A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Vitaminok - a nagy átverés show

Vitaminok - a nagy átverés show

A két nagy, budapesti kereskedőházban mindig elborzadok, amikor látom, hogy mennyien és milyen mennyiségben vásárolják a szinte semmit nem érő vitaminkészítményeket. A szintetikus gyógyszerekkel együtt az immunrendszer halálos ellenségei!

5,3 pH érték alatt a szervezet képtelen asszimilálni a vitaminokat és ásványi anyagokat.
Az ásványi anyagok lúgossága segít a tumorok, endometriosis, ciszták, bőrkinövések, pattanások, szemölcsök, és más kinövések fellazításában és a mérgező anyagaik kibocsátásában. A savas pH puffereléséhez magnéziumklorid szükséges, nem kálcium, melyet a szervezet kiold a csontokból.

Nem értek hozzá, ezért éjszakákon keresztül olvastam. Feleségem - javaslatomra - napi 5-5 gramm algaport fogyasztott.
2,5 hónap után teljesen megszűnt évek óta tartó, kínzó térdfájdalma. Közel 1 tonna áru le- és bepakolása után megkérdeztem, mit érez a térdében?
Csupán a derekát fájlalta. Lányunk masszírozással és "kézrátéttel" vagyis Reiki energiával rövid idő alatt megszüntette a fájdalmat.

2010. szeptemberben Tiszafüreden jártam. Hölgy utastársammal beszélgettem.
Laboratóriumban vizsgálták a gyártók több vitaminjának összetevőit. A vizsgálatot jegyzőkönyvezni kell. Az egyik C-vitamin készítmény a ráírt adatok csupán 50%-nyi hatóanyagát tartalmazta. A vizsgálatot több tablettán elvégezték, mind hasonló értéket mutatott. Eddig semmi különleges nincs. Elmondta, hogy 99%-ot kellett a jegyzőkönyvbe írnia. Voila, máris egy egészséges vitamin keletkezett.

De tudta-e, hogy a vitaminok többsége szintetikus összetevőket tartalmaz, melyek szervezetünk számára idegenek? Mondjanak bármit, reklámozzanak akármit, haszontalanok. Egy magyar gyártó szuper akciós áron kínálta vitaminos pezsgőtablettáit. Urológus orvosommal beszélgettem. Elmondta, hogy ezek ócska, gyenge minőségű ásványokból állnak. Nagyobb része a vizelettel távozik. Ami marad, az lerakódik a vesében. Akciós áron hozzájárul a vesekő képződéshez.

A vitamingyártók jelentős részét már régen felvásárolták a gyógyszergyártók. A címke maradt, a termék olyan, amilyen. Nincs ebben semmi összeesküvés-elmélet. Gondolja el, melyik gyógyszergyártónak érdeke, hogy a vitaminoktól gyógyuljon!!!

Magyarországon is egyre többen és egyre többet költenek vitaminokra. Marokszámra fogyasztják, mindenféle hatás nélkül. Ismerős?
Miért?  Mert szervezetük nem szívja magába a megevett vitamint. Kiszórják pénzüket és mégsem jutnak a várt eredményhez. A fő ok egyszerű: tabletta formában fogyasztják. A legtöbb gyártó DCP néven futó kémiai anyagot használ, ez tartja össze a tabletta összetevőit. A DCP a szervezetben képtelen teljesen lebomlani.

A kemény bevonatú tabletták nem oldódnak, így a szervezet nem képes felszívni az összetevőket. Sőt, ezek a tabletta típusok blokkolják a vérereket, izületi fájdalmakat, vesekövet és korai öregedést okoznak. KERÜLJE A KEMÉNY BEVONATÚ (hard-coated) TABLETTÁKAT!
Használjon por alakban kaphatót vagy kapszulát, illetve jobb minőségű, puha gél (softgel) kapszulát. Ezek a formák sokkal gyorsabban felszívódnak.

Kerülje az olcsó, leárazott vitaminokat. Szupermarketek, multik, shopping centerek, gyógyszertárak és bioboltok sorok-polcok tucatjain kínálják a táplálkozáskiegészítőket. Soha ne vásároljon olcsó, leárazott, kiárusított vagy internetes oldalon kínált olcsó, fél- harmadáron kínált márkákat anélkül, hogy ismerné őket. Különféle adalékok, ételallergének, cukor, mesterséges ételszínezők és ízesítők találhatók az olcsó termékekben. Sellakkot, klórt és más veszélyes kémiai anyagot is tartalmazhatnak. Vásárlás előtt mindig olvassa el a címkét.

Az RDA érték (naponta javasolt mennyiség) szabványa 40-60 éves. Akkor szabályozták, amikor még a szívbetegség és a daganatos megbetegedés viszonylag ritka volt. A C-vitamin RDA értéke ma is 60 mg. Ha felére akarja csökkenteni az infarktus esélyét, és 8 évvel tovább akar élni, ahhoz napi 400 mg vagy több szükséges.

Vicces, hogy az ország egyik nagy mlm-es kereskedőjétől vásárolt algák dobozán napi 1,5 gr az RDA érték, holott ez a vegetáláshoz is kevés.

Minden természetes anyag a gyári készítmények töredékéért elérhető. Néhány tény, mire képes a petrezselyem:
Vérképző, segíti az emésztést és szívmúködést, energiát ad, elűzi a fáradtságot, leoldja a koleszterint a vénák faláról, támogatja a mellékvesék működését, erősiti a fogazatot, csontot épít, megakadályozza a szülési rendellenességeket, javitja a tápanyagok felszívódását, csökkenti a gyulladásokat, segíti a hormonháztartást. Jól ismert tény, hogy a petrezselyem segít a legtöbb veseprobléma megoldásában, és általános immunerősítő.

Magas klorofill tartalmával tisztítja a vért, segíti a méregtelenítést, főleg a vesékben, de a májban is. Mindemellett a zöldség komoly vitaminforrás.
A vitamin, C-vitamin, beta karotén, kálcium, magnézium, foszfor, vas, mangán, kálium, folsav, kén, K-vitamin, B vitaminok (B-1, B-2, B-3, B-5, B-6) mind megtalálhatóak benne.
Nyomokban B-12 vitamint is tartalmaz. Természetesen nyersen. Megfőzve kb. annyit segít, mint a vitaminok.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés