A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Pajzsmirigy és fluorid - 3. rész

Schramm Tamás
2016. 05. 01. 19:57:00
Pajzsmirigy és fluorid - 3. rész

A fluorid által okozott protein struktúra torzulásának következtében az immunrendszer proteinjei hibásan ismerik fel a szervezet protenjeit, azokat megtámadják, létrehozva az autoimmun betegséget. Százmilliók élnek együtt a reumás arthritis, SLE, asztma, szisztémás sclerosis tüneteivel.

Számos orvosi kutatási eredmény ír a fluoridról úgy, mint a pajzsmrigy betegségeinek jelentős kockázati tényezője. Más kutatások úgy találták, hogy a jód és a fluór használata komoly sérülést okoz a pajzsmirigy funkcióiban és potenciálisan hat az intelligenciaszintre.

A fluor halogén elem, kémiailag kapcsolódik a jódhoz, azonban annál jelentősen aktívabb. Kiszorítja a jódot, ezért a fluor akadályozza a jód felszívódását. A lakosság túlnyomó részében szinte alig található jód. A pajzsmirigy alulműködését kisérő több, mint 150 tünet szinte minden esetben a fluorid mérgezés tünete is. A fluoridok folyamatosan felhalmozódnak a szervezetben bármely olyan forrásból, mellyel érintkezik, így fogkrémből, levegőből és az elfogyasztott táplálékból.

A fogorvosi higiénia által javasolt fluoridos fogkrém jelentősen növeli a szervezet flourid szintjét, melynek körülbelül a felét képes eltávolítani. Ez azt is jelenti, hogy minél idősebb a személy, annál nagyobb mennyiség halmozódott fel testében a fluorid. A fluorid még 1ppm koncentrációban is 4 szinten károsítja a pajzsmirigy rendszerét.

1. Magában a pajzsmirigyben, a pajzsmirigy hormon enzimeinek előállítását.
A folyamat során jód kapcsolódik a tyrosin aminosavhoz, amely két fontos pajzsmirigy hormonná alakul, thyroxin (T4) és triiodothyronine (T3). A fluorid lassítja a folyamatot.

2. Bizonyos G proteinek stimulálása, melyek funkciója az anyagok felvételének szabályozása a szervezet minden sejtjében. A mérgező fluorid hatására kikapcsolja a sejtekben az aktív pajzsmirigy hormok felvételét.

3. Megzavarja a pajzsmirigy irányító mechanizmusát. Gátolja az agyalapi mirigyből jövő pajzsmirigy hormonokat stimuláló hatást, így lecsökkenti a hormonok pajzsmirigyből való kiáramlását.

4. A fluorid el akarja foglalni a pajzsmirigyben levő jód receptorok helyét, melyek válaszolnak a pajzsmirigy stimuláló hormonok felé. Minél kevesebb kapcsolat éri el a pajzsmirigyet, annál kevesebb hormont termel.

A károsító hatások már nagyon alacsony fluorid koncentráció esetén is előfordulnak, és könnyen azonosíthatóak a pajzsmirigy állapotában. A csökkent hormonok mennyisége egyenesen mutatja a pajzsmirigy alulműködés irányát.

A környezeti mérgek és szennyezés hatását kiegészíti a táplálkozási hiányosságok sora.  A fluorid által okozott protein struktúra torzulásának következtében az immunrendszer proteinjei hibásan ismerik fel a szervezet protenjeit, azokat megtámadják, létrehozva az autoimmun betegséget. Emberek százmillió élnek együtt ezzel a betegséggel: ilyen a reumás arthritis, SLE, asztma, szisztémás sclerosis. Mindezek gyógyithatóak lennének.

Pajzsmirigy antitestek jönnek létre, melyektől kialakul a pajzsmirigy gyulladása, ezt követi az általános pajzsmirigy alulműködés, a Hashimoto és Graves betegség.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés