A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

TUDOD -E? MILYEN FELADATOKAT LÁTNAK EL A ZSÍRBAN OLDÓDÓ VITAMINOK?

Vitaminokra az emberi szervezetnek feltétlenül szüksége van ahhoz, hogy zavartalanul működhessen. Ezeket a kis molekulasúlyú szerves vegyületeket képtelenek vagyunk előállítani, ezért kívülről kell bevinni a szervezetünkbe a kívánt mennyiséget.
Immunerősítő hatásukról már számos esetben szó esett, de nem is hinnéd ezen felül, milyen sokféle élettani hatással rendelkeznek.

ZSÍRBAN OLDÓDÓ VITAMINOK:

Jellegzetességük, hogy a fölösleg nem ürül ki, ezért a szervezetben felhalmozódhatnak.

 

WTN - D3-K2-A vitamin komplex cseppek

 

A-VITAMIN (retinol):

Hámvédő vitamin, felel az éleslátásért. Az A-vitamin hiánya a szem, a bőr és a nyálkahártya kiszáradásához vezet, látásromlást eredményez, farkasvakság alakul ki.

D-VITAMIN (kalciferol):

A D-vitamin elnevezés több, zsírban oldódó vitamin közös neve. A D2-vitamin (ergokalciferol) a növényi eredetű elővitaminból, az ergoszterinből keletkezik ultraviola (UV-B) sugárzás hatására.

A D3-vitamin (kolekalciferol), az állati eredetű 7-dehidro-koleszterin elővitaminból alakul ki napfény vagy mesterséges besugárzás hatására.

Alapvető feladatuk a vér kalcium- és foszforszintjének szabályozása, az egészséges csontozat és fogazat fenntartása. Hiánya gyermekkorban zavart okoz a csontképzésben ( angolkór), felnőttként csontlágyulást okoz.

D-vitamint szervezetünk saját maga állítja elő napfény hatására. Emiatt hazánkban a lakosság D-vitamin-szintje rendszerint tél végére már nagyon alacsony, hiszen a zsírraktárak 2-3 hónap alatt teljesen kiürülhetnek pótlás nélkül.

E-VITAMIN (tokoferol):

Erős antioxidáns. Hatásait sejtszinten fejti ki, az öregedés folyamatát késlelteti. Hiánya izomsorvadást, kóros zsíremésztést, idegi károsodásokat okozhat.

K-VITAMIN (fillokinon):

Nélkülözhetetlen a véralvadáshoz. Hiánya vérzékenységet, véralvadási zavarokat, zsírfelszívódási, és májfunkciós zavarokat okoz. Napjainkban került a figyelem középpontjába a K2-vitamin mely elsősorban a csontképző folyamatokban játszik fontos szerepet.

Pótold te is a zsírban oldódó vitaminokat a Wise Tree Naturals D3-K2-A vitamin cseppekkel, ahol a vitaminok egymás hatását erősítve, szinergikusan segíthetik.

 

Keresés