A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Zöldajkú kagylópor előnyei

Zöldajkú kagylópor előnyei Hogyan segít a zöldajkú kagyló bennünket és kedvenceinket? Gondoljunk izületeinkre. Emberek milliói naponta tapasztalják a gyulladásos állapot tüneteit arthritis, osteoarthritis, reuma vagy köszvény formájában. Idősödő házi kedvenceink ugyanezeket a kellemetlenségeket tapasztalhatják meg.

Sajnos teljes gyógyulás nincs, azonban számos módon, hatásosan kezelhetők az izületi tünetek. Nagyon gyakran, hozzánk hasonlóan házi kedvencünknek is élethosszig tartó gyógyszereket ír fel az állatorvos, a gyulladás és a fájdalom csökkentése érdekében.

Számos gyulladáscsökkentő gyógyszer létezik, és mint minden gyógyszer, ezek is komoly mellékhatásokkal járnak. Egy brit tudományos konferencián mutatták be a kutatási eredményeket: "Tudjuk, hogy a kutyák több, mint 50%-nál 8 éves kortól kezd kialakulni az arthritis a különböző izületekben, melyek rendszerint a csipő, térd és könyök. A fájdalom csillapításának általános módja a naponta adagolt gyulladáscsökkentő gyógyszerek. “Valós tény, hogy a gyógyszerek mellékhatásai irritációk, anorexia, hányinger és fekélyek". Ki akarja úgy megszüntetni kedvence fájdalmát úgy, hogy máshol hoz létre más egészségügyi tünetet?

Egy tengeri csoda köszönti a házi kedvencek gazdáit, akik folyamatosan vadásznak a természetes alapú táplálkozáskiegészítőkre. A zöldajkú kagylópor természetes élelmiszer forrás, és hacsak nem allergiás a kagylóra, semmilyen mellékhatást nem okoz.

Ön és négylábú kedvence élvezheti a kagylópor előnyeit, mert nyugalmas helyen gyűjtik össze, az omega zsírsavak és ásványi anyagok gazdag forrása. Por alakban magas koncentrációban tartalmaz omega-3 zsírsavat, melyek nem találhatók más tengeri növényekben. Tanulmányok mutatták, hogy képes csökkenteni a fájdalmat, és stimulálja az étvágyat. Legfontosabb egészségügyi tulajdonsága annak a ténynek köszönhető, hogy természetes gyulladáscsökkentő, mivel a glucosamin és chondroitin kiváló forrása. Ha nem ismerné,  a két összetevő csontok és porcok épitőelemei, párban. Kulcs szerepük van a gyulladás csökkentésében és kialakulásának akadályozásában, és az izületi problémákhoz kapcsolódó fájdalom megszüntetésében.

A zöldajkú kagylópor szuper táplálék!

Gyulladáscsökkentő tulajdonságai mellett az kagylópor azért szuper táplálék, mert nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, ásványokat és aminosavakat, enzimeket és más tápanyagokat. Szeretni fogja, akkor is, ha kicsit szagos. Annyira szagos, amennyire elvárható egy kagylótól. Mégis, elhiheti, hogy kedvenceink imádják a szagos port.

A zöldajkú kagyló nem csak arthritisben szenvedő kedvencünknek hasznos. Nagyon sok gazda a fájdalom és merevség kialakulásának megelőzése céljából is alkalmazza.

A zöldajkú alga különösen hatékony a glucosamin, chondroiton és halolaj trióval együtt. Előzőek a rakéták, utóbbi a rakéta üzemanyaga. A rakéta célja a gyulladások és fájdalom leküzdése.

Mennyi szükséges?

A bevitel legjobb módja a kutya ételébe keverés. Egy 2002-ben megjelent tanulmány szerint az adagolás kulcsa a kutya mérete. A legegyszerűbb matematika: 15 mg por fél kg kutya súlyonként.

De nem csak a méret fontos az adagolás kiszámításához. A kutya állapota a legfontosabb tényező. Ha arthritis fájdalmaitól szenved, és az első 2-4 hétben nem tapasztal javulást, megemelheti a dózist. Egy hónappal később, vagy amikor a kutya állapota javul, a megadott mennyiségre csökkentheti az adagot.

Nagyon fontos, hogy bármilyen táplálkozáskiegészítő adagolása előtt mindig konzultáljon állatorvosával.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés