A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Szafi Reform Szénhidrátcsökkentő 500g lisztkeverék

Ár:
4.499 Ft
Készletünk állapota: RAKTÁRON
Várható szállítás: 2023. március 23.
Átlagos értékelés: Segíts nekünk és mondd el mit tapasztaltál a termékről!
Egységár: 4.499,00 Ft/
Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez rostkeverék
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 28!

Leírás és Paraméterek

Szafi Reform Szénhidrátcsökkentő 500g lisztkeverék

Rostban gazdag gluténmentes, ízesítés nélküli natúr rostkeverék, amelyet más lisztekhez adagolva jelentősen csökkenthetjük a készétel szénhidráttartalmát.

Készíthető belőle bármilyen kenyérféle, péksütemény, piskóta, kalács stb…

Összetevők: Bambuszrost, útifűmaghéj, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), sűrítő anyag (konjak gumi).

Átlagos tápérték100g lisztkeverékben100 g kész kenyérben*
energia:785 kJ / 196 kcal523 kJ / 127 kcal
zsír:0,5 g4,4 g
– amelyből telített zsírsavak:0,1 g1,4 g
szénhidrát:1,1 g1,4 g
– amelyből cukrok:0,6 g0,5 g
rost:91,6 g23,1 g
fehérje:0,9 g8,9 g
só:0,23 g1,2 g

* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján. Citromlé és tojásfehérjepor nélkül, és szódabikarbónával készítve.

100g lisztkeverék energiatartalmából 733 kJ/183 kcal energia származik élelmi rostokból.

100 g kenyér energiatartalmából 185 kJ/46 kcal energia származik élelmi rostokból.

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

A termék szezámmagot, mustárt, zellert tartalmazhat!

Felhasználási javaslat:

Rostban gazdag kenyér recept (97 %-al csökkentett szénhidrát-tartalmú gluténmentes kenyér):

Hozzávalók:

  • 75 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett termékekhez rostkeverék
  • 12 g Szafi Reform bambuszrost liszt
  • 12 g foszfátmentes sütőpor (3 gramm szódabikarbónával helyettesíthető)
  • 3 g só
  • 2-4 g szárított őrölt fokhagyma (vagy más fűszerkeverék)
  • 3 db M-es tojás
  • 3 db M-es tojásfehérje
  • 90 g langyos víz (20 g vizet helyettesíthetünk 20 g frissen facsart citromlével, úgy még finomabb, lukacsosabb, és fehérebb színű lesz!)

Továbbá adható hozzá 1 tk. tojásfehérjepor, hogy szárazabb legyen a belseje.

Ez egy alap kenyér recept, ízlés szerint tovább turbózható: magokkal, szárított vöröshagymával, aszalt paradicsommal, olívabogyóval stb…

Elkészítés:

A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük el, majd dolgozzuk össze.

5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.

Formázható belőle bagett, zsemle, császárzsemle és kifli is, úgy 4 db. jön ki belőle.

Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.

Sütés:

Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 60-65 perc.

Kifli, zsemle és bagett esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 perc.

Rácson hagyjuk kihűlni, és csak akkor vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt!

Beltartalmi érték (önkéntes adatok) 100 grammra vetítve

Vásárlói vélemények

Miért volt hasznos, miben segített a termék használata és miben nem?
Írja meg véleményét!

Keresés