A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Tavaszi allergia kezelése szelíden

Schramm Tamás
2016. 04. 22. 20:45:00
Tavaszi allergia kezelése szelíden

A hideg és sötét téli hónapok után érkezik a tavasz, ébred a természet. A gyönyörű időben az emberek hajlandóak órákat ülni az orvosi rendelőkben megszokott antihisztamin és szteroid receptükre várva. Allergiás tüneteit jelentősen csökkentheti, sok esetben teljesen megszüntetheti.

Mellékhatásként teljes szervezete is megfiatalodik. Szénanátha, könnyező szem, orrfolyás vagy aszthma tünetétől szenvedőknek néhány egyszerű, természetes stratégiát ajánlunk, hogy a szintetikus anyagokkal bőven átítatott papírzsebkendők használatára se legyen szüksége.

Allergia = eldugult máj, mérgezett vér, hideg lép

A tüneteket az "eldugult" máj, toxikus vér és lép valamint a mellékvese alacsony működési szintje okozza.
A máj állapota akadályozza az energia áramlását, ezzel a szervezet gyulladásos válaszát okozza. Az immunrendszer bizonyos fokig úgy reagál a vérben levő mérgekre, mint idegen betolakodókra, tovább növeli a belső szerveket érő stresszes állapotot.

A lép alapvetően a szervezet emésztő tüze. Gyenge tűz esetén elégtelen az élelmiszerek emésztése. Emiatt a gyomorban váladék képződik, és lángba borítja a rosszul működő májat, a légzőutakat és tüdőt. A máj elzáródása és a lép gyenge állapota miatt a szervezet a levegőben levő polleneket támadó ellenségként azonosítja, melyre túlzott hisztamin választ ad..

Különböző stratégiával segítheti, vagy teljesen megszüntetheti szervezete allergiás válaszát. Egyik legegyszerűbb mód májának és vérének tisztítása, veséjének és lépének erősítése.

Máj - vér - vese kíméletes tisztítása

A máj végzi a hisztaminok metabolizációját, melyet a szervezet számos sejtjéhez eljuttat. A kimerült, eldugult máj nem tudja kivonni a histamint és más káros anyagokat, emiatt rosszabbodik az allergia tünete. Ilyen állapotban a vértisztító funkciót sem tudja teljesen ellátni. Csökkentse vagy hagyja ki a szükségtelen gyógyszerek, alkohol, koffein fogyasztását és próbálja kizárni a környezetében előforduló stresszes állapotot előidéző okokat. Növelje a nyers zöldségek fogyasztását, és mozogjon többet.

Optimalizálja bélrendszerének egészségét, Nagyon sok immunrendszeri probléma felelőse a bélrendszer diszfunkciója. A problémák a gyomorban kezdődnek, az elégtelen enzimek és savtermelés következtében. A bevitt élelmiszert nem képes megfelően megemészteni, ezért az bomlásnak és rothadásnak indul, illetve fermentálódik. Kellemetlen helyzetet okoz. Mozogjon sokat, pihenjen eleget.

Számos tanulmány és kisérlet bizonyította, hogy a rendszeres mozgás javítja és segíti a szezonális allergia megoldását. Mozgással elég a felgyülemlett stressz, mely a májat, mellékvesét, bélrendszert, immunrendszert terheli. Hasonlóan, megfelelő mennyiségű alvás is szükséges a feltöltődéstől és regenerációhoz.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés