A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Szódabikarbóna - savtalanít, szagtalanít, főzéshez, fürdéshez kiváló

Szódabikarbóna - savtalanít, szagtalanít, főzéshez, fürdéshez kiváló

A nyugati étrend összetevői, húsok, halak, tejtermékek, gabona, cukor-, alkohol-és koffeines italok hozzájárulnak testünk túlsavasodásához és ajtót nyitnak a különböző egészségügyi problémákhoz, melyek közül az ízületi panaszok potenciálisan komoly betegségeket okoznak.

A szódabikarbóna számtalan lehetőséget ajánl.

Az emberi szervezet a vér kismértékű pH eltérését tudja elviselni. Savas állapotban a szükséges lúgos anyagokat - köztük a szervezet számára értékes lúgos tartalékot - elvesz a szövetekből, csontokból, belső szervekből annak érdekében, hogy visszaállitsa a megfelelő pH egyensúlyt. Eredménye gyomorégés, emésztési probléma, gyomorpanaszok, fáradtság, és egyéb tünetek lehetnek.

A modern nyugati étrend a szervezet túlsavasodásával ajtót nyit különböző egészségügyi problémákhoz.

A szódabikarbóna pótolja a hiányt.

Hasznos, ha napi fél-egy kanálnyi szódabikarbóna oldattal lúgosítja szervezetét.
Étkezés előtt vagy után egy órán belül ne tegye, mert az emésztőrendszer hatékony működéséhez a gyomornak meg kell őriznie savasságát. A csapvízek túlnyomóan, az ásványvízek nagyobb része meglepően savas. Szűréssel ugyan eltávolíthatja a mérgeket, de annak nincs hatása a víz pH értékére. A szódabikarbóna tökéletes a nyomócsövekből kioldódó, csapvízben levő réz és ólom mérgek hatásának csökkentésére. Viszonylag olcsón vásárolhat pH test csíkot. Ha azt tapasztalja, hogy az ívóvíz savas, azaz pH értéke 7,0 alatti, adjon csipetnyi szódabikarbonát a fogyasztott vízhez.

Fürdővízhez adva a napégett bőr fájdalmát jelentősen csökkenti. Egy csésze (25 dkg) szódabikarbónát oldjon fel teljesen, majd áztassa bőrét, fürödjön a langyos vízben fél órán keresztül. Egy ilyen fürdő enyhíti a fájdalmat, és nem kell utána zuhanyoznia. Bármikor tehet 25 dkg szidabikarbónát meleg fürdővízébe, kiváló segíség a szervezetében levő savas anyagok eltávolításához. A por használatával fürdővíze 7,5-8 pH (lúgos) értékű lesz.

Langyos, de nem hideg vízben alkalmazva kellemesen enyhíti az irritáló viszketést, méh- és rovarcsípést és más bőrbetegségek fájdalmait. Pasztaként (vízzel a kívánt sűrűségre keverve) közvetlenül a rovar- vagy méhcsípés helyére kenhető, "kiszívja", semlegesíti a mérget.

Kisgyermekesek számára hasznos szódabikarbóna alkalmazás

szálka kivétele a bőr alól szódabikarbónával

Szálka kiszedése kisgyermek bőréből
Készítsen vízzel és szódabikarbónával sűrű pépet.
Óvatosan kenje bele a bőrbe ott, ahol a szálka van.
Ragassza le. Néhány perc múlva láthatóvá válik és eltávolítható.

A kereskedelmi mosószerekben levő összetevőkre érzékeny bőrü emberek azt fogják tapasztalni, hogy a mosás sokkal kevésbé irritáló. Egy kanál szodabikarbóna a mosószerrel együt a mosóvízbe növeli a zsíroldó hatást. Mosódióval is használható. Nem fakítja a szineket.
A szódabikarbóna egyenértékű a Calgon nevű csodaszerrel, csak annál sokkal olcsóbb.

