A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü
Épp itt vagy: > Kezdőlap >

szelén

szelén

2022. 05. 13. 10:06:51
A bőröd, a hajad, és a körmeid állapota nagyon fontos jelzőrendszer. Hihetetlen pontossággal tükrözik vissza a szervezeted egészségügyi állapotát, esetleges leterheltségét, a szerveid nem megfelelő működését. Sőt, az elváltozások még a táplálkozási hibákra is utalhatnak.
2022. 03. 25. 16:45:55

Amikor kiderül, hogy a szerteágazó tüneteket - amelyek eddig nap, mint nap megnehezítették az életedet - pajzsmirigy betegség okozza, furcsa, ambivalens érzések kavarognak benned. Egyrészt “megnyugtat” a tudat, hogy végre tudod az okát annak, hogy miért érzed rosszul magad, másrészt viszont elbizonytalanít az ismeretlen, ami állapottól függően a gyógyszeres vagy műszeres kezelés során vár rád. 

2022. 03. 25. 11:54:20

A pajzsmirigy számos anyagcsere és hormonális folyamat szabályozásának a karmestere.

Két hormon termeléséért felelős, amelyek képzéséhez a szervezetednek jódra is szüksége van, ezért a napi jódszükséglet fedezéséről mindig gondoskodnod kell. Fontos a megfelelő mennyiségű szelén bevitele is (50-100 µg/nap).

A pajzsmirigy megbetegedései a különböző tünetek miatt sok esetben nem, vagy csak hosszú idő után kerülnek felismerésre.

2021. 07. 21. 14:21:18

 

Minden fésülködés kész gyötrelem. Nem csak azért, mert nehéz kibontani a hajszálaidat, hanem azért, mert egyre félelmetesebb látnod a fésűben maradt végeredményt. Néhány kihulló hajszál miatt nincs okod az aggodalomra: teljesen természetes folyamat. De, amikor már naponta 100-130-nál is több hajszálat veszítesz el, jogos a szorongásod.

Mi okoz kóros hajhullást, mit tehetsz ellene?  Következzen minden, amit tudni akartál a hajhullás okairól.

2021. 07. 17. 19:19:10
A pajzsmirigyzavar népbetegséggé nőtte ki magát hazánkban, különösen magas arányban a nők körében. A problémák közül is az élen a jódhiányos pajzsmirigy-alulműködés szerepel. A túlhajszolt termőföldek már szinte nyomokban sem tartalmaznak jódot, így ételeink sem, pont emiatt jódozzák a konyhasót, na de az mire elég?!

Keresés