A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

TUDOD -E? MIÉRT ÉRDEMES GLÜKOZAMINT SZEDNI AZ ÜNNEPEK ALATT (IS)?

Közeledik az év legszebb időszaka: fenyőillat, gyertyafény, család, szeretet, odafigyelés, meghittség, nyugalom. És csupa-csupa finomság, aminek egyszerűen lehetetlen ellenállni. A halászlé, a rántott pontypatkó, a sült húsok, a diós-mákos kalács - tradicionális ételek egész sora teszi próbára az emésztésedet. Igen! Lehet, hogy most még azt hiszed, meg tudsz birkózni vele, de hidd el jobb, ha felkészülsz előre. Hogyan? 

A glükozamin rendszeres fogyasztásával!

 

A glükozamin egy olyan, a szénhidrátok csoportjába tartozó vegyület - aminocukor - amely a támasztószövet része. Biztosítja a szervezetedben a szövetek rugalmasságát, segíti a porcszövetek újraképződését, az ízületeid működését, csökkenti a súrolódást. Valószínű ezt te is tudtad, főként, ha az ízületeid miatt eddig is rendszeres glükozamin-fogyasztó voltál. 

De hitted volna, hogy az emésztési folyamatokban is szerepet játszik?

 

A glükozamin rendszeres fogyasztása:

- javíthatja az emésztést

- enyhítheti az akut gyulladásos folyamatokat bélbetegségekben

- hatásos lehet áteresztő bélszindróma esetén, mert segítheti a károsodott szövetek regenerációját. A betegség lényege, hogy a bél áteresztőképességének megváltozása miatt az élelmiszer részecskék, fehérjék, glutén, a véráramba jutva gyulladásokat okoznak, immunválaszt indítva és fenntartva a szervezetedben.

- segíthet olyan krónikus gyulladásos bélbetegségek kezelésében is, mint a Crohn-betegség vagy a fekélyes vastagbélgyulladás

- egyes ma is zajló kutatások szerint a glükozamin csökkentheti a vastagbélrák kockázatát az ötéves nyomon követési időszak leteltével 

- hozzájárulhat a belek egészségéhez 

 

A glükozamin a természetben megtalálható a kagyló- és rákfélék páncéljában, gombákban, állati csontokban. 
A glükozamin kulcsfontosságú hatóanyag a porcok egészségének megőrzésében.
Gátolja a porcszövetet bontó enzimek működését, így lassíthatja vagy megállíthatja a porcszövet pusztulását. Javítja az ízületi folyadék viszkozitását. 

Fogyassz te is glükozamint (vagy PorcBajnokot), hogy gördülékenyen menjen minden az ünnepek alatt is!
 

Keresés