A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

TUDOD-E? MIÉRT HASZNÁLJ KURKUMÁT, HA FÁJ A TORKOD?

Így tél kezdetén elég gyakran kellhet megküzdened a torokfájás kellemetlen tüneteivel. Kialakulásának több oka is lehet: a hidegben az orrod helyett a szádon át veszed a levegőt, túl hideget vagy túl forrót ettél, legyengült az immunrendszered, elkaptál egy vírusfertőzést stb. 

Bármi is az oka a torokgyulladásnak, a kurkuma segíthet rajtad!

A kurkuma, vagy indiai sáfrány ázsiai eredetű fűszer- és gyógynövény, a gyömbérfélék családjából. Amellett, hogy ételízesítésre, élénk színe miatt ételek színezésére használják, az ősi indiai gyógyászatban már évezredek óta alkalmazzák. Egészségre gyakorolt előnyös tulajdonságait, gyógyító hatásait a modern orvostudomány is felfedezte és intenzíven kutatja.

A kurkuma színe, aromája és egészségre gyakorolt hatásai a növény gyöktörzsében található kurkuminoidoknak, közülük is elsősorban a kurkuminnak köszönhető, ami a kurkuma 3 %-át kitevő hatóanyag. 

A kutatások eredményei szerint a kurkumin segíthet:

- Gyulladásos megbetegedések leküzdésében (erős antioxidáns)

- Több ponton is befolyásolja a gyulladás kórélettani folyamataiban kulcsszerepet játszó, jelző és szabályozó anyagok működését.

- Alzheimer-kórban - a kurkumin lassítja a betegség lefolyását. Laboratóriumi és állatkísérletekben egyaránt gátolta az agyban az Alzheimer-kórra jellemző, béta-amiloid fehérjék kóros lerakódását, aktiválta a béta-amiloid plakkokat eltakarító falósejteket, javította az idegsejtek túlélését

- hatékony lehet 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében vagy kezelésében - csökkentheti az inzulinrezisztenciát, már kialakult betegség esetén a hemoglobin A1c értékét,a vérzsírok és a koleszterin szintjét, csökkentheti a diabéteszes vesekárosodás kialakulásának kockázatát

- rosszindulatú daganatos betegeknél fokozza egyes daganatellenes szerek hatását (például: gemcitabin, docetaxel, imatinib)

- ízületi gyulladások kezelésében gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása miatt,

- epeproblémák esetén, az epekő megelőzésében és a már meglévő kövektől való megszabadulásban 

- vírus-, baktérium- és gombaölő

Fáj a torkod? Akkor ideje hogy felfedezd a kurkumin előnyös hatásait!

 

 

Keresés