A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Visszér fájdalmakat csökkentő kenőcs

Schramm Tamás
2015. 08. 19. 10:56:08
Visszér fájdalmakat csökkentő kenőcs

Korunk előrehaladtával lábunk vénás erei elveszíthetik rugalmasságukat vagy elgyengülhetnek, így az oxigénhiányos (kék) vér összegyűlhet. Ezáltal megnagyobbodhatnak a vénás erek. A terhesség szintén potenciális visszér okozó.

A túlsúly, az állómunka vagy a hosszú ideig tartó ülés növelheti a visszér kialakulásának esélyét.

"Nagyanyám, anyám is szenvedett tőle, nálam 30-as éveimben diagnosztizálták. Thrombophlebitis miatt jobb lábamat operálták. Vénáim nem láthatóak kívülről, bőröm simának látszik, de megérintve olyan, mintha kábelek lennének a lábszáramban.

Legkellemetlenebb érzéseim elnehezült lábaim miatt vannak. Meleg napokon bokáim megduzzadnak, hiába hordom az ajánlott harisnyát. Roppant segítséget ad a két természetes összetevőből készített keverék. Naponta kétszer vagy többször alkalmazom, attól függően, hogy meleg van, vagy sokat kell állnom, gyalogolnom.

Visszér fájdalom kenőcs

  • két evőkanál szűz, bio kókuszolaj és
  • 15 csepp ciprus illóolaj.

A krémet célszerű a vénás rész és a szív között részen dörgölni a bőrbe. A fájós rész alatti masszirozás nagyobb nyomást gyakorol a vénára, ami nem jó megoldás. Testmeleg fürdővízhez 5-10 csepp ciprus illóolaj hozzáadható.
Ajánlásunk
> Visszér, seprűvéna kezelése szelíden

Ha nagyobb mennyiségű krémet készít, zsíros olajokkal (kókusz, mandula, oliva) a ciprus illóolaj 3%-os töménységben használható.
50 gr olajhoz 45-50 csepp.

Először néhány csepp kókuszolajat kentem bőrömre, és figyeltem, okoz-e allergikus tüneteket. A ciprus illóolaj mennyiségét szükség szerint növelni is lehet.  Nagyobb mennyiséget érdemes üvegben tárolni, mert az illóolaj bizonyos műanyagokat kioldhat. Az elkészített krémet tárolja hideg helyen.

Naponta két alkalommal alkalmazom lábszáramon és bokám alatt, sőt a combomon is ha szükséges. Finoman masszírozom és felfelé irányban paskolom bőrömet. Kiválóan csökkenti a bokák környékén felhalmozódott folyadékot is, gyorsan eltünteti a nehéz láb tünetet."
Ajánlásunk > Ciprus illóolaj, amiért szeretjük

A ciprus olaj ágyba vizelés és túl aktív húgyhólyag esetén is hasznos lehet.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés