A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Természetes antibiotikumok - bergamott illóolaj

Schramm Tamás
2015. 08. 02. 18:52:47
Természetes antibiotikumok - bergamott illóolaj

A bergamot illóolaj zsíros bőr és bőrhibák kezelésére, bőr és hüvelygombásodásra, candida fertőzés és lázcsillapítás esetén ajánlott. Párologtatva fertőtleniti a levegőt is.

A frissítő és hangulatot javító bergamot illóolaj valószínüleg Indiából származik. Ma Olaszországban, Calabria tartományban termesztik a növényt. Több, mint 200 kg héj feldolgozása után nyernek ki 1 liter nagyon értékes illóolajat.

A bergamot illóolaj linalil-acetátot tartalmaz, mely a levendula illóolajban is megtalálható. Ennek köszönhető vírusellenes hatása.

A bergamot illóolaj különféle bőrápolási termékekben is megtalálható, akné és bőrhibák kezelésére. Limonén nevű összetevője antiszeptikus hatású, feszessé teszi és ápolja a bőrt. Nerol tartalma megőrzi a bőr savköpenyének sértetlenségét.

Soha ne vigyük a bergamot illóolajat közvetlenül és higítatlanul a bőrre, mert fotóérzékenységet okoz(hat),  erős napfény hatására bőr reakciók (barna foltok) alakulhatnak ki.

Akne, zsíros bőr vagy bőrhibák esetén rendszeresen, 2-3 naponta készítsünk bergamot illóolajos arcpuhító gőzfürdőt. Forró vízzel teli tálba tegyünk 4 csepp olajat és hagyjuk 10 percig, hogy a gőz kifejtse hatását. Fejünkre tegyünk nagy törülközőt, mely az edényt is körülveszi, így az illóolajos gőz erősebb hatást tud kifejteni bőrünkre.

A bergamot illóolaj - petitgrain, oregánó és a fahéj illóolajhoz hasonlóan - gombásodásgátló, főleg Candida ellen hatékony. A bélrendszerben túlszapodott candida gombák esetén hatásos a bergamot illóolaj fogyasztása. Naponta legfeljebb 2 alkalommal 3-3 csepp bergamot illóolaj kenyéren vagy teáként. Magasabb dózis túlzottan megterheli a szervezetet.

Hüvelygomba esetén bergamot illóolajos ülőfürdő ajánlott. Egy adag tejszínbe keverjünk 15-20 csepp bergamot illóolajat, és ezt öntjük a félig megtöltött kád vízébe. Naponta vegyünk negyedórás ülőfürdőt, amíg a túlszaporodott gombás állapot el nem múlik.

A bergamot illóolaj hűsítő és enyhe lázcsillapító hatású, ezért alkalmas lázcsillapító borogatás elkészítéséhez. Párologtatóba töltve a betegszoba levegőjét tisztítja és frissíti.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés