A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

TUDOD-E? MIRE JÓ A SHIITAKE GOMBA?

A shiitake egy gyógygomba, melyet az ázsiaiak már évezredek óta ismernek. Olyan értékes volt, hogy a császároknak vitték ajándékba. A gyógyászatban ma is kiemelkedő helyen van. 

[1.] ANTIVIRÁLIS HATÁSÚ 

A shiitake alapvetően tartalmaz antibiotikumot és immunstimulánsokat, ami megsokszorozza a szervezet immunválaszát vírusvész esetén. Emellett nem szűkölködik D-vitaminban sem, ami megint csak kihagyhatatlan az immunrendszer számára. Influenzaszezonban kifejezetten ajánlott! Ügyes lehet a káros bacikkal, melyek megcélozzák a tüdőt és a szívet, és a gombás fertőzésekkel szemben is (pl. candida). 

[2.] ERŐS IMMUNSERKENTŐ 
 

Aktiválhatja azokat a fehérvérsejteket (NK-sejtek, makrofágok, T-limfociták), melyek beazonosítják, majd kiiktatják a betolakodó kórokozókat. Nagyban támogathatja az alapvető védekezést az idegen anyagokkal szemben, melyben a béta-glükán és antioxidáns tartalma is segít. 

[3.] TUMORGÁTLÓ
 

Elébe megy a rosszindulatú daganatoknak, és ha kell, megtámadja azokat. Lentinán forrása gátolhatja a rákos sejtek osztódását, ezzel sejthalálra ítélve őket. Japánban és Kínában gyógyszerként vetik be leginkább a gyomorrákos betegeknél. 

[4.] MÁJVÉDŐ
 

Hatóanyagai védelmezhetik a májat, és még az emésztést is javíthatják. Képes lehet enyhíteni a máj gyulladását micélium és polifenol kivonata által. 

[5.] KOLESZTERIN- ÉS VÉRNYOMÁSCSÖKKENTŐ 

 

Beválhat az LDL (azaz a rossz) koleszterin és a vérnyomás kordában tartása során, mely főként a lentinán miatt lehetséges. Így akár elkerülhető, de lassítható is az érelmeszesedés, vagy valamiféle szív-és érrendszeri betegség. 

[6.] INZULINFOKOZÓ

 

Cukorbetegek számára kifejezetten javasolt, mert lassíthatja az étkezést követő vércukorszint emelkedését, de meg is előzheti a diabétesz kialakulását. Évekig alattomosan megbújhat a cukorbetegség, érdemes ellene játszani! [+1]

ÁLTALÁNOS ERŐSÍTŐ ÉS ÉLÉNKÍTŐ 
 

Tömve van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel és aminosavakkal, feltuningolja az immunrendszert, így könnyebben megbirkózhatsz a stresszel, fáradtsággal. 

 

Keresés