A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Organikus termékekről

Organikus termékekről Ha megnézzük az USÁ-ban szabályozott organikus cimke használatát, rögtön látni fogjuk, hogy a szabályozás szerint tartalmazhat növényvédőszert, permetőszert, nehézfémeket, halogén elemeket.

Az USÁ-ban termelt organikus élelmiszerekről

100% organikus

Minden összetevőjét organikus környezetben termesztették és gyűjtötték be, az USDA előírásoknak megfelelően.

Organikus

Minden összetevőjég 70-95%-ban az USDA előírásainak megfelelő környezetben termesztették. Bármely terméknél, melynek alkotói kevesebb, mint 70%-ban tartalmaznak organikus anyagot, az összetevők listáján külön feltüntetheti azokat, melyek megfelelnek az organikus előírásnak, de a termék címkéjén nem szerepelhet az organikus felírat.

Az amerikai terméken feltüntetett ORGANIKUS felírat a gyakorlatban azt jelenti, hogy az étel 70%-ban teljesen organikus, míg a maradék 30% bármilyen veszélyes hozzáadott összetevőt, így permetezőszereket, növényvédőszereket, nehézfémeket, halogéneket, génmódosított anyagokat is tartalmazhat.

Nincs okunk csodálkozni, hogy az organikus törvényi előírásokat betű szerint betartják a legismertebb Pepsi, Coke, MacDonald's, KFC, stb. cégek és ebből igen jelentős nyereségük származik.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés