A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Tudod -e? Mik a magnéziumhiány jelei?

A magnéziumot nem tudja előállítani a szervezeted, emiatt a hiánya sem meglepő sok embernél. Még egy egészséges étrenddel is csak 50-60%-át tudod bevinni a napi mennyiségnek, feltéve, ha előszeretettel fogyasztod a zöld leveles zöldségeket, magvakat, hüvelyeseket. De még ez sem garancia a műtrágyázott, magnéziumszegény talaj miatt. Valahonnan pótolni kell ezt a nyomelemet, mert magától bizony nem történik semmi!

Mik árulkodnak a magnéziumhiányról?

 

[1.] Alvásprobléma

Mindenki alszik, na de jól is? A magnézium felelős az idegrendszerben működő GABA receptorokért, amik kikapcsolják éjjelre az agyat, hogy pihenni tudjon. A magnézium, és így a pihentető alvás nélkül ingerlékenyebb, dekoncentráltabb az ember.

[2.] Izomgörcsök

Utálatos ébresztők. Sokan még rá is feszítenek a görcs alatt, pedig az olaj a tűzre. A vázizom működésében a kalcium mellett a magnéziumnak is kitüntetett helye van. Az egyensúlyt úgy lehet fenntartani, ha a kalcium kétszeresen van jelen, mint a magnézium. Az előbbi összehúzza az izmokat, a másik elernyeszti. Ha megcsappan a magnézium, nincs ami elernyesztené őket, így jönnek a görcsök.

[3.] Fáradékonyság

Ha nehezen állsz neki bárminek is, folyton gyengének érzed magad, akkor gondoskodj a magnéziumról, mivel már egy csöppnyi hiány is elegendő ehhez. A magnézium a glükózt energiává alakítja.

[4.] Fejfájás

Nem mindig a front a hibás. A gyakori fejfájás hátterében a magnézium is állhat. Akinek alacsony a szintje, annál gyakrabban alakulhat ki migrén, ráadásul jóval intenzívebben.

[5.] Hangulatingadozás, letargia

Régóta tudott, hogy az indokolatlan rosszkedv, belső nyugtalanság, depresszív hangulat, felpaprikázott állapot hátterében a nyomelem hiánya is állhat. Nagyon sokat segíthet a magnéziumszint feltornázása.

[6.] Magas vérnyomás

A stresszes élet és az egészségtelen táplálkozás mellett a magnézium hiánya is lehet a kiváltó ok. E nyomelemmel kiegyensúlyozható a helyzet, mivel rugalmasan tarthatja az ereket.

Keresés