A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Ingyenes szállítás

Hasnyálmirigy gyorsteszt (Pancreas Elastate 1) - ScheBo

Átlagos értékelés: Segíts nekünk és mondd el mit tapasztaltál a termékről!
Egységár: 15.900,00 Ft/db

Ez a teszt a székletmintában található, hasnyálmirigy által termelt elasztáz 1 enzim mennyiségét méri és olyan hasnyálmirigy betegségek diagnosztizálására használható, melyek esetén elégtelen emésztőenzim termelés tapasztalható. A teszt pozitív eredménye pancreas insufficiencia, mely okozója lehet hasnyálmirigy gyulladás, továbbá jó- vagy rosszindulatú hasnyálmirigy daganat.

Leírás és Paraméterek

Hasnyálmirigy gyorsteszt (Pancreas Elastate 1) - ScheBo

A ScheBo® Pancreas Elastase 1 Gyorsteszt egy vizuálisan értékelhető immunkromatográfiás eljárás. IVD eszköz. Reagenses változata kizárólag professzionális használatra alkalmazható. Ha a teszt csökkent enzim mennyiséget mutat, exocrin pancreas insufficiencia (csökkent hasnyálmirigy enzimkibocsájtó működés) lehetőségére hívja fel a figyelmet. A teszt eredményét nem befolyásolja az elfogyasztott táplálék, ezért a székletminta vétele előtt nincs szükség diétára.

A teszt pontossága 92%


 

Miben segít a széklet elasztáz teszt?

A teszteket egészségszűrés céljából vagy betegség gyanúja esetén végezzük, valamint az alkalmazott kezelés hatásának monitorozására is használhatjuk. Felhasi vagy emésztőrendszeri fájdalmak, emésztési problémák, krónikus hasnyálmirigy gyulladás, cisztás fibrózis vagy cukorbetegség esetén segít eldönteni, hogy a hasnyálmirigy emésztőnedv termelő funkciója érintett-e.


 

Pancreas insufficientia

A pancreasszövet fibrotikus (kötőszövetes) átalakulása vagy egyéb okok miatt bekövetkező állománycsökkenése a hasnyálmirigy által elválasztott nedvek (emésztőnedvek, illetve hormonok) csökkenéséhez vagy a pancreasnedv összetételének megváltozásához vezet, amely elégtelen lesz feladatainak ellátására.

Gyermekkorban gyakoribb a pancreas külső elválasztású (exocrin) mirigyeinek veleszületett zavara, mely különböző öröklődő tünetegyüttesekhez (szindrómákhoz) csatlakozik. A pancreas szerzett betegségei ritkábbak. A leggyakoribb okok: idült hasnyálmirigy-gyulladás, mucoviscidosis, a hasnyálmirigy rosszindulatú daganatai, a pancreasvezetéket elzáró jóindulatú daganatok, hasnyálmirigyen végzett műtét utáni állapotok.

Hasi fájdalom, diszkomfort, haspuffadás mellett az exokrin és az endokrin működés hiánytünetei, elégtelensége jelentkezik. Exokrin működési elégtelenségre utaló jelek: nagy mennyiségű, zsíros, bűzös, gyakori székletek, fizikai gyengeség, mely felszívódási hiánytünetekre utalhat (energia, fehérje, vitaminok, nyomelemek). Endokrin működési elégtelenségre utal a diabetes (cukorbetegség) megjelenése.


 

Mikor és milyen gyakran végezzük el a tesztet?

A tesztek elvégzésének ideje egyéb vizsgálatok eredményeitől és az alkalmazott kezelésektől is függ. Akut panaszok esetén azonnal elvégezhető, vagy bizonyos kórképek kezelése és követése során is alkalmazható. A teszt elvégzését meghatározhatja, ha egy bizonyos napszakban jelentkeznek visszatérő jelleggel a panaszok, valamint mérlegelendő lehet a páciens által szedett gyógyszerek emelkedett vagy csökkent szintje a szervezetben.


 

Milyen előkészületet igényel a teszt?

Gyakorlatilag semmilyet. A mintavétel előtt nincs szükség diétás étkezésre.


 

Hogy végezzük el a tesztet?

A termék pontos útmutatót tartalmaz! A teszt fájdalommentes, elvégzéséhez egy speciális tartályba helyezett székletmintára van szükség. Kerülendő hogy a székletminta vízzel, vizelettel vagy toalett papírral érintkezzen. A székletmintát laborban vizsgálják meg (a termék tartalmazza a postázáshoz szükséges borítékot is) és az eredményről validált leletet küldenek vissza postai úton, 5 napon belül.


 

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A válaszboríték feladása csak magyarországi postahivatalokban lehetséges! Külföldről ne indítsanak laboratóriumunk felé csomagot, mert a székletminta biztosan nem lesz vizsgálható a szállítás elhúzódása miatt. Jelezzük, hogy csak magyar postacímre áll módunkban leletet küldeni.

MINDEN ÉV DECEMBER 15. ÉS JANUÁR 5. KÖZÖTT SZABADSÁGOLÁSOK MIATT  AZ ENZIMSZINT MÉRÉS SZÜNETEL! KÉRJÜK, EKKOR NE KÜLDJENEK BE MINTÁT VIZSGÁLATRA!

Nagyon híg, hasmenéses széklet a hígítási effektus miatt álnegatív eredményt adhat.

Ezeket választották még

Vásárlói vélemények

Miért volt hasznos, miben segített a termék használata és miben nem?
Írja meg véleményét!

Keresés