A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

RIAVITA Women Up 60 kapszula

Ár:
13.099 Ft
Készletünk állapota: RAKTÁRON
Várható szállítás: 2023. június 08.
Átlagos értékelés: Segíts nekünk és mondd el mit tapasztaltál a termékről!

Women Up
Nőknek tervezve
A RIAVITA Women Up étrend-kiegészítő Q10
Koenzimet, Vitaminokat, Cinket, Cickafarkfű
kivonatot és további gyógynövénykivonatokat
tartalmaz, melyek a női egészséget támogatják. Az
összetevők speciális kombinációja titán-dioxid
mentes vegán kapszulába töltve érhető el.

Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 10!

Leírás és Paraméterek

RIAVITA Women Up 60 kapszula

Tudatosság az egészség terén
Az egészségünk támogatása sokrétű: megfelelő mozgás, kiegyensúlyozott étkezés és életvitel, hatékony stresszkezelés. A tudatosság is fontos: ha
az életvitelünkből vagy aktuális élethelyzetünkből adódóan bizonyos vitaminokból, ásványi anyagoból vagy antioxidánsokból a szükségesnél kevesebbet viszünk be, azt érdemes pótolni.


Nőkre tervezve
A tudatosságnak a női szervezet biológiájára is ki kell terjednie, így pl. fontos tudni, hogy a nők körében gyakoribb a B12-vitaminhiányos állapot. A B12-vitamin elengedhetetlen a menstruáció alatti vérveszteség pótlásához, és a menstruáció erősségét is tompítja. Ugyan ebből az okból a vasból is folyamatos utánpótlás szükséges a vashiányos vérszegénység ellen.
Egy aktív nőnek akár több mint kétszer annyi vas napi bevitele ajánlott, mint egy férfinak, odafigyelve, hogy ennek elsősorban a táplálékból (pl. spenótból, spenót őrleményből) kell bekerülnie, mert a szervetlen vas sók aktiválhatják a belekben megbújó patogén baktériumokat.


Gyermekvállalás előtt
A gyermekvállalásra történő felkészülés során is egy sor olyan természetes hatóanyag létezik, ami nemcsak a női testet, de a petesejtek egészségét is támogatja. A petesejtek egészségének védelme kiemelten fontos a gyermekvállalást tervezőknek és már a tervezett fogantatást megelőző 3 hónappal érdemes elkezdeni (majd egészen a szoptatási időszak végéig folytatni) ezen hatóanyagok pótlását a sikeres és egészséges utódnemzés érdekében. A koemzim Q10, C-vitamin, E-vitamin és más növényi antioxidánsok, és a cink is ezek közé tartoznak. Az antioxidánsoknak óriási szerepe van a környezetszennyezés és káros szokások (múltbéli vagy aktív dohányzás, alkoholfogyasztás) behatásainak ellensúlyozásában.

A menstruáció alatt
A menstruációs ciklus zavarai mögött sokszor vitaminhiány, ásványi anyagok hiánya, mikrotápanyag hiány miatt kialakuló hormonális egyensúlytalanságok vagy egyéb okok állnak. Ezért nőként érdemes időről időre számot vetni az étrendről: vajon minden fontos tápanyagból és kofaktorból megfelelő minőség és mennyiség jut-e a szervezetbe, és ha nem, akkor azt milyen módon érdemes pótolni? A menstruációs problémák már az ősidők óta velünk vannak, így enyhítésükhöz a modern tudomány mellett a népgyógyászatból is ihletet meríthetünk. A cickafarkfű egy általánosan elfogadott és használt gyógynövény, ami nem csak a ciklus szabályosságát támogatja, de vérzéscsillapító hatása is ismert. A vérveszteség mielőbbi pótlására a szervezetnek pedig elengedhetetlen a vérképzés támogatása – utóbbit pl. spenót vagy más zöld levelek nagy mennyiségben történő elfogyasztásával is segíthetjük.

 

Menopauza tünetek
A menopauza – a rendszeres menstruáció megszűnése – kellemetlen tünetegyüttessel jár, gyakori hőhullámokkal és hangulatingadozással társulhat, és évekig eltarthat. A háttérben a női hormonháztartás megváltozása, az ösztrogéntermelés csökkenése áll. A tünetek egészséges életmóddal, és megfelelően összeállított diétával jelentősen csökkenthetők. Ajánlott pl. fitoösztrogénben gazdag hüvelyesek rendszerinti fogyasztása, vagy izoflavonoidokat tartalmazó kivonatok használata. Az asztragálusz gyökér szintén a hőhullámok, éjszakai izzadás és depresszió ellen nyújt támogatást már évszázadok óta a Távol-Keleten.


A változókor után
Az életszínvonal emelkedésével az időskor is egyre jobban kitolódik, és az idősödő nők is megőrizhetik fiatalosságukat. A koenzim Q10 növeli a vitalitást és az energiaszintet, az időskori kognitív hanyatlás ellen hat. Az idegeket a B12-vitamin is védi, aminek idős korban csökken a felszívódási hatékonysága, ezért gyakori, hogy étrend-kiegészítő formában kell pótolni. A C- és E-vitaminok antioxidánsok, amik szerepe idős korban is nagyon fontos, hogy védjék a szervezetet a káros behatásoktól. Más típusú növényi antioxidánsok, mint a kurkuminok vagy flavonoidok gyulladáscsökkentő hatással bírnak, ami támogatást nyújt az idősebbeknek, amikor nagyobb valószínűséggel alakul ki krónikus gyulladás a szervezetben.

 

Tudomány a háttérben

A nők egészsége mindannyiunk egészségére kihat, hiszen az anyaméhben fejlődünk. A téma komolyságát mutatja, hogy több, a női egészségmegőrzésre specializálódott tudományterület létezik, melyek két legnagyobb ága a gyermekvállalás előtti és terhesség alatti támogatás, és a
menopauza és perimenopauza tünetegyüttesek elleni segítség.

 

Petesejt

A petesejt (tudományosan oocita) egészsége ovuláció után elkezd romlani – ezt nevezik posztovulációs öregedésnek. Ovuláció után az oxidatív stressz és a mitokondrium diszfunkciója lép fel, csökken a petesejt energiaszintje (ATP szintje). A negatív folyamatok következményeként a petesejt rövid idő alatt elvesztheti a megtermékenyíthetőségét, majd apoptózissal megsemmisül. A koenzim Q10-zel történő étrend-kiegészítés a negatív folyamatok és a petesejt gyors öregedése ellen hat, segít kitolni azt az időt, amikor a petesejt
egészséges, és megtermékenyíthető állapotban van. Ezt a hatást a SIRT4 (szirtuin) fehérjén, és a petesejt mitokondriumok normál működésének biztosításán keresztül éri el. A Q10-et mesterséges megtermékenyítésnél is használják, hogy minél tovább fenntartsák a petesejt minőségét, illetve az életkor előrehaladtával járó általános petesejtöregedés ellen is hatékony lehet. A petesejt egészségét a vitaminok és ásványi anyagok is támogatják, így pl. a C-vitamin, E-vitamin és a cink.
Forrás:
1) https://www.eurekaselect.com/article/115396
2) https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fendo.2022.813772/full
3) https://www.mdpi.com/1422-0067/22/17/9541

 

Menstruáció
A cickafarkfűnek számtalan hagyományos felhasználása létezik, többek között a menstruációs görcsök enyhítésére és az intenzív vérveszteség csökkentésére használják évezredek óta. A méhizomzatra tonizáló hatással van, így amenorrhoea (a menstruáció többszöri kimaradása) esetén segíti a normál ciklust. A tudományos kutatások jelenleg a népi megfigyelések igazolásán és számszerűsítésén dolgoznak, és annyi már biztosan állítható, hogy a cickafarkfűnek gyulladáscsökkentő és szöveti regenerációt / sebgyógyulást gyorsító hatása van. A menstruációs ciklust a vitaminok is befolyásolják. Azoknak a lányoknak, akiknek hosszabb ideig tart a vérzési periódus, alacsonyabb a vérszérumban az E-vitamin koncentrációja a normál idejű periódussal rendelkezőkhöz képest.
Forrás:
https://www.liebertpub.com/doi/10.1089/jmf.2018.0145

https://link.springer.com/article/10.1007/s00404-019-05343-1

 

Menopauza
A menopauza tüneteinek enyhítésére általános gyógyírként szolgálnak a
gyógynövénykivonatok és teák. Ahogy egy tudományos kutatás is alátámasztotta, az asztragálusz gyökér és egy szederfajta kivonatainak kombinációja hatékonyan csökkentette a menopauzával megjelenő tüneteket. Egy, a menopauza súlyosságát értékelő skálán, és az ún. kupperman indexben is csökkenés volt tapasztalható a 12 hetes vizsgálati idő alatt.
Forrás:
https://www.hindawi.com/journals/ecam/2022/4066054/

 

Vásárlói vélemények

Miért volt hasznos, miben segített a termék használata és miben nem?
Írja meg véleményét!

Keresés