A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Magunkról

Célunk megmutatni, hogy miként tudja hasznosítani a természet gyógyszertárát

 

A mi történetünk 2008-ban kezdődött.
Apám egy 5x éveit taposó informatikus volt, édesanyám pedig gondnokként dolgozott. A nővérem gyógytornásznak tanult a Semmelweisen, én pedig még a padot koptattam gimnazista éveimben. A szüleim a régi rendszer munkásosztályába születtek, nem voltunk gazdagok, és egyik nagyink sem hagyott ránk vagyonokat (az apai nagypapámat kivéve, mert a bélyeggyűjteménye még kincs a számomra), de mindig volt étel az asztalon, és amire nagy szükség volt azt előteremtették.

A szüleim egyaránt sokat és kitartóan dolgoztak, de az apám 2008-ban szembesült a lesújtó ténnyel, hogy kora miatt már nem akarnak munkát adni neki. Azt hitték már nincs benne elég erő, hogy őt már a fiatal generáció lekőrözi. Hatalmasat tévedtek.

Apámat bátor, vállalkozó kedvűnek ismertem már akkor is - bár így utólag belegondolva talán jobban félhetett, mint bárki tekintve a döntése súlyát. A munkanélküliség nyomása alatt, hónapokig tartó keresgélés után egyszer csak bejelentette, hogy a család vagyonát egy raklap Himalája sóra költi, és mi bizony azt el fogjuk adni! Sosem felejtem el azt a pillanatot, mikor a forró júliusi napon meghallottam a szállítmányozó teherautó dübörgését, ahogy nyikorogva begördült a Práter utcából nyíló kis körbe és megkérdeztem apámtól, hogy mit fogunk most enni? A válaszára már nem emlékszem.

Azt a raklap sót legalább 1 óra volt felcipelni a dög melegben az emeleti lakásunkba, merthogy a nappali és a tároló szolgáltatta a raktárunkat, sőt később éveken át az irodát is. Fogcsikorgatva elindult az első házi készítésű weboldalunk nagyjából 12 termékkel (régi vásárlóink talán még emlékeznek a kék jomtom feliratra :)), és arra is emlékszem, hogy minden egyes rendeléssel az apám körbe vitte a laptopját a lakáson, hogy mindenkinek megmutassa. 2008. augusztus 8-án írtuk meg az első számlánkat, akkor még egyéni vállalkozóként.

Nem hittük, de bejött! Minden egyes hónapban nőtt a bevételünk, és talán egy év után már nem is volt hozzá elegendő egyedül az apám. Ekkortájt léptünk be aktívan mindannyian. A nővérem adminisztrált, az édesanyám beszerzett, postára járt és ellátta a háztartást, az apám ügyfélszolgálatot csinált és fejlesztett, én meg suli után csomagoltam a rendeléseket és segítettem ahol tudtam.

16 éves koromban még csak a pénzt láttam benne, és emlékszem is az egyik angol tanárom kérdezte, hogy miért csinálod, mire feleltem hát a pénz miatt persze, mi másért, mire ő, de ez nem jó, kell legyen valami amiért csinálod. Néztem rá, mint a pihent agyú sügér, hogy ez meg miről beszél, lehet másért is dolgozni, mint a pénzért?! Évekkel később amikor elkezdtem segíteni az embereken és rájöttem mi az a szolgálat (köszönöm, Szókratész) megértettem.

2016 tavaszán a céget átvettem apámtól, aki úgy döntött, hogy Németországban vállalkozik egy újabb kalandra. Fiatal (21) korom ellenére ambiciózus voltam, és bár az egyetemre nem vettek fel, de láttam az apám milyen értékrenddel építette fel a JomTom-ot. Apám roppant módon, szinte kínosan követett egy elvet és ebben látom a siker egyik kulcsát: olyan dolgokat árult csak ami mögé teljes vállszélességgel ki mert állni.

Azóta olyan megtiszteltetések értek bennünket, mint, hogy az apám előadást tarthatott az egyik egyetem vállalkozásfejlesztési szakán, és kedves Zsófia aki az MSc diploma munkáját a JomTom indulásáról és a gazdasági válság kirobbanásakor kezdett fejlődéséről írta.

 

Hogy mi a jövő?

A JomTom küldetéséül azt a célt tűztem ki, hogy minél több ember fájdalmára tudjunk megfelelő segítséget nyújtani a természet gyógyszertárával!

Célunk és filozófiánk egyben, hogy mindenki számára megmutassuk lehet élni "gyógyszerek" nélkül, minden adott, ha észre vesszük. A JomTom - természetgyógyászati blog & webáruház fiatalos lendülettel követi a hagyományok útját!

Szívélyes üdvözlettel,
Viktor
és a JomTom családja

 

Schramm Tamás
Ügyvezető

Schramm Viktor
Manager

Schrammné Gyarmati Irén