TUDOD -E? MIÉRT TÁPLÁLD A JÓ BÉLBAKTÉRIUMOKAT?
A bélrendszer baktériumflórájának állapota meghatározó szerepet játszik az immun -és az emésztőrendszered normál működésének fenntartásában. A bélflóra egyensúlyának felborulása betegségeket okozhat.
Az emésztőrendszer egészséges működéséhez ép mikrobiom kell, ehhez a “jó” baktériumoknak kellő számban és összetételben kell jelen lenniük. Ennek elérését segítheted pro -és prebiotikumokkal, illetve rostokban gazdag étkezéssel. Az élelmi rostok kedvező irányba változtathatják meg a bél mikrobiom összetételét, a “jó” baktériumok - főként a Bifidobacterium túlsúlyba kerülése révén.
Miért fontos a megfelelő rostbevitel?
NÖVELHETI A JÓ BÉLBAKTÉRIUMOK SZÁMÁT
Az egészséges mikrobiom biztosítja a bélnyálkahártya épségét, védi a szervezetet a káros mikroorganizmusoktól, B- és K-vitaminokat termel, alapvető szerepe van a veleszületett és a szerzett immunitás kialakulásában.
![]() |
GAL Bimuno Flóra rost-komplex |
SEGÍTHET A FOGYÁSBAN
A rostok a gyomorban megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása mellett megduzzadnak, teltségérzetet okoznak. Betarthatóbbá válik a diéta, csökken az étvágy. A rostok késleltetik az energiát adó tápanyagok felszívódását is.
SERKENTHETI A BÉLMŰKÖDÉST
A rostok tisztítják a bélfalat, növelik a széklet víztartalmát és tömegét - megakadályozzák a székrekedés kialakulását.
CSÖKKENTHETI A BÉLBETEGSÉGEK KIALAKULÁSÁNAK KOCKÁZATÁT
A rostoknak köszönhetően az ételek gyorsabban haladnak át az emésztőrendszeren, így a rákkeltő vegyületek rövidebb ideig hatnak a bélfalra, csökkentve ezzel a vastag- és végbélrák kialakulásának a kockázatát.
CSÖKKENTHETI A MAGAS VÉRZSÍR ÉRTÉKEKET
A vízben oldható rostok a vízzel zselészerű, kocsonyás anyaggá alakulnak át, ami megköti az epesavakat, - ami koleszterint is tartalmaz - megakadályozzák vagy lassítják annak felszívódását.
MEGAKADÁLYOZHATJA A MAGAS VÉRCUKORSZINT KIALAKULÁSÁT
Rostok jelenlétében a szénhidrátok is lassabban szívódnak fel.
A GAL BIMUNO® FLÓRA ROST-KOMPLEX olyan vízoldékony rostok - galakto-oligoszacharidok - speciális arányú keveréke, ami az anyatejben is megtalálható. Növelheti a jó, és csökkentheti a káros baktériumok számát, hatása már 1 hét után tapasztalható.