A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

TUDOD -E? MIÉRT TÁPLÁLD A JÓ BÉLBAKTÉRIUMOKAT?

A bélrendszer baktériumflórájának állapota meghatározó szerepet játszik az immun -és az emésztőrendszered normál működésének fenntartásában. A bélflóra egyensúlyának felborulása betegségeket okozhat.

Az emésztőrendszer egészséges működéséhez ép mikrobiom kell, ehhez a “jó” baktériumoknak kellő számban és összetételben kell jelen lenniük. Ennek elérését segítheted pro -és prebiotikumokkal, illetve rostokban gazdag étkezéssel. Az élelmi rostok kedvező irányba változtathatják meg a bél mikrobiom összetételét, a “jó” baktériumok - főként a Bifidobacterium túlsúlyba kerülése révén.

Miért fontos a megfelelő rostbevitel?

 

NÖVELHETI A JÓ BÉLBAKTÉRIUMOK SZÁMÁT

Az egészséges mikrobiom biztosítja a bélnyálkahártya épségét, védi a szervezetet a káros mikroorganizmusoktól, B- és K-vitaminokat termel, alapvető szerepe van a veleszületett és a szerzett immunitás kialakulásában.

 

GAL Bimuno Flóra rost-komplex

 

SEGÍTHET A FOGYÁSBAN

A rostok a gyomorban megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása mellett megduzzadnak, teltségérzetet okoznak. Betarthatóbbá válik a diéta, csökken az étvágy. A rostok késleltetik az energiát adó tápanyagok felszívódását is.

SERKENTHETI A BÉLMŰKÖDÉST

A rostok tisztítják a bélfalat, növelik a széklet víztartalmát és tömegét - megakadályozzák a székrekedés kialakulását.

CSÖKKENTHETI A BÉLBETEGSÉGEK KIALAKULÁSÁNAK KOCKÁZATÁT

A rostoknak köszönhetően az ételek gyorsabban haladnak át az emésztőrendszeren, így a rákkeltő vegyületek rövidebb ideig hatnak a bélfalra, csökkentve ezzel a vastag- és végbélrák kialakulásának a kockázatát.

CSÖKKENTHETI A MAGAS VÉRZSÍR ÉRTÉKEKET

A vízben oldható rostok a vízzel zselészerű, kocsonyás anyaggá alakulnak át, ami megköti az epesavakat, - ami koleszterint is tartalmaz - megakadályozzák vagy lassítják annak felszívódását.

MEGAKADÁLYOZHATJA A MAGAS VÉRCUKORSZINT KIALAKULÁSÁT

Rostok jelenlétében a szénhidrátok is lassabban szívódnak fel.

A GAL BIMUNO® FLÓRA ROST-KOMPLEX olyan vízoldékony rostok - galakto-oligoszacharidok - speciális arányú keveréke, ami az anyatejben is megtalálható. Növelheti a jó, és csökkentheti a káros baktériumok számát, hatása már 1 hét után tapasztalható.

Keresés