A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

TUDOD-E? MIRE JÓ A SZÓDABIKARBÓNA?

 

A szódabikarbóna - azaz a nátrium-hidrogén-karbonát nevét hallva neked mi jut az eszedbe? Valószínűleg kapásból a gyomorégés ellen leggyakrabban használt háziszer, vagy a kiváló tisztító hatással rendelkező vegyi anyag, amit akár a konyhában, akár a fürdőszobában jól lehet alkalmazni. A szódabikarbóna azonban jóval több ezeknél: számos felhasználási területen megállja a helyét - az egészségmegőrzésben is jelentős szerepe lehet.

A szódabikarbóna egy enyhén lúgos, vízben jól oldódó só, ami bikarbonát ionból (HCO3−), és nátrium ionból (Na+) áll. A szódagyártás és más vegyipari folyamatok mellékterméke. Semlegesíti a savakat - miközben szén-dioxid szabadul fel. Ártalmatlan a környezetre, sokoldalúan használható.

Szódabikarbóna 
 

Gyógyászati felhasználása:

- megszünteti a gyomorégést azáltal, hogy közömbösíti a gyomorsavat - stabilizálja a pH-értéket, és megszünteti a túlzottan savanyú kémhatást.

- emésztési panaszok, kellemetlen lehelet ellen is hatásos lehet

- a segítségedre lehet a haj, a fejbőr korpátlanítása során

- alkalmazható rovarcsípés, viszkető bőr kezelésére - bőrnyugtató hatással rendelkezik

- csökkenti az izzadás során keletkező kellemetlen szagokat, mert semlegesíti a baktériumok által keletkezett savas anyagokat (külsőleg a bőrfelületre dörzsölve)

- kíméletes hámlasztószer - bőrradír készíthető a felhasználásával

- antiszeptikus hatása miatt könnyen felveheted vele a harcot húgyhólyag fertőzésekkel szemben is

- kiválóan alkalmazható fogfehérítésre (fodormentaolaj adható hozzá ízesítőnek)

 

Kiváló fertőtlenítő és tisztítószer:

- fertőtlenítő hatásának köszönhetően alkalmazható fésűk, kefék, csipeszek és ollók tisztán tartására

- szagtalanító, 

- hintőporok, fogfehérítők alkotórésze

- eltávolítja a zsír-, kávé- és tea foltokat a ruhákról, szövetekről

- segít a makacs szennyeződések eltüntetésében az edényekről, csempékről, hűtőgépből, 

 

Használják sütemények tésztájába, húsok puhítására is.

Nagyobb mennyiségű hosszan tartó fogyasztása nem ajánlott, mert a túladagolásának káros következményei lehetnek. Kerülniük kell azoknak is, akik szív-, máj- vagy vesebetegek, magas vérnyomással küzdenek vagy sószegény diétát kell követniük.

Keresés