A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

TUDOD-E, MILYEN PROBLÉMÁK ESETÉN SEGÍTHET AZ ALMAECET?

 

Az almaecetet már régóta alkalmazzák a népi gyógyászatban a szervezetre gyakorolt kedvező hatásai miatt. Kutatások sora kívánja igazolni tudományosan is ezen hatások valódiságát: van amelyeket sikerül (vércukorszintre gyakorolt hatás) és van amelyhez még további vizsgálatok szükségesek (migrénellenes hatás).

 

Az almaecet olyan értékes bioaktív hatóanyagokat tartalmaz, amelyeknek az egészségre gyakorolt hatásai kiemelkedőek. Használhatod: ételkészítés során és természetgyógyászati célokra is.

 

Milyen problémák esetén segíthet az almaecet?

 

Az eddigi kutatási eredmények biztatóak:

 
  •  gyomor- és emésztési problémák esetén enyhítheti a kellemetlen tüneteket 
  • 2-es típusú diabétesz esetén összetett szénhidrátot tartalmazó étkezés közben 2 teáskanál almaecet (10 g) elfogyasztásával 25-35 %-al csökkentheted az étkezést követő vércukorszintet. Az ecetben található egyik fő összetevő, az ecetsav gátolhatja a cukorbontó enzimek működését, elősegítheti az izmok glükózfelvételét, valamint lassíthatja a gyomor ürülését. Továbbá módosíthatja a cukrok lebontását és a májban történő cukorszintézist is, ezáltal elkerülhető a „hajnali jelenség”, ami a vércukorszint kora reggeli órákban való megemelkedését jelenti.
  • kedvező hatást gyakorolhat a szív- és érrendszerre: heti legalább 5-6 vagy annál több alkalommal fogyasztott olaj- és ecet alapú dresszing csökkentette az iszkémiás szívbetegség rizikóját.
  • napi 30 ml 4%-os almaecet két részre elosztva, reggel és délután elfogyasztva jelentősen csökkentheti az össz-, az LDL-koleszterin- és a triglicerid szintet. 
  • segítség a fogyáshoz: az étkezéssel fogyasztott ecet (1-2 teáskanál) lassítja a gyomorürülést, növeli a teltségérzetet, csökkenti az ételek utáni sóvárgási vágyat
  • kiváló fertőtlenítőszer, gomba és baktériumölő, ennek köszönhetően Candida diétában is alkalmazható

 

 

Bár tudományosan még nem sikerült alátámasztani az almaecet ízületi gyulladásra és fájdalomra való közvetlen hatását, de közvetetten hozzájárulhat a tünetek enyhítéséhez.

 

Keresés