A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Elfogadom
Termékek Menü

Indiai mosódió

Nézet:
Rendezés:
Utolsó 1 db Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
7.290 Ft

Miért jobb a mosódió, mint a mosópor?

• A mosódió mentes minden szintetikus anyagtól,
védi az allergiától, pikkelysömörtől, ekcémától vagy más bőrproblémától szenvedő bőrt,
kényelmes használat
minden anyagot mos, fehér és színes ruhát, 30-90 °C között,
• a színes ruhák színe tartósabban megmarad,
• a mosást követően tökéletesen tiszta és kellemesen puha lesz ruhája,
csökkenti a vízkőképződést, amivel megnő mosógépe élettartama,
• a szennyvíz nem tartalmaz veszélyes anyagot.

Ez a mosódió.

Viszlát allergia! A mosódió vegyszermentes

Az indiai darabos mosódió a legfinomabb selyemtől a legjobb minőségű gyapjún keresztül, a legdurvább felületű vászonig minden anyagot tisztára mos.
A természetnek hála nem tartalmaz semmilyen vegyszert, így bőrének is felüdülést hoz a mosóporban megtalálható vegyszerek után.

A mosódió lágyítja a vizet, a szaponin pedig már a mosózsákban kioldódik, ezért csökken a vízkőképződés is. Ha ragaszkodik megszokott öblítőjéhez, sokkal kisebb mennyiség is elég lesz.

 

Kinek ajánljuk, hogy mosódiót használjon?

1. Ha Önnek allergia, ekcéma, pikkelysömör vagy más kiütés gyötri bőrét.

A mosódió ugyanis 100%-ban mentes minden vegyszertől - amiből a mai mosószerek készülnek. Ha megszüntetjük a kiváltó okot, az irritáció is elmúlik.

2. Ha Önnek babája vagy (kis)gyermeke van.

A legkissebbek szervezete még nem rendelkezik olyan immunitással, mint szüleik, ezért jobban kell rájuk vigyázni. Rengeteg probléma gyerekkorban alakul ki a nem megfelelően választott tisztálkodási szerektől.

3. Ha úgy gondolja, hogy a mosógép kiöblíti a mosópor vegyszereit a ruhákból.

Sajnos ki kell ábrándítanunk, mert nincs így. A kemikáliákat a ruha szálai beszívják, ráadásul folyamatos utánpótlást kapnak, így azok folyamatosan érintkeznek bőrével.

4. Ha bőrének még semmi baja, de zavarja a tény, hogy mi káros anyagot enged bele a lefolyóba.

Sokan gondolják, hogy a város szennyvíz szűrője megtisztítja vízeinket attól amit beleengedünk. Egy részüktől valóban. De vannak olyan molekuláris méretű anyagok, amiket képtelen kiszűrni és tovább engedi a vízbe, amit Ön kienged a csapból. Ilyenek pl. a fogamzás gátló- és a mosószerek anyagai.

 

Hogyan használja a mosódiót?

DARABOS: Tegyen a mosózsákba - ruha mennyiségétől függően - 2-4 egész vagy 4-8 fél mosódió szemet, majd helyezze a ruhák közé és már indíthatja is a mosógépet.

FOLYÉKONY: Öntsön vízkeménységtől függően 1 (vagy 2) kupak folyékony mosódiót a ruhák közé és már indíthatja is a mosást. Ha a 4 illóolajos öblítőt is használja, akkor azt az öblítőknél szokott módon tegye. Minden más port - a szódabikarbónát, oxigénes-folteltávolítót vagy mosószódát - a ruhák közé szórjon.

2008 szeptemberében mi is átálltunk mosódió használatára, aminek köszönhetően megszűntek az akkor még tini korú gyerekek folytonos kiütései és allergiás tünetei.
Azóta a penész és a fekete kőolajszármazékok is elkerülik az öblítőrekeszt, a vízkő pedig nagyságrendekkel vékonyabb. Fontos tudni, hogy vízkő nem csak a vízből lerakódó anyagoktól keletkezik a mosógépben, hanem a foszfáttól és egyéb mosóport alkotó anyagoktól is.

 

Mennyi időre elegendő?

DARABOS: 500 gr átlagosan fél évig, 1 kg kb. 1 évre (2 főre, heti 2 mosás)

FOLYÉKONY:1,5 literes folyékony SAPDU mosódió kb. 40-50 mosásra (180-200 kg ruhaneműhöz)
5 literes folyékony SAPDU mosódió kb. 120-150 mosásra (480-600 kg ruhaneműhöz)

 

Mitől működik ilyen jól a mosódió?

A héja belülről nagy mennyiségben tartalmaz szaponint, ami egy természetes mosó és tisztító anyag. Átlátszó, fényes rétegként látható és meleg vízzel érintkezve oldódik ki. Ennek köszönhetően lesznek ruhái ismét tiszták.

 

Ki akarja dobni a használt mosódió szemeket?
Használja újra!

Azt gondolnánk, hogy amit egyszer használunk, az kukába való. De nem a mosódió esetében. Általánosságban kijelenthető, hogy 2 alkalommal is fel lehet használni, ha a víz nem oldja ki első alkalommal az összes szaponint. Ha gazdaságosabban szeretné használni, érdemes megnézni mosás után a dió belsejét, hogy fénylik-e még. Ha igen, mehet újra a zsákba.

 

Mi az amire figyelni kell?

A természet ugyan megajándékozott bennünket mosódióval, ám nem tett bele fehérítőt vagy folttisztítót. A fehér ruhákat önmagában használva szürkítheti és a durvább szennyeződéseket, mint pl.: sár, bor, rúzs vagy kávé foltot nem képes kiszedni. Ehhez ajánljuk az oxigénes-folttisztíó vagy a mosószóda használatát, amit már mosócsomagjainkban is elérhet kedvező áron.

 


Kapcsolódó olvasmányok

A mosódió használata

Indiai mosódió = allergiamentes tisztaság

Mosódió - Környezet- és bőrbarát, ráadásul gazdaságos