Menü
Épp itt vagy: > Kezdőlap >

Magunkról

Magunkról

"Sosem felejtem mikor meghallottam a teherautó dübörgését és megkérdeztem apámtól, hogy mit fogunk most enni?"

 

Schramm ViktorSzia,
Schramm Viktor vagyok a JomTom vezetője, nagyon örülök, hogy itt vagy!
 
A mi történetünkhöz 2008-ig kell visszamennünk.
Édesapám egy 5x éveit taposó informatikus volt, édesanyám pedig gondnokként dolgozott. A nővérem gyógytornásznak tanult a Semmelweisen, én pedig még a padot koptattam gimnazista éveimben. A szüleim a régi rendszer munkásosztályába születtek, nem voltunk gazdagok és nem örököltünk vagyonokat (kivéve az apai nagyapámtól, mert bélyeggyűjteménye kincs a számomra) de mindig volt étel az asztalon.
 
Apámat bátor, vállalkozó kedvűnek ismertem már kissrác koromban is, bár így utólag belegondolva talán jobban félhetett, mint bárki. A munkanélküliség nyomása alatt, hónapokig tartó keresgélés után egyszer csak bejelentette, hogy a család megtakarítását egy raklap Himalája sóra fogja költeni és mi azt el fogjuk adni!
Sosem felejtem el azt a pillanatot, mikor a forró júliusi napon meghallottam a teherautó motorjának dübörgését, ahogy nyikorogva begördült a Práter utcából nyíló kis körbe és megkérdeztem apámtól, hogy mit fogunk most enni?
 
Nem hittük, de bejött! Emlékszem, hogy édesapám az első időkben minden rendeléssel körbe vitte a laptopját a lakáson, hogy megmutassa nekünk. Minden hónapban nőttünk és talán egy év után már nem is tudta egyedül csinálni. Ekkortájt léptünk be aktívan mindannyian. A nővérem adminisztrált, édesanyám beszerzett, postára járt és ellátta a háztartást, az édesapám ügyfélszolgálatot csinált és fejlesztett, én meg suli után csomagoltam a rendeléseket és segítettem ahol tudtam.
 
Tizenéves tinédzserként még csak a pénzt láttam ebben. Emlékszem az egyik angol tanárom kérdezte is, hogy miért csinálom, mire feleltem hát a pénzért. Mire ő, ez nem jó, kell legyen valami amiért csinálod. Néztem rá, hogy ez meg miről beszél... Évekkel később amikor elkezdtem tudatosodni és rájöttem mi az a szolgálat, megértettem. Köszönöm, Szókratész.
 
2016 tavaszán a céget átvettem apámtól, aki úgy döntött, hogy Németországban vállalkozik egy újabb kalandra. Fiatal korom ellenére ambiciózus voltam és bár a gazdasági egyetemre nem vettek fel, megtapasztaltam milyen értékrenddel építette apám a JomTom-ot. Alapelvünk, hogy csak olyanhoz adjuk a nevünket, amit fel is tudunk vállalni.
 
Hiszek abban, hogy az Anyatermészet magában hordozza a problémánk megoldását és a célom, hogy ezeket a gyógymódokat eljuttassam mindenkinek aki hitében velem osztozik.
 
Baráti üdvözlettel,
 
Schramm Viktor
 
 

Schramm Tamás - JomTomÉdesapám, Tamás

Schrammné Gyarmati Irén - JomTomÉdesanyám, Irén

Schramm Judit - JomTomNővérem, Judit

Keresés