A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü
Épp itt vagy: > >

Magunkról

"Sosem felejtem el mikor meghallottam a szállítmányozó teherautó dübörgését [...] és megkérdeztem apámtól, hogy mit fogunk most enni?"

 

Üdvözöllek az oldalunkon! A nevem Schramm Viktor, a JomTom vezetője. 

A mi történetünk 2008-ban kezdődött.

Apám egy 5x éveit taposó informatikus volt, édesanyám pedig gondnokként dolgozott. A nővérem gyógytornásznak tanult a Semmelweisen, én pedig még a padot koptattam gimnazista éveimben. A szüleim a régi rendszer munkásosztályába születtek, nem voltunk gazdagok, és örököltünk vagyonokat (az apai nagypapámtól kivéve, mert a bélyeggyűjteménye egy kincs a számomra), de mindig volt étel az asztalon, és amire kellett azt előteremtették.

A szüleim egyaránt sokat és kitartóan dolgoztak, de az apám 2008-ban szembesült a lesújtó ténnyel, hogy kora miatt már nem akarnak munkát adni neki. Azt hitték már nincs benne elég erő, hogy őt már a fiatal generáció lekőrözi. Hatalmasat tévedtek.

Apámat bátor, vállalkozó kedvűnek ismertem már kissrác koromban is - bár így utólag belegondolva talán jobban félhetett, mint bárki tekintve a döntése súlyát. A munkanélküliség nyomása alatt, hónapokig tartó keresgélés után egyszer csak bejelentette, hogy a család vagyonát egy raklap Himalája sóra költi, és mi bizony azt el fogjuk adni! Sosem felejtem el azt a pillanatot, mikor a forró júliusi napon meghallottam a szállítmányozó teherautó dübörgését, ahogy nyikorogva begördült a Práter utcából nyíló kis körbe és megkérdeztem apámtól, hogy mit fogunk most enni?

Azt a raklap sót legalább 1 óra volt felcipelni a dög melegben az emeleti lakásunkba, merthogy a nappali és a tároló szolgáltatta a raktárunkat, sőt később éveken át az irodát is. Fogcsikorgatva elindult az első házi készítésű weboldalunk nagyjából 12 termékkel (régi vásárlóink talán még emlékeznek rá :)), és arra is emlékszem, hogy minden egyes rendeléssel körbe vitte a laptopját az apám a lakáson, hogy megmutassa mindenkinek. 2008. augusztus 8-án írtuk meg az első számlánkat, akkor még egyéni vállalkozóként.

Nem hittük, de bejött! Minden egyes hónapban nőtt a forgalmunk, és talán egy év után már nem is volt hozzá elegendő egyedül az apám. Ekkortájt léptünk be aktívan mindannyian. A nővérem adminisztrált, az édesanyám beszerzett, postára járt és ellátta a háztartást, az apám ügyfélszolgálatot csinált és fejlesztett, én meg suli után csomagoltam a rendeléseket és segítettem ahol tudtam.

16 éves koromban még csak a pénzt láttam benne, és emlékszem is az egyik angol tanárom kérdezte, hogy miért csinálod, mire feleltem hát a pénz miatt persze, mi másért, mire ő, de ez nem jó, kell legyen valami amiért csinálod. Néztem rá, mint a pihent agyú sügér, hogy ez meg miről beszél - lehet másért is dolgozni, mint a pénzért?! Évekkel később amikor elkezdtem tudatosan segíteni az embereken és rájöttem mi az a szolgálat (köszönöm, Szókratész) megértettem.

2016 tavaszán a céget átvettem apámtól, aki úgy döntött, hogy Németországban vállalkozik egy újabb kalandra. Fiatal (21) korom ellenére ambiciózus voltam, és bár az egyetemre nem vettek fel, de láttam azt az értékrendet amivel apám építette a JomTom-ot. Apám roppant módon, szinte kínosan követett egy elvet: csak olyan dologhoz adta a nevét, ami mögé ki mert állni teljes vállszélességgel.

Azóta olyan megtiszteltetések értek bennünket, mint, hogy az apám előadást tarthatott az egyik egyetem vállalkozásfejlesztési szakán, és találkoztunk kedves Zsófiával aki az MSc diploma munkáját a JomTom gazdasági válság kirobbanásakor kezdett kivételes fejlődéséről írta.

 

A jövő?

Abban hiszek, hogy a Föld magában hordozza minden problémánk megoldását. A célom, hogy ezeket a gyógymódokat felkutassuk és eljuttassuk Magyarországon olyan emberekhez, akik a természet gyógyszertárát akarják választani.

 

A víziónk

A tervünk, hogy a JomTom-ból egy megbízható, piacvezető étrend-kiegészítő márka váljon Magyarországon és Közép-Európában!

Schramm Viktor

Schramm Viktor

Schramm Tamás

Schramm Tamás

Schrammné Gyarmati Irén

Schrammné Gyarmati Irén

 

Keresés