A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

RECSEGŐ-ROPOGÓ ÍZÜLETEK TÉLEN

Kausits Veronika

Mihez kezdj a ropogó ízületekkel?

Te is falra mászol, amikor valaki az ujjait ropogtatja? Az ujjakhoz hozzászoktál. De mi van, ha a térded vagy a derekad produkál ilyesmi hangot? Akkor most aggódhatsz valami ízületi betegség miatt?
Mi szél hozza a ‘porckattogást’?


 

Először is lehet egy ártalmatlan jelenség, méghozzá az, hogy az ízületet védő folyadékban megváltozik a nyomás. Bizonyos mozdulatod után ez a folyadék gáznemű buborékká változik, majd amikor kipukkad, jön a jól ismert hang. Teszteld le magad! Ha emiatt kattogsz, akkor egy-egy ilyen pattanást nem tudsz előidézni 20 percen belül, bárhogy is kalimpálsz. 

Akkor kerülhetsz kutyaszorítóba, ha ezek a ropogások, recsegések folyamatosan jelen vannak és percenként simán megismételhetők, ráadásul fájnak is. Ilyenkor ízületi sérülés, porckopás, vagy valami porckárosodás lappang a háttérben. 


 

Miért fájnak az ízületek a hidegben?

Ez megint egy olyan téma, amiről az orvosok spekulálnak rendesen. De ami vállalható magyarázat, az a hidegfronttal kapcsolatos. Mielőtt betoppan egy hidegfront, megváltozik a légnyomás, vagyis csökkenni kezd. Ezt sokan megtapasztalják ilyen-olyan módon. Kinek a feje fáj, kinek az ízülete. A csökkenő légnyomás miatt a szövetek megdagadnak, kitágulnak. A megduzzadt szövetek pedig ingerlik az ízületeket. Már a hideg is elég a hát-és derékfájáshoz, nyaki sínylődéshez, mi van, ha még a csípős szél is megfúj?! Ezt már csak egy dolog tetőzheti: ha az ízületed alapból gyulladt vagy sérült. 
Ha nem szeretnél akadályozott lenni a mozgásban, erősítsd meg a porcokat!

 

Akár gondjaid vannak a porcokkal, akár nem, a karbantartás meghatározó! Akárhogy is, az életkor előrehaladtával ezek folyamatosan kopnak, sérülnek. A porckopást nem lehet visszacsinálni, viszont támogathatod a regenerációt, lassíthatod a porcszövet elhalását, erősítheted a még épet. Kukkantsd meg a 3 porcerősítő hatású készítményünket, a Metil-Szulfonil-Metánt, a Glükozamint és a Kondroitint.

 

Keresés