A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Vadrózsaolaj, Rosa canina

Vadrózsaolaj, Rosa canina

Az olajról az első részletes tájékoztatást egyik világot látott kedves hölgyvásárlónktól kaptam. Öröm Önökkel találkozni, nyitott fülekkel hallgatom ötleteiket, tapasztalataikat. Állítják, hogy az vadrózsa olaj kiváló a rosacea tüneteinek gyógyításában is.

Vadrózsa olaj javasolt használata

Reggel és este 3-4 csepp vadrózsa olajat masszírozhat ujjaival a bőrbe, 30 másodpercen keresztül. A hosszas masszírozás segít, hogy az olaj minél mélyebben felszívódjon. Először karja belső részén próbálja ki bőre érzékenységét.

Vadrózsa olaj külső használata

A vadrózsa olaj kitűnő szövetgeneráló tulajdonságú, képes lehet csökkenti a hegeket és a ráncokat. Tápláló, hidraltáló és nedvesítő hatásán kívül politelítetlen zsírsavakat (F-vitamin) tartalmaz, melyet esszenciális zsírsav (EFA) néven ismernek és használnak. Felszívódása után átalakul prosztaglandinokká (PGE) melyeknek szerepe van a sejtmembrán és a szövet újraképződésében.

A vadrózsa olaj ajánlott bőrregenerálás és sebgyógyulás során. Transz-retinol savat tartalmaz, amely a bőr fiatalításáért és a gyógyulás gyorsitásáért felelős. Képes kijavítani a túzott napsugárzás és kapcsolódó photo-aging hatást a bőrőn.

Linol és linolénsav tartalma miatt ajánlják a bőr pigmentációjának csökkentésére. Rendszeresen használva azt tapasztalták, hogy csökkentek a finom vonalak és ráncok.

Aromaterápiás és esszenciális olaj használata

A vadrózsa olaj nem esszenciális vagy illóolaj, osztályozás alapján mégis az esszenciális olajok közé tartozik. Távolról sem csupán olyan növényi bázisolaj, melybe kizárólag illóolajokat kevernek.
A vadrózsa olajat nem szükséges higítani a bőrön használat előtt. 

Számos fiatalító tulajdonságát ismerik, így segíthet a napsugárzás miatt sérült bőr helyreállásában, magas GLA tartalma csökkentheti az öregedés jeleit, különösen a szem körül kialakuló finom vonalakat (szarkaláb), és a száj körül láthatóakat. Hatásosan fel tudja venni a harcot a napfény és a levegő szárító hatása ellen, képes tompítani a baleset és műtét során keletkező hegeket.

Segítheti a bőr gyógyulását és regenerálódását, megakadályozhatja a keloidos hegek képződését (a hegek képződésekor a bőr megvastagodását) és segítséget nyújthat égés, hegesedés és terhességi csíkok esetén.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés