A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

TUDOD-E, HOGYAN ISMERHETED FEL A MENOPAUZÁT?

Rengetegen ellenállnának a változásnak, csakhogy akkor jóval kényszerítőbb és fájdalmasabb az egész. Minden azzal kezdődik, hogy elfogadod a változást. Hidd el felszabadító lesz!
 Mik a jelei annak, hogy a változókorba léptél?
 

1.) Menstruációs zavarok: mivel a menopauza már a menstruáció végét jelenti, ezt megelőzik olyan évek, amikor sajnos a menstruációs ciklus kiszámíthatatlanná válik, és felüthetnek több hónapos kimaradások is. Tapasztalhatsz hosszabb távú vérzéskimaradást, amit meg válthat egy fájdalmas, alvadékos vérzés.

2.) Hüvelyszárazság: először is nyugodj meg, a változókorral nem ér véget a szexuális életed. Akadnak ugyan bökkenők, mint például ez a hüvelyszárazság, de erre van megoldás síkosítók és hüvelyi hidratálók által. A szárazság azzal mutatkozik, hogy a hüvely körül viszket, szúrós, égő érzést érzel.

3.) Csökkent libidó: a változókor beleköp ebbe a levesbe is. Hálószobán belüli feszültséget okozhat a szexuális vágy csökkenése. Ám a libidóesést a hüvelyszárazság is okozhtaja önmagában. Tudd, hogy ezen is lehet segíteni természetes anyagokkal!

4.) Stressz, ingerlékenység: eddig nem voltál házisárkány, most meg igen? A hormonszint ingadozásodnak legtöbb esetben a párod lesz az áldozata, hiszen általában ilyenkor már kirepültek a gyerekek. Emiatt ne romoljon meg a kapcsolatod, sportolj, ne egyél szemetet, találj egy új hobbit!

5.) Alvászavar: amint lemegy a nap, a szervezet már tudja, hogy beköszönt az alvásidő. Ilyenkor lassabbá válik a pulzus, lejjebb kúszik a testhőmérséklet, nem dübörögnek az emésztő folyamatok. Szépen elkezd termelődni a melatonin, ami az alvás hormona. Itt jön a bökkenő, merthogy a melatoninnak progeszteronra van szüksége, ami pedig a változókorban nincs halomszámra.

6.) Hőhullámok, izzadás: persze, minden vágyad a hirtelen rád törő hőségérzet, vörös arc, mellkas, izzadt felső… Ja, nem! Pedig sajnos valamelyik 10 percig is eltarthat. Érdemes odafigyelned a kilókra, a mozgásra, és inkább mondj nemet a fűszeres kajákra, dohányzásra, koffeinre, szűk és tapadós ruhákra!

7.) Súlygyarapodás: semmi nem változott az étrendemben, mégis hízom. Hogy lehet ez? Már megint a hormonok… Amint az ösztrogén csökkenni kezd, emelkedik a testzsír aránya, ezek pedig leginkább a has körül rakódnak le.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír klimax menopauza

Keresés