A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

TUDOD-E MILYEN FUNKCIÓKAT LÁT EL AZ ARGININ?

Először is az arginin aminosav nélkül nem működnél rendesen. A DNS-ed képzi az aminosavakat, így az arginint is, ami meg a fehérjéket építi fel, és még egy csomó hasznos funkciójáról olvashatsz lejjebb.
Vannak olyan esszenciális aminosavak, amiket a szervezet képtelen előállítani, “így a boltban kell megvennünk”, azaz ételeink által pótoljuk.
Az arginin nem ilyen, a tested képes előállítani, de csak bizonyos körülmények között, és lassan. Nem érdemes hosszú távon arginin hiányosan élni!

A sportolók, testépítők jól ismerik már az arginint. Ha intenzív edzésbe kezdesz, akkor bizony lelassul az arginin termelődés, ezért szeretik táplálékkiegészítőként pótolni.
Miért olyan fontos ez? Mert megemeli az energiaszintet, serkenti a véráramlást, így könnyebben eljut a tápanyag és az oxigén az izmokba.
Tehát nyomhatod az edzést nagy hévvel, de kevesebb fájdalommal. 

Mi az, amit minden orvos egyöntetűen ajánl? Hát, hogy kerüld a stresszt! Közhely, vagy sem, attól még igaz! Őrült tempóban zajlanak a mindennapok, és az elvárások sem különbek.
Jön a gyomorideg, izomfeszülés, alvászavarok… A stresszt kezelni a nulladik lépésed legyen, majd utána jöhet a probléma megoldása. Emellett az arginin szintnek sem tesz jót, a stressz kinyírja az arginint a szervezetben. 

 

Fogyni vágyók, figyelem! Az arginin serkentheti a zsíranyagcserét, ami szükséges a fogyáshoz. Sportolj bátran, mert így csökkenhet a zsír és nőhet az izom!

Szinte mindenkinek vannak hegek a testén. Gyerekkori biciklis esések, konyhai malőrök, vakbélműtét stb. Milyen jó lett volna, ha előbb gyógyulnak a csúnya sebek! Tudd, hogy az arginin hozzájárulhat a gyorsabb sebgyógyuláshoz, segíti az újabb hámréteg kialakulását. 

Az argininnek komoly szerepe van a szervezet védekezőképességében, mivel kisöpörheti a mérgező anyagokat, különösen az ammóniát. Különösen pártolja a májat, hiszen ez közömbösíti a méreganyagokat. 

Az arginin, mint aminosav az érrendszer barátja, mivel ő fokozza a nitrogén-oxidot, ami pedig tágítja az ereket. A tágult erekben jól működik a vérkeringés, tápanyag-, oxigén-, és hormonszállítás a sejtekhez.  

Keresés