos tisztítás eredményét.

Miért működik?

Nagyon sok ember számára meglepetésként hat, hogy az olajos, zsíros bőr olajokkal tisztítása különösen hasznos, nem csak száraz, hanem olajos, zsíros bőr, akne, pattanás, mitesszer esetén. 

Néhány ok, amiért működik.

Minden megszüntetett probléma oka a bőr által nagy mennyiségben kiválasztott olaj volt. A túlzott mennyiségű olaj termelődését elég gyakran eredményezik a vad, kémiai arctisztító szerek, melyek kiszárítják a bőrt. Minél többet mossa haját, annál kevesebb ideig bírja mosás nélkül. A hajas fejbőr működése teljesen egyezik az arcbőr működésének alapjaival.  Minél vadabb kémiai tisztítószereket használ, annál több olajat termel bőre saját gyógyításához. Másrészt, a tisztításhoz olajat használva biztosítja bőrének a tápanyagokat, mellyel segíti, hogy megtalálja az egyensúlyt.

Az olaj oldja az olajat. A szennyeződések feloldásával az olaj mélyen felszívódik a pórusokba, antibakteriális hatása a felszín alatt érvényesül.

Végezetül, a tisztításhoz használt olajokkal lehetővé teszi, hogy ne legyen szüksége hagyományos arctisztító szerekre, melyek túlnyomó többsége tele van a pórusokat eltömitő összetevőkkel. Ezek egyike a különböző neveken futó ásványi olajok.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés