A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Visszér és seprűvéna - szelíden

Visszér és seprűvéna - szelíden

A visszér, seprűvéna, és visszérgyulladás komoly esztétikai problémák forrása. Visszeres a lába, és marokszámra vagy csak módjával szedi a kálcium tablattákat?

A kálcium gyorsítja a vérrögök képződését, keringési problémákat okoz, melyek miatt csökken az oxigénszint, és az immunrendszer állapota gyengül.

Visszér

Egyik oka, hogy a szervezet enzimjei képtelenek lebontani a fibrint. Okát számtalan dolog befolyásolhatja, így a túlsúly, az enzimek elégtelen mennyisége, vitaminhiány (C és K-vitamin, lizin), illetve a szervezetben előforduló változások, például menopauza, elhízás, dermatitis és egyéb okok. Dohányzás esetén a visszér mérete az elégtelen C-vitamin mennyiség miatt növekszik.

A visszér a vér sűrűsödésének és a vérrögök keletkezésének jele. Ha eltorlaszolja a szívhez jutó vér mennyiségét, szívbetegségnek hívják. Ha az agyhoz vezető ereket zárja el, stroke a neve. A lábszárakban kiakulva visszérnek nevezik.

Jóval egyszerűbb nevű betegség írja le mindhárom állapotot: vérrög. A tudósok jobban szeretik a vörösvérsejt összeállásának nevezni. Használhatunk bármilyen speciális megnevezést, ettől soha nem fogjuk megtudni az állapot valós okát. Kételkedőknek érdemes vérképvizsgálatot kérni, és megnézni a vörösvérsejt sűrűsödés mértékét.

Az E-vitamin és vérhigítók segíthetnek a helyzeten, azonban a vérrögöket baktériumok (kórokozók), túlzott mennyiségű protein (vérsűrűsödést okoz), metabolikus acidosis, nehézfémek (szabadgyökök) és a túlzott mennyiségű kálcium okozza. A kálcium gyorsítja a vérrögök képződését, keringési problémákat okoz, melyek miatt csökken az oxigénszint, és gyengül az immunrendszer állapota.

A lényeg a vérkeringés és oxigén. Az emberek nem látják, hogy megfojtják magukat, amikor a vérrögöktől kialakul a visszér. Ha a vérrögök elég nagyok a lábszárban, az agy felé elindulva stroke, a szív irányában szívbetegség alakul ki. Mind ugyanaz.

Lúgosításhoz negyed vagy fél teáskanál szódabikarbona, fél citrom levével, fél pohár vízben, naponta 2 alkalommal használható étkezést követően legalább fél órával. Bio, pasztőrizálatlan almaecetet külsőleg borogatásként használhat. Napi 1-1,5 gramm C-vitaminnal (nátrium aszkorbát formában) és E-vitaminnal együtt fogyasztva szintén hatásos. Nagyon jó eredményekről számoltak be homeopátiás árnika, árnika spray, illetve az árnikából főzött teával történő borogatás hatásáról.

Seprűvéna

Legismertebb kezelési módja az injekció és a lézeres kezelés. Sokan kipróbálják. Eredménye rendszerint néhány hónapig hatásos. Azután általában visszatér.

Visszérgyulladás

Citromlé-szódabikarbona "fröccs" egy pohár (2 dl) vízben, napi 2 alkalommal. 4-5 nap alatt eltüntethető a visszérgyulladás tünete. A véna tüzes állapota megszűnik. Aki kipróbálta, alig hitte el. Az étvágy visszajön, a kimerültség állapota megszűnik, és számos egyéb kellemes mellékhatást is tapasztalhat.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés