A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

TUDOD -E? HOGYAN CSÖKKENTHETED A VÍRUSFERTŐZÉSEKRE VALÓ HAJLAMOT? ÉS HOGYAN SEGÍTHET EBBEN AZ L-LIZIN?

 

Már eleged van abból, hogy egyik megfázásból a másikba esel, és lélegzetvételnyi időt sem hagy a nátha és a köhögés? Akkor itt az ideje, hogy tégy ellene!

Ha a környezetedben élőknél gyakrabban kapsz el fertőző betegségeket, akkor felmerül a gyanú, hogy gyengébb az immunrendszered. A fertőzésre való fokozott hajlam hátterében akár olyan krónikus gyulladással járó folyamat is megtalálható, amit érdemes kivizsgáltatni, és kezeltetni, de az igazi ok megtalálásáig is tenned kell valamit annak érdekében, hogy megakadályozd egy újabb fertőzés létrejöttét.

Vannak olyan óvintézkedések, amelyeket érdemes betartanod:

- Moss rendszeresen és alaposan kezet!
- Fertőtlenítsd az otthonodban a kritikus helyeket (kilincsek, cipők talpa stb.).
- Csökkentsd a stresszt, és gondoskodj a pihentető alvásról.
- Mozogj rendszeresen az egészségi állapotodnak megfelelő mozgásformát választva!
- Táplálkozz egészségesen! Legyen meg a napi ajánlott vitamin-, ásványi anyag, és nyomelem bevitel.
- Biztosítsd a szervezeted számára nélkülözhetetlen esszenciális aminosavakat, és ezek közül is a L-lizint, aminek bizonyítottan vírusellenes és immunrendszer erősítő hatása van.

 

 

Mi az L-lizin?

Az L-lizin egyike annak a kilenc esszenciális aminosavnak, amit a szervezeted nem képes előállítani, ezért azt a táplálékkal kell bevinned.

Mi mindenért felel a lizin?

- szerepe van a csontok képzésében,
- segíti a kollagén képződést
- általános immunrendszer erősítő hatása van - C-vitaminnal adagolva a megfázásos tünetek - enyhíthetőek vagy meg is szüntethetőek
- vírusellenes hatása van (herpesz ellen is kiváló)
- karbantartja az érrendszert
- csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát

MILYEN TÜNETEKET OKOZHAT A LIZIN HIÁNYA?

Hiányában erőtlennek, enerváltnak, dekoncentráltnak, ingerlékenynek fogod érezni magad, vérszegénység jelentkezhet. Az ellenálló képesség csökkenése miatt fogékonyabbá válhatsz a vírusfertőzésekre. Ha gyakran vannak megfázásos, vírusos megbetegedéseid, és herpesz fertőzésed, célszerű lehet a lizin bevitelét növelned.

 

Keresés