A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Szegfűszeg illóolaj - fogfájás, tályog, torokgyulladás

Schramm Tamás
2015. 08. 19. 15:38:17
Szegfűszeg illóolaj - fogfájás, tályog, torokgyulladás

A szegfűszeg illóolaj gyulladáscsökkentő hatású. Alternatív kezelés részeként használhatja fogfájás, fogínygyulladás, tályog és torokgyulladás esetén. A fájdalomat nagyon gyorsan csökkenti.

szegfűszeg illóolaj

Fogfájás, fogínygyulladás, torokgyulladás

A szegfűszeg illóolaj erősen antioxidáns és érzéstelenítő hatású. Fogorvosok is alkalmazzák. Használatával nagyon jól kezelheti fogfájását, fogtályogát, fogínygyulladását és torokgyulladását. Higítás nélkül ne használja közvetlenül a bőrén!  Nagyon sokan beszámoltak, hogy komoly fájdalom esetén közvetlenül 1-2 cseppet dörzsöltek fogínyükbe.

Általános esetben egy kiskanálnyi hordozó olajba öntsön először 2 cseppet a szegfűszeg illóolajból. Fültisztító pálca vattás végével szedje fel, és azzal kenje be fogínyét. Gézlapot is használhat. Az olajba nyomva itassa át, helyezze a szájába és harapjon rá. 2-3 percig tartsa a fogínyén. Ha ismételni akarja, az első adag reakciójától függően növelheti 3 vagy 4 cseppre az illóolaj mennyiségét.

A beszámolók szerint nagyon hatásosan kezelik vele az agonizáló fogfájást, duzzadt fogínygyulladást, gyökérkezelés után sajgó fogideget, tályogot. Esti használatával nyugodtan végigalhatja az éjszakát (vagy annak nagyobb részét) más fájdalomcsillapító szerek vagy erős antibiotikumok nélkül. Torokgyulladás esetén 1-2 cseppet öntsön egy pohár vízbe, és ezzel gargalizáljon. NE nyelje le! Elpusztítja a baktériumokat, a fájdalom rövid időn belül jelentősen csökken és megszűnik.
Ajánlásunk > Tályog és gennyes foginy 5 perces-fájdalomcsillapitás (Belső kör)

A vízbe cseppentett szegfűszeg illóolaj nem oldódik fel, hanem lebeg a víz felszínén. A vizes oldat irritálhatja vagy károsíthatja a nyálkahártyát, ezért 1-2 cseppnél több illóolajat ne cseppentsen egy pohár vizbe. Fogtályog esetén 2-3 csepp olajat öntsön vattás fültisztítóra, majd a végével óvatosan kenje be a gyulladt részt. A tapasztalatok szerint a fájdalom gyorsan megszűnik, majd a gyulladás is folyamatosan csökken. A olajjal 2-3 csepp oregánó illóolajat is használhat.

Gyakran 1%-os étkezési minőségű hidrogénperoxid és szódabikarbóna keverékével hatásosan megelőzheti a szuvasodott fogban a lyukadás további növekedését. Ha magas a baktériumok száma szájüregében, 2-3 alkalommal érdemes használni. A szuvasodás fájdalma gyorsan megszűnik. Ehhez fontos, hogy ne maradjon ételmaradék a szájban. Hidrogénperoxidos öbítőt étkezés után érdemes alkalmazni. A patikában kapható hidrogénperoxid stabilizált, elvileg nem használható belsőleg!

A fekete vagy zöld tea, cukor, fruktóz vagy tej nélkül, széles spektrumú antibiotikum.

Hosszútávon a megoldás kulcsa, hogy a nyál pH értéke legalább 7-es legyen. Olyankor nem alakul ki szuvasodás. Úgy tűnik, hogy a zöld tea alkalmankénti fogyasztásával a nyálmirigyek jobban működnek. A szuvasodás megelőzéséhez, vagyis a pH érték fenntartásához nagyon jól használható napi két alkalommal 1/4 teáskanál szódabikarbóna egy pohár vízben. Étkezési minőségű hidrogénperoxid csökkenti a baktériumok számát, a szódabikarbóna megakadályozza a baktériumok túlszaporodását a szájüregben.

Máskor 2-4 csepp 5%-os Lugol-jód fél pohár vízben nagyon jó hatású szájvíz. Megakadályozza a jódhiányt, heti 1 alkalommal használható. A patikában kapható jód alkoholos, belsőleg NEM használható!

Fogtályog esetén napi 3-4 alkalommal 1/4 teáskanál káliumkarbonát fél pohár vízben néhány óráig csökkenti a fájdalmat. Alapvetően egy relatív erős lúgos oldat rendszerint elpusztítja a baktériumokat, így csökkentve a szuvasodás okozta fájdalmat. Erőteljesen lúgos a mosószóda is.

Hosszabb távon a B-3 niacin(amid) és a komplex B vitamin csökkenti a fájdalmakat. Oka egyszerű. A szájban levő baktériumok nagyon nehezen viselik el a lúgos környezetet. Savas környezetben fogszuvasodás keletkezik, és a savak kioldják a fogzománcot. Ha a foggyökérben történik a szuvasodás, tályog is kialakulhat. A fogselyem használata segíthet a tályog kialakulásának megakadályozásában, bár anyaga fluorozott, ami a nyálkahártyával felszivódhat és elfoglalja a jód receptorokat. Flouridot tartalmazó termékek használata, fogyasztása hosszabb távon hatással van pajzsmirigye és endokrin rendszere működésére

Erős fájdalom esetén a legjobb, ha meglátogatja fogorvosát.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés