A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

TUDOD-E? MI AZ A DMSO, ÉS MIRE JÓ?

DMSO - azaz dimetil-szulfoxid. Ez a papírgyártási melléktermék, egy olyan kénvegyület amely 20°C alatt megdermed, 10°C alatt kristályosan fagy, 20 °C hőmérséklet felett pedig ismét visszanyeri folyadék formáját.

De mi köze egy festékipari oldószernek az egészséghez?

A DMSO hatásait kutatások vizsgálják. A gyógyszeripar vivőanyagként használja, mert megnövelheti a bőrsejtek áteresztőképességét és gyorsan felszívódik.
 


 

Alkalmazzák lokális fájdalomcsillapítóként, valamint helyileg alkalmazott gyógyszerek, gyulladáscsökkentők és antioxidánsok hordozójaként.

A használata nagy körültekintést igényel, emiatt csak saját felelősségre használható.

A DMSO szervezetre gyakorolt pozitív hatásai

- Csillapíthatja a fájdalmat, mert gátolja az agy és az idegek közötti fájdalomingerek átvitelét.

- Csökkentheti a gyulladást, mert a gyulladt felületre kenve vizet von el, és mérsékli a gyulladás okozta szöveti duzzanat nagyságát, a fájdalmat okozó nyomást.

- Gyorsíthatja a gyógyulás folyamatát, mert a gyulladás csökkenésével párhuzamosan nő az adott terület vér-, tápanyag-,antioxidáns-, és oxigén ellátottsága.

- Eredményesen alkalmazható a húgyhólyaggyulladás helyi kezelésre - a DMSO az egyetlen az FDA által is jóváhagyott, a húgyhólyag helyi kezelésére használt vegyület.

- Gyorsíthatja a hegképződést, mert extra mennyiségű oxigént tud juttatni a szövetek mélyebb rétegeibe, emiatt vágásokat, égési sérüléseket kezelnek vele.

- Segíthet arthritis, reuma, csontritkulás kezelésében, mert erőteljes antioxidáns.

A DMSO HASZNÁLATÁHOZ BIZONYOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOKAT BE KELL TARTANOD!

Nem ajánlott a DMSO-val való érintkezés terhesség előtt álló nők, várandós nők,szoptató anyák számára

A DMSO tárolására kizárólag fa vagy üveg eszközt használj.

Kizárólag hígítás után használható, és csak saját felelősségre! Belélegezve, lenyelve ártalmas lehet. Izgathatja a bőrt, izgathatja a szemet.

Fontos, hogy tudd: a DMSO bármilyen állítással szemben NEM étrend-kiegészítő és hivatalosan semmilyen gyógyító tulajdonsággal nem rendelkezik. A posztban közölt információk tájékoztató jellegűek és nem a JomTom Hungary Kft. álláspontját tükrözik.

 

Keresés