A szódabikarbóna csökkenti a cigaretta, a cukor és az édesség iránti vágyat. Vesedialízis során csökkenti a véráramba kerülő savak szintjét. Élelmiszerek esetén megakadályozza a baktériumok létrejöttét.

A szódabikarbóna tisztítja, fertőtleníti gáztűzhelyét, mosogatóját, hűtőgépét, mikrohullámú sütőjét.
Általános használatnál, amikor szervezetét lúgosítja tegyen naponta kétszer negyed-fél teáskanálnyit az ívóvízébe, általában elég.
Orvosi és önálló használatát 150 évvel ezelőtt kezdték. A szódabikarbóna nagyon sok éve ajánlott savközömbösítő hatása miatt, különösen gyomorsav túltengés, emésztési problémák és egyéb kellemetlenségek esetén. A szódabikarbóna enyhe gombaölőszer.

A gyomorban levő sósavval keveredve a szódabikarbóna kémiai reakciót indít, végeredménye só (nátriumklorid), széndioxid és víz. A víz veszélytelen, a felszabaduló széndioxid az ismerős böfögés során távozik.

Krónikus vesebetegség, vesefunkciók hiánya.

Amikor a vesék megsérülnek, a szervek nem képesek eltávolítani a felgyülemlett "eltávolítandó anyagot" és a felesleges vizet a vérből úgy, ahogy azt kellene. Következménye akár halálos is lehet. A kutatók áttörő eredményt hoztak nyilvánosságra az előrehaladott krónikus vesebetegség kezelésére. Ez nem egy új gyógyszer vagy technológia. Egyszerűen a szódabikarbóna napi használata.

A főzéstől a tisztításig, az emésztés elősegítésétől a napégés okozta fájdalmak csökkentéséig széleskörben használt szerről megállapították, hogy a szódabikarbóna lassítja a vesefunkciók károsodását és a krónikus betegség kifejlődését. Az olcsó és egyszerű stratégia előnyösen kihat a beteg táplálkozási állapotára, gazdaságilag nem megterhelő, jelentős klinikai előnyöket is biztosít, és javítja az életminőséget.

A felfedezés óriási fontossággal bír az egész világon növekvő krónikus vesebetegség problémájának megoldásában. 1990 és 2000 között megduplázódott a dializisre vagy transzplantációra szoruló betegek száma. Ha a trend folytatódik, 2010-ben az USÁ-ban évente 700.000 beteg fog szenvedni komoly vesebetegségben.

Dr. Yaqoob 134 előrehaladott vesebeteget tanulmányozott alacsony szódabikarbóna szinttel, mely metabolikus acidosis  néven ismert. A betegek egy csoportját alacsony mennyiségű szódabikarbóna tabletta formával kezelték naponta, a szokásos kezelés kiegészítéseként.

Az eredmények? A vesefunkció romlásának aránya drámaian csökkent a betegeknél. Összességében 2/3-dal lassabb volt a romlás, mint azoknál, akik nem kaptak szódabikarbónát. Csökkent a végső fázisú vesebetegség kifejlődése, mely a krónikus vesebetegeket rendszeres dialízisra kényszeríti. A szódabikarbona fogyasztóknál javult a táplálkozás is. Bár a nátrium szintjük megemelkedett, nem tapasztaltak emelkedő vérnyomást.

A krónikus vesebetegségben szenvedőknek alacsony a szódabikarbóna szintjük, amely széleskörűen egyéb problémákhoz is vezet.

A vesefunkciók kismértékű csökkenése is megduplázza a vérkeringési betegségek kockázatát. Nagyon sok embernél szívbetegség vagy stroke alakul ki a veseprobléma megjelenése előtt. Szerencsére számos természetes stratégia áll rendelkezésre a vesebetegsé megelőzésére, kezelésére és gyógyítására. Például a szénsavas üdítők elkerülése csökkenti a krónikus betegség kialakulását.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés