A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Vércukorszintről

Vércukorszintről

"Az élelmiszer és környezeti allergia problémája, beleértve az autoimmun betegségeket, az asztmát, az orrmelléküreg- és orrnyálkahártya gyulladást, és a gluténérzékenységet, rohamosan, sőt drámai módon emelkedett az elmúlt évtizedek során. Emiatt van szüksége az allergiától szenvedő személynek az élete végéig tartó antihisztamin vásárlásának."

Amikor a normális vércukorszint mégsem normális

Vizsgáljuk meg, mi van "normál" vércukor mögött. A koncepciót és normális értéket tegyük idézőjelbe, mert amit a normál orvoslás állít, az bármi lehet, csak normális nem, ha az egészségről és normális funkciókról beszélünk.

A dolog el van ásva. Összetévesztődött a normális az általánossal. Csak azért, mert valami általános, nem jelenti azt, hogy normális.
Általánossá kezd válni a túlsúlyos és cukorbeteg gyermekek száma, mert szinte nem esznek mást, mint finomított lisztet, magas fruktóztartalmú szirupokat és iparilag finomított növényi olajokat. Senki, még az egészségügyi hatóságok sem állítják azt, hogy a kövérség és felborult metabolizmus közel áll a normális állapothoz. Felnőtteknél sem.

Ugyanez a probléma az egészségügyben felállított vércukor határértékeknél. Ezek lehetnek általánosak, de bizonyára nem normális értékek. Hacsak nem tartjuk normálisnak a cukorbetegséggel járó idegi, retina és vérkeringési mellékhatásokat. Általános, de nem normális.

A cikkben a vércukorszint három markeréről, illetve arról olvashatnak, miért gondolja az általános gyógyítás, hogy azok normál értékek. A folytatásban megismerhetik, hogy a kutatások mit tartanak normál értéknek egészséges embereknél. Megismerhetik a normális vércukor értékeket. Az egészségügyi hatóságok által megszabott értékek megduplázhatják a szívbetegségek kockázatát és számos fajta kockázatot hordoznak.

A vércukorszint mérésének három módja

Éhezés után vérglukózszint
A legáltalánosabb klinikai vizsgálat, és gyakran csak ezt végzik el. A vizsgálat 8-12 órás koplalást követően méri a vérben levő glukóz koncentrációt.
Megmutatja, hogy viselkedik vérünk a koplalás állapotában. Nagyon keveset mond arról, hogyan válaszol a vércukor a megevett táplálékra.
1998-ig a 8mmol/l feletti értéknél definiálták a cukorbetegséget. 1998-ban csökkentették 7 mmol/l-re.
A lépés elősegítette, hogy az alacsonyabb határérték miatt több gyógyszert lehessen felírni. Az alsó, normális értéket 5,5 mmol/l-nél állapították meg.
Bármely felette levő, de 7 mmol/l alatti értéket pre-diabetes vagy leromlott glukóz tolerancia tüneteként tekintenek.

Orális glukóz tolerancia teszt (OGTT)
A mérés az első és második lépcsős inzulin glukózra adott válaszát mutatja.
Gyakorlati megvalósítása: éhezést követően 75 gramm glukózt oldanak fel vízben, melyet megitatnak a személlyel. Ezt követően 1 és 2 órával mérik a vércukorszintet. Ha annak értéke 2 órával később nagyobb, mint 8 mmol/L, az állapot pre-diabetes. Ha 2 órával később 11 mmol/l-nél magasabb érték, a cukorbetegség teljesen kialakult.

A számok csak számok. Ha az eredmény 10,9 mmol/l, mely csak 1 értékkel tér el a pre-diabetikus szinttől, a mérés normális állapotról ad eredményt, ami abszúrd.
A cukorbetegség nem olyan, mint a megfázás. Messze áll attól, hogy egyik reggel felkelünk és azt mondjuk, nem érezzük jól magunkat. Tegnap elkaptuk a cukorbetegséget. A cukorbetegség, mint minden más betegség egy folyamat.

Folyamata: funkcionális hiba > betegség kialakulása > tünetek

Valószínűleg elhiszi, érdemes minél korábban lépéseket tenni, hogy a folyamat ne érje el a cukorbetegséget jelentő szintet. Nos, az egészségügyi hatóságok nem így gondolják. Jobban szeretik megvárni, amíg eljutunk arra a pontra, ahonnan nincs visszaút.

Az OGTT vizsgálat másik problémája, hogy teljesen mesterséges. A valós életben soha, senki nem iszik 75 gramm teljesen tiszta glukózt. Az 1 literes szénsavas üdítőkban 96 gramm cukor van, 55%-a fruktóz, melynek más hatása van a vércukorra. Az OGTT brutális teszt azoknak, akiknél sérült a glukóz toleranciájuk és a szinhidrát fogyasztás várható eredményétől erősebben kileng a vércukorszint változásuk.

Hemoglobin A1c, vagy röviden A1
Az elmúlt évtizedek során egyre népszerűbbé vált az orvosok között. A vér glukóz tartalmának mérése jelentős a populációt érintő tanulmányokban. És jóval olcsóbb, mint az OGTT teszt.

Az A1c azt méri, mekkora mennyiségű glukóz kapcsolódik állandóan a vörösvérsejtek hemoglobinjában. Egyszerűbben, a teszt az előző 3 hónap során az átlagos vércukor mérése. Minél magasabb volt a vércukor az előző három hónap során, annál valószínűbb, hogy a glukóz (cukor) állandó kötésben van a hemoglobinnal.

A teszttel az a probléma, hogy bármely állapot, mely változással van a hemoglobin szintre, az megváltoztatja az eredményt. A vérszegénység például ilyen, és klinikai értelemben szinte általános. Az orvoshoz forduló betegek 30-40%-nál az alacsony határvonal közelében van az érték. Ha alacsony a hemoglobin kevesebb mennyiség kötődik a glukózhoz. Eredményeként mesterségesen alacsony lesz az A1c szint, mely képtelen az elmúlt 3 hónap átlagos vércukorszintjét pontosan megmutatni. Hasonló a dehidraltság, mely növelheti a hemoglobin szintjét és hibásan magas A1c értéket eredményez. Az A1c normál értéke 4 és 6% közötti a legtöbb laborban.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